Çfarë ju duhet të dini për veshët plastike


 • Kirurgji Otoplastic
 • Indikacionet për otoplasty
 • Procedura otoplasty
 • Periudha e rimëkëmbjes pas otoplasty
 • Komplikimet pas otoplasty • Kirurgji Otoplastic

  Kirurgji Otoplastic (nga othos fjala greke - vesh) - kirurgji plastike për të korrigjuar veshët. Kjo është kryer në rastet e strukturës anatomike të veshit (kaplovuhist etj) dhe përfshin ndërhyrjen kirurgjikale që ndikon kërc dhe indeve të buta e veshit. Shpesh rekomandohet transaksion në fëmijëri dhe adoleshencë (6 vjeç) sepse kaplovuhist dhe probleme të tjera të lindura mund të shkaktojë çrregullime psikologjike tek fëmijët.
  Kirurgji Otoplastic është rindërtues dhe estetike. Ndryshimi i parë vetëm formojnë veshët, vetë një detyrë e vështirë grup të dytë - për të krijuar një vesh plotësisht apo pjesërisht e humbur.  Indikacionet për otoplasty

  Kush mund ta bëjë veshët korretsiyu

 • formë të parregullt e veshëve
 • kaplovuhist
 • zbutur sipërfaqen e përparme e veshit dhe protyvozavytka
 • rritjen e kënd në mes të pasme të veshit të jashtëm dhe
 • Mungesa e pjesshme ose e plotë e veshit (karakter të lindura dhe të fituara)
 • Kundërindikimet për kirurgji është kanceri dhe problemet me koagulimit të gjakut.
  Procedura otoplasty

  Para operacionit, ju duhet të plotë studimi, të merrni testuar dhe të jetë i sigurt për të tregoni mjekut tuaj për të gjitha sëmundjet dhe rastet e reagimeve ndaj ilaçeve aktuale dhe të kaluara. Gjithashtu, para ndërhyrjes së një studimi të plotë të sheqerit në gjak, kohë koagulimit dhe kohëzgjatjen e gjakderdhje.


  Për operacionet rriturit përdoret anestezi lokale, fëmijët zakonisht prodhojnë të njëjtën otoplasty nën anestezi të përgjithshme. Operacionet teknika mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në varësi të problemit. Zgjedhja e teknikës operacion, sigurisht, prerogativa e kirurgut. Përzgjedhja është bazuar në përvojën personale, posedon një teknikë kirurg kirurgjikale, nocionet e estetikë veshit.
  Në rastin e kirurgjisë kozmetike (heqja kaplovuhosti etj) shpesh prerje të lëkurës kryhet në sipërfaqen e pasme të veshit. Ndarja kërc dhe hequr tepricë e saj. Ku kaplovuhosti bërë për të formuar një vesh formë të re të saktë.


  Më e komplikuar është vesh plastike rindërtues. Ndërhyrja kryhet në dy faza. Hapi i parë është formimi i enë nën lëkurë, në të cilën është i ngulitur, copë para-përgatitur e kërc brinjë (ndonjëherë e veshit të shëndetshme kërc). Disa muaj më vonë, në rastin e shërimit të suksesshëm të kërc, kryhet një fazë të dytë, në të cilin kërc autotransplantant mbuluar me lëkurë, nënlëkurës lëshuar nga qese, dhe të shkëputur nga ajo formoi veshin.

  Prerje bërë përgjatë skajit të sipërfaqes së pasme te veshit. Kirurgu heq pjesshme ose kërc prerje dhe pastaj qep pëlhurë në mënyrë që krah më e dendur se më parë, ngjitur me sipërfaqen e kafkës.


  Në operacion mesatarisht zgjat 1-2 orë për rindërtimin e të dy veshët. Në të gjitha rastet, operacioni është përfunduar veshit imponim fshin garzë sterile. Kati i tenisit është vënë bandat e flokëve. Prerje të lëkurës dhe plagët postoperative janë një rrudhë natyror në anën e pasme të veshit dhe jo i dukshëm nga jashtë. Veshët plastike nuk ndikon dëgjimit.  Periudha e rimëkëmbjes pas otoplasty

  Në mënyrë tipike otoplasty nuk kërkon një qëndrim në spital. Në ditët e para të ënjtje post-operativ ndodh në plagë, mund të ketë pak dhimbje, të cilat mund të hiqet nga painkillers konvencionale. Brenda dy javësh pas otoplasty kryera salcë rregullt, rreth 1 herë në çdo 2-3 ditë. Në të njëjtën kohë mjeku monitoron procesin e shërimit. Më shpesh, kur prerë prapa qepje veshit shkrin kryhet me temat e veçanta, dhe këto seams nuk janë hequr. Ku seams duhet të hiqen, largimin e tyre në 8-10 ditë. Brenda një jave pas kirurgji tuaj veshur zakonshëm, fiksimin pozicionin e saktë të veshëve.

  Duke jetën normale mund të kthehet brenda pak ditësh. Rezultati është ruajtur për jetën.  Komplikimet e mundshme
  pas otoplasty

  Komplikimet e otoplasty janë të rralla, më pak se 0.5% të rasteve. Këto përfshijnë: shkarkimin veshit, shpërthim i qepjet përmes lëkurës në pjesën e pasme të veshit, formimin mbresë të ashpër, problematike. Edhe në rastet e komplikimeve të otoplasty nuk do të zvogëlojë peshën e dëgjimit.

  Informacion nga artikullin "kirurgjisë Otoplastic (korrigjim i veshëve)»