Qelizat burimore në kozmetikë


 • A është e mundur që të përdorin qelizat embrionale në kozmetikë

 • A është e mundur që të përdorin qelizat embrionale në kozmetikë

  Vetëm mendimi i saj
  excites dhe është një eksitim të këndshëm. Get shpëtoj e rrudhave dhe gjobë,
  të rrisë gjoksin, të shpëtoj të defekteve të ndryshme kozmetike - të gjithë pa
  kirurgji! Harrojeni silikoni dhe kolagjenit. Ju do të duhet
  trajtim vetëm me qelizat burimore.

  Por të jetë realist -
  trajtim qelizë burimore është ende një ëndërr e largët.

  Sigurisht, nuk është hera e parë
  trajtim vetëm mjekësor përdoret për qëllime kozmetike. Merrni,

  Për shembull, Botox - botulinovyy vdekjeprurës toksina, fillimisht
  përdoret për të trajtuar spazma, përdoret tani për rrudhat
  dhe për të parandaluar ndodhjen e tyre.

  Edhe pse përdorimi i mrekullisë
  qelizat burimore për qëllime estetike vetëm të bëhet një realitet në të ardhmen,
  disa studiues kanë filluar të shqyrtuar mundësitë e përdorimit të rrjedhin
  qelizat në mjekësi kozmetike dhe rindërtues.

  "Stem Cell Research
  provon aplikacione premtuese në mjekësi, veçanërisht në kirurgji plastike ", - thotë Dr. Ronald Friedman, drejtor i West Plano Kirurgjisë Plastike.

  Përdorimi i qelizave burimore për


  riparim ind është mjaft premtues, sepse rrjedhin
  Qelizat mund të jetë rritur qelizat e çdo lloji. Disa studiues kanë
  me kujdes duke kërkuar qelizat burimore për këtë qëllim.


  Në tetor, një grup shkencëtarësh nga
  Universiteti i Pittsburgh (Universiteti i Pitsburgut)
  udhëhequr nga Dr Peter Rubin ka marrë një grant prej Kombëtare
  Institute Cancer (Instituti Kombëtar i Kancerit) për të kryer
  studim tre-vjeçar, i cili ka për qëllim - për të shqyrtuar mundësinë
  përdorim
  qelizat e yndyrës vet e pacientit. Dr. Rubin, Asistent Profesor
  Departamenti i plastikës
  Kirurgjisë dhe Co-Drejtor i Qendrës Stem Cell University Center dhjamor,

  përdorur nga
  rrjedhin qelizat për të krijuar një pjesë të qëndrueshme të indeve për zëvendësim.

  Ky hulumtim në
  njerëz të cilët kanë kapërcyer kancer disa ditë mund të jetë një mundësi e plotë për të zëvendësuar
  indit pas heqjes së gjirit (mastectomy).

  Megjithatë, sa më shumë të jetë e mundur
  përdorimi i qelizave burimore për kirurgji kozmetike?

  Edhe pse studimet fillestare
  Potenciali i qelizave burimore në kirurgji rindërtues dha inkurajues
  Rezultatet në realitet deri në qelizat e tilla të përdorimit të - veçanërisht në jashtëzakonisht
  qëllime kozmetike - larg.

  "Mbi përdorimin e qelizave burimore
  Ju mund të thonë se kjo është vetëm në një kohë të ardhme.

  Diskutoni këtë temë
  realitet
  mund tabloidët vetëm babëzitur bujshme - thotë Dr Garry
  Brody, profesor emeritus
  Plastike dhe rindërtues Kirurgjisë bëj për të vjellë Shkolla e Mjekësisë
  USC (Universiteti i Kalifornisë Jugore) në
  Los Angeles.
  - Unë dyshoj se ne nuk do të jetojë për të parë ato ditë të lumtura kur trajtimi
  qelizat burimore do të konsiderohet praktik -. dhe të përballueshme "

  Shumica e ekspertëve pajtohen
  cosmetology që është larg nga vendin e parë në listën e prioritetit
  Aplikimet e qelizave burimore.

  "Sipas mendimit tim, përdorimi i
  çdo qelizat burimore në kozmetikë janë ende problematike - thotë

  Dr. Darvini Prockop,
  Drejtor, Qendra për Gene Therapy në Universitetin Tulane në Nju
  Orleans. - Testet kryhen qelizat embrionale në pacientët me fatal
  sëmundje, e cila lejon për të gëzojnë përfitimet dhe rreziqet e tilla
  trajtim. "

  "Ndershmëria, më
  premtuese (dhe më me shpejtësi zbatohet) duke përdorur qelizat burimore
  në cosmetology do të krijojë grafts masive për të zëvendësuar lëkurën -
  thotë Constantino. -
  Kjo padyshim do të kursim shumë njerëz që vuajnë nga djegiet ose
  Plagët kronike ".

  Informacion nga artikullin "terapia e qelizave."