Tatuazh në kozmetikë dhe cosmetology


 • Kushtet
 • Tatuazh kozmetike

  Kushtet

  Çfarë është tattooing kozmetike? Pse duke shënuar me sa duket i njëjtë koncept shpesh përdorin terma të ndryshëm? Në cilat fusha zhvillon tatuazh në cosmetology dhe kozmetikës? Këto pyetje të ndihmojë për të kuptuar tatuazh kreu në studio "Marilyn" Vitali Ohotenko.

  Le të përpiqen për të përcaktuar thelbin e shërbimeve dhe terminologjisë, nuk pretendon të jetë e vërteta përfundimtare.

  Makeup Përhershëm (I përhershëm përbëjnë) - është një tatuazh që është aplikuar në fytyrë (vetullat, qepallat, buzët, fluturojnë) për afat të gjatë varet nga stabiliteti e pigmenteve të përdorura dhe thellësinë e implementimit të tyre në lëkurë.

  Shuma e punës varet nga konsumatori. Në Rusi, termi "kozmetikë e përhershme" nuk është e përcaktuar ligjërisht. Më shumë se 20 vjet më parë, kur bota sapo industri në zhvillim e tattooing kozmetike, i përhershëm përbëjnë gjatë kuptohet duke përdorur pigmente që ofrojnë një efekt për 6-10 vjet. Në praktikë, kjo u bë e qartë se një tatuazh është më pak popullor se napivpermanentni 3-5 vjet. Përfundimisht napivpermanentni u quajt grim i përhershëm.

  Formimi i saj ishte i pajisjeve të bazuara dhe pigmente të prodhuara në Tajvan në fund të 70-80-të.

  Aktualisht, pacienti në mënyrë grim i Përhershëm është përdorimi i pranueshëm dhe i qëndrueshëm i pigmenteve të përdorura për zbatimin e artin e tattooing.


  Megjithatë, për shkak të paleta shumë të kufizuar të ngjyrave është e mundur vetëm nëse shekull pidvodtsi dhe shumë problematike me vetullat tatuazh dhe buzët. Termi "napivpermanentni Makeover» (gjysmë i përhershëm përbëjnë) tani është i vjetëruar dhe zëvendësohet me fjalën "grim i përhershëm".

  Makeup tatuazh - Sinonim me termin "grim i përhershëm", emërtimin e saj zhargon. Ligjërisht padefinuar.

  Makeup Contour - Identifikimi i përhershëm make-up kryhet në pajisje, të ngritur në 90 vjet në Gjermani firmë të gjatë kohe Liner Kontur përbëjnë Gmbh.

  Mikropihmentatsiya - Një term i përdorur nga ekspertë të huaj në përcaktimit tatuazh kozmetike për fytyrën dhe trupin e ushtruar nga pigmentet moderne dhe pajisjeve saktësi.  Dermapihmentatsiya kozmetike - Gamë të tërë të tatuazheve në fytyrë dhe në trup, si një zëvendësim për përbërjen konvencionale dhe kozmetike të maskë difekte (dhëmbëza pas lëndimeve dhe operacioneve, duke përfshirë plastike rindërtues vitiligo kirurgji, alopecia e vetullat dhe t N..). Kur plagët ujdisje në trup autorizuar nga pacienti mund të përdorin artin e tattooing.

  Tatuazh - Një term rregullator mishëruar në Ministrinë e Shëndetësisë për tatuazh, të kryera në qëllime kozmetike. Në varësi të problemeve aktuale të pacientit, ai kryhet si duke përdorur pajisje të posaçme për të përhershëm make-up dhe pajisje për art tatuazh.  Tatuazh kozmetike - Një sinonim për "tatuazh".


  Tatuazh kozmetike

  Duke folur për perspektivat e tatuazh, unë dua të theksoj se kjo nuk është një e modës dhe mënyrë moderne për të zgjidhur probleme të veçanta në fushën e kozmetikës (kozmetikë e përhershme) dhe kozmetikës (të lindura kozmetike dermopihmentatsiya dhe defekte të fituara të lëkurës çrregullimeve kokës).

  Deri më sot, asnjë përkufizim i vetëm është procedurë kozmetike tatuazh mjekësor ose shërbim është një artist kozmetikë.

  Ka vende ku tatuazh ju të jetë i kënaqur për të bërë të tregut nën ombrellën. Dhe autoritetet shëndetësore nuk kanë ndërhyrë në këtë art. Është e drejta juaj për të portretizuar diçka në trupin tuaj vetë ose për të parë një specialist me një tatuazh të veçantë teknikë.  Gjermania tani është në pozita të barabarta, ka një tatuazh të bërë-up si një shërbim (apo tatuazh artist) dhe tatuazhet si një procedurë mjekësore. Megjithatë, nuk ka artist dhe mjek kozmetikë kundërshtarët - shërbimet e tyre janë duke u zhvilluar së bashku, duke plotësuar njëri-tjetrin. Dhe më interesant, një analizë serioze mjekësore e efekteve të mundshme të ekzekutimit të përsëritur të përhershëm make-up në të njëjtën zonë të lëkurës çoi në shfaqjen e teknologjive të ri tatuazh.

  Fakti se me cilësi të lartë permanent make-up, të tilla si kontur të buzëve, kërkohet të paktën dy procedura me intervale të vogla të disa javë.
  Supozohet se në 3-5 vitet klient do të vijë përsëri, dhe përsëri të bëjnë atë një grim ekspert i përhershëm mund të ketë një version pak më të ndryshme.

  Kur kryerjen e një tradicionale të përhershëm make-up, kur gjilpëra depërton në lëkurë në një thellësi prej 0,5-0,8 mm, pas një numër të caktuar të procedurave (kjo individualisht për çdo pacient) mund të formojnë indeve mbresë. Duke supozuar këtë teori, dhe të ballafaquar me këtë problem në praktikë, specialistë klinika në Gjermani kanë ndërtuar Contouring grim, e cila më pas u shfaq në. Aparatet contouring grim «Long Time Liener» përdoret këtu për disa vjet.

  Teknologji contouring grim si një lloj i përhershëm, përfshin futjen e gjilpërës në një thellësi prej një ose dy shtresa të epidermë për implantimin e pigmenteve të veçanta dhe të ruajë rezultatin në 2-4 vjet.

  Është gjithashtu me vlerë duke vënë në dukje se një efekt të butë procedura është relativisht pa dhimbje, pa gjak dhe shmang crusts mëtejshme arsimit që zvogëlojnë cilësinë e punës dhe thjesht e padëshirueshme nga një pikë e estetike të parë. Kjo ju lejon për të hyrë grim kontur në praktikën e jo vetëm mjekët por edhe make-up, e cila ishte bërë në Gjermani.