Largimi i veshvarur


 • Zhvillimi i veshit
 • Struktura e veshit
 • Largimi i veshvarur
 • Komplikimet dhe Rreziqet e otoplasty lazer

 • Veshi i jashtëm

  Veshi i jashtëm i embrionit njerëzor fillon të rritet rreth tre muaj shtatzënë, dhe tashmë muaji i gjashtë i buzë e jashtme e veshit është e mbështjellë brenda në zhvillimin e mëtejshëm të folds të brendshme. Deformim veshi i jashtëm i dukshëm menjëherë pas lindjes, dhe ndërsa nuk e stabilizuar veshin porsalindur kërc mund të lidhin në mënyrë që operacioni i ardhshëm do të jetë i panevojshëm. Megjithatë, deri në kohën kur fëmija kthehet 6-7 muaj vesh kërc është e stabilizuar kështu që pa kirurgji për të hequr kaplovuhist është bërë e pamundur.


  Struktura e veshit

  Veshi i jashtëm përbëhet nga krah, i cili është një lëkurë e mbuluar kërc rezultat që fokusohet dhe drejton valët e zërit në kanalin e jashtëm të veshit. Valët zanore shkaktojë dridhjet e daulle e veshit, i cili është një i hollë, me një famë sedeftë cipë që ndan veshin e jashtëm nga veshit të mesëm. Ear furnizuar mjaft me gjak. Innervation e veshit me anë të nervit të madhe veshit, e cila ka origjinën nga një qafë të trashë preku një nerv. Një i mitur kryen një palë e lëvizshmërisë veshit të muskujve të vendosura në anën e pasme të veshit.


  Largimi i veshvarur


  Laser otoplasty - procedurë kozmetike që kryhet shpesh jashtë për arsye estetike, korrigjimin kaplovuhist. Megjithatë, kjo nuk do të vishen dhe një person duhet të jetë moralisht dhe fizikisht i gatshëm për këtë procedure kirurgjikale.


  Kundërindikimet korrigjim formë veshët janë të njëjta si në kirurgji klasike. Ato përfshijnë:

 • i sëmundjes së rëndë fizike;
 • nuk rekomandohet operacioni gjatë menstruacioneve;
 • diabet;
 • koagulimit të gjakut;
 • presion të lartë të gjakut;
 • infektive dhe kanceri;
 • Disponueshmëria e karakteristikave individuale anatomike dhe strukturore të kockave dhe mishit, operacionet e pengojnë;
 • Fëmijët mund të bëj gjashtë vjet, por vetëm në qoftë se të shprehura qartë kaplovuhosti.
 • Laser otoplasty kryhet nën anestezi lokale, operacioni është pothuajse pa gjak, dhe plagë shëruese sa shpejt, në pothuajse të gjitha rastet, operacioni mund të kryhet si pacientët e jashtëm.


  Operacioni është modelimin e një formë të re të kërc veshit. Rregullat strikte të ekzistojnë, por besohet se linja vesh në buzë e jashtme duhet të jetë paralel me cheeks të njëjtën anë, dhe këndi ndërmjet zgavrën e veshit dhe në kokë duhet të jetë rreth 30 gradë.


  Operacion normal i klasike formë veshët korrigjim shumë traumatike dhe të shoqëruar nga një humbje e madhe e gjakut.

  Megjithatë, kjo mund të shmanget lehtë në qoftë se ju përdorni një bisturi lazer. Prerje të lëkurës kryhet në sipërfaqen e pasme të veshit, atëherë kërc vesh të përpunuara dhe të regjistruara në pozicionin e ri. Laser rreze prerja ind brewed menjëherë enët e vogla të gjakut dhe enëve të mëdha në veshët atje.


  Laser otoplasty shkon shumë më shpejt se trajtimet konvencionale. Ajo merr një mesatare prej 15 - 20 minuta. Trajtimi i kërc hedh lëng i tij është bërë shumë më i saktë në krahasim me teknikat tradicionale. Lazer është në thelb e njëjta thikë, vetëm më elastike, më delikate dhe të saktë.

  Shumica plagët shëruar, ënjtje shumë më pak postoperativ, trauma të ulët të indeve. Bruising nuk është parë. Pas operacionit të kryer nga një fashë bisturi lazer elastike është hequr pas 5-6 ditësh.


  Pas operacionit për gjashtë ditë nuk mund të thith plagën. Është e nevojshme për 2-3 javë për të kufizuar aktivitetin fizik.  Komplikimet dhe Rreziqet e otoplasty lazer

  Sigurisht, çdo plagë postoperative shoqëruar me dhimbje, skuqje dhe ënjtje. Por të gjitha simptomat të kalojë shpejt dhe në heshtje. Qelbëzim përgjithësisht shumë e rrallë, dhe kur proceset lazer korrigjim probabilitet nahnoyitelnyh më pak.

  Laser bisturi ka veprim antimikrobik, që nga mikrobet e lartë Temperatura e vdes. Korrigjimi kaplovuhosti absolutisht asnjë efekt në seancë.


  Komplikimet e ndonjë operacioni është konsideruar i vrazhdë, i quajtur mbresë keloid. Megjithatë, ky është një ndërlikim i rrallë, dhe pamja e tyre është më e varur nga karakteristikat individuale të trupit të njeriut dhe vetitë e lëkurës. Për të parashikojnë shfaqjen e keloids pamundur, edhe pse gjatë operacionit mund të minimizuar rrezikun duke e trajtuar plagën me një zgjidhje të veçantë. Mbresë Normal postoperative nuk është e dukshme, ajo qëndron në rrudhë pas veshit dhe dy javë pothuajse zhduket.
  Çfarë apo komplikime të lidhura me otoplasty lazer është specifik - nuk ekziston. Lazer rreze - një rreze drite tamam pikturë njëngjyrëshe. Nuk ka rrezatim apo ekspozimi këtu. Mjafton të përdorin syze të posaçme gjatë operacionit lazer.

  Informacion nga neni "otoplasty Laser. Largimi i veshvarur "