Qelizat embrionale të rikthyer trurin pas goditje në truStudimi u krye nën drejtimin e Dr. Michael Shfaqje e Institutit të Psikiatrisë në King 's College në Londër.
Studiuesit zbuluan se ai e mori vetëm shtatë ditë për të plotësuar qelizat embrionale hapësirë ​​me qelizat e dëmtuara në tru.

Më parë, kur kryejnë kërkime të tilla, shkencëtarët gjithashtu u përpoq të plotësoni në fushat e vdekur e qelizave burimore të trurit, por në vend pamja e qelizave në vendet e drejtë, ishte i ndotur migrimin e qelizave burimore në indet përreth. Megjithatë, Dr Shfaqje dhe kolegët e tij arriti të "marrë" rrjedhin qelizat shfaqen në zonat e drejtë të trurit.

Në një konferencë të fundit për shtyp, Dr Shfaqje tha se me futjen e teknikave të zhvilluara rishtazi të implant qelizave burimore ne do të jetë në gjendje për të rivendosur plotësisht i humbur për shkak të goditje, indet e trurit. Kjo nga ana tjetër do të përmirësojë rezultatin e sëmundjes në pacientët me goditje në tru.

Shpikje është se qelizat burimore nuk janë futur me veten e tyre, por nga e ashtuquajtura matricë. Si matricës, që vunë qelizat burimore të përdorura në aksion biopolymer samorastvoryayuschehosya trup. Biopolymers mbushur me nervor qelizave burimore ind dhe injektohet në zonën e prekur e trurit.


Përparësia e kësaj metode qëndron në faktin se grimcat biopolymer janë futur nëpërmjet një gjilpërë shumë të hollë që me saktësi të ofruar qelizat në zonën e dëshiruar të trurit. Kjo krijuar për shkak të qelizave të shëndetshme dhe indet rritet më shpejt.

Pas disa ditë të eksperimentit, shkencëtarët kanë vërejtur migrimin e qelizave burimore që formojnë indin nervor primitiv që bashkëvepron me substancën e trurit.

Stroke është shkaktari kryesor i paaftësisë në vendet e industrializuara. Pra, kjo tingëllon premtuese, teknologji të zbatuar qelizat burimore janë më afër aplikimit në klinika.

Ky studim - Hapi tjetër në përdorimin e qelizave burimore në trajtimin e pash dhe reduktimin efektet e saj negative.

Megjithatë, pavarësisht nga rezultatet e para të suksesshme për futjen e fundit të kësaj metode në praktikën klinike është e nevojshme për të kryer disa hulumtime shtesë.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Pash
  • Qelizat embrionale