Red kuq buzësh - më i rrezikshëmVitin e kaluar, Zyra amerikane e Cilësisë Food and Drug Administration (US Food and Drug Administration) (FDA) 22 protestat e shkallës kuq buzësh të kuqe prodhues të ndryshëm, dhe secili plumb u gjet, e cila është një neurotoxin për organizmi të gjallë. Përqendrimi më i lartë ishte në kuq buzësh tri markave të famshme - Girl, Revlon dhe L'Oreal.

Kur kjo është aktualisht FDA vazhdon për të studiuar markave të tjera të kuq buzësh dhe ngjyrat shkencëtarë, megjithatë, të bindur blerësit që gjenden niveli i plumbit është aq i vogël që mund të shkaktojnë dëme shëndetësore.

Vini re se FDA monitoron nivelet e plumbit vetëm në pigment origjinal shtuar në kuq buzësh, por nuk e kontrollon nivelin e përgjithshëm të substancave të dëmshme në produktin e përfunduar kozmetike.

Por studiuesit, asnjë nga mostrat janë testuar nuk përmban më shumë se 20 pjesë të plumbit për milion pjesë të ngjyrë. Bordi i produkteve të kujdesit personal të Kontrollit (Personal Care Produkte të Këshillit) mbështet FDA, duke thënë se prodhuesit nuk shtoni çojë në kozmetikë qëllimisht. "Lead në sasi gjurmë të pranishme në ajër dhe në ujë dhe në diell, si dhe shumë substancave të tjera, të pastër dhe përqëndrimet e larta të rrezikshme për njeriun" - shkencëtarët na ngushëllojë.

Megjithatë, mbrojtësit të përdorin vetëm shëndetin dhe sigurinë e kozmetikës nuk janë të prirur të besojnë askënd mbi fjalën dhe këmbëngulin se FDA forcuar kërkesat për cilësinë e kozmetikës të prodhuara.


Lajme përgatitur nga Anna David.