Çfarë tanoreksiyatanoreksiya (nga Ing tan -. tan) - pasion patologjik për tan pavarësisht të sezonit. Të prirur për vajzat e saj kryesisht adoleshente 13-16 vjet. Veçanërisht e rëndësishme është problemi për shkak të Solariums përhapura - nga të palëvizshme në shtëpi profesionale. Që Solariums "zaharomanki" mbështetje intensive formën e saj gjatë gjithë vitit, duke mos ditur ose duke injoruar këshillat dhe paralajmërimet e mjekëve.
Në të njëjtën rrezitje ka pro dhe kundra.

Këtu janë disa thënie pak e adoleshentëve ekspozuar dhomë me diell tanoreksiyi dhe vizitoi disa herë në javë për vitin e kaluar. "Nëse unë jam duke shkuar për dhomë me diell të paktën 1 ditë, unë të fillojnë të ndjehen të bardhë dhe transparent."

Sipas nënës së tij, vajza nuk mund të mbajë nga dhomë me diell, edhe pse rreziku i kancerit të lëkurës në familjen e tyre është mjaft e lartë - sëmundje është gjetur në gratë e reja britanike gjyshes së.

Një tjetër vajzë 15-vjeçari shpenzon çdo moment rezervë në diell, vizita e dimrit Solarium të paktën tre herë në javë, gjatë pushimeve familjare vjetore në Greqi "roasts" vetë sa kohë që ngjyra e lëkurës nuk mund të krahasohet me vendasit. "Unë e di se tashmë" i tëri ", por asgjë unë mund të bëjë në lidhje me të. Sa më shpejt që unë të fillojnë të ndjehen bjonde, unë menjëherë duan të kthehen prapa tuaj cirk. Pas dhomë me diell, unë të ndjehen më të sigurt. "


Duket si gjatë gjithë vitit artë ose çokollatë të lëkurës ton të bëhet një lloj mënyre të vetë-afirmimi - si pirja e duhanit, alkoolit apo drogës. Dhe kështu vuan kryesisht shëndetin pohuar vetë. Mjekët vende të ndryshme të shqetësuar shëndetin e njerëzve të tyre të rinj, duke u përpjekur të metodave kufizuese për të mbrojtur adoleshentët nga shtretër për rrezitje përdorimin e tepruar. Mjekët dhe politikanët rregulloje pashmangshmërisht në rritje e numrit të kancerit të lëkurës në mesin e brezit të ri.

Në Mbretërinë e Bashkuar, e cila nuk është e prishur nga ditët me diell, tanoreksiya adoleshentët pranon epidemi. Shoqata British Medical (Shoqata mjekësore britanike) dhe Instituti i Kërkimet e Kancerit (Instituti i Kërkimet e Kancerit, UK) kanë bërë prezantimin zyrtar të ndalimit të vizituar Salons rrezitje adoleshentët më të rinj se 16 vjet.

E SHBA ligjvënësit një prej shteteve me diell - Kaliforni - ofrojnë një krejtësisht të ndaluar të rinj nën 18 vjeç të marrin pjesë në dhomë me diell. Senati synon të kalojë një ligj që ndalon adoleshencë sunbathing në lounges të veçanta, në qoftë se një cirk nuk është bërë obligim për ta nga një mjek. Në 27 shtetet e tjera për të vizituar Salons rrezitje adoleshencë duhet të marrë pëlqimin e prindërve. Megjithatë, disa masa penguese nuk kanë qenë asnjëherë plotësisht efektive.

Program Real Story, me pamje nga BBC, i kryer hetimet e veta. Vajzë 14-vjeçare shkoi rreth 10 Salons rrezitje, të zgjedhura rastësisht në qytetin britanik të Newcastle (Newcastle).

Shtatë prej tyre vajza të moshës nuk është kërkuar dhe pranuar lirisht në dhomë me diell.

Presidenti i Komitetit Australian Kombëtar të dermatologjike (Komiteti Kombëtar Skin) beson se adoleshentët nuk kanë tendencë tanoreksiyi shkak të marrëzi e tyre, dhe përmes vetëdijes eerily ulët të pasojave të mundshme. Duhet të theksohet se incidenca e kancerit të lëkurës në Australi - një nga më të lartat në botë.

Shkencëtarët janë të shqetësuar se adoleshentët besoj rrezitje plotësisht të sigurt në Solariums, që nuk është e vërtetë. Shpallja vjen shumë më vonë - kur zhvillimin komplikime të rënda. Dhe i mirë, në qoftë se ju nuk mund të shihni këto komplikime në kohë, diagnozë dhe shërim.