Ju do të rritet e vjetër shkencëtarë të rinj zbulimNdoshta nuk ka asnjë person i tillë të cilët nuk do të duan të gjejnë të rinjtë e përjetshme. Në luftën kundër plakjes njerëzit ndonjëherë hedhin gjithë mrekulli serum e blerjes të energjisë dhe të bien nën thikë kirurg plastik duke shpresuar për të ndaluar kohë. Nuk është çudi, shkencëtarët nga e gjithë bota janë të shqetësuar rreth asaj se si për të krijuar një eliksirin e rinisë.

Sipas hulumtimit të kohëve të fundit nga shkencëtarët amerikanë, jo larg dita që mund të ndryshojë rrjedhën e orës biologjike dhe të ndaluar trupin e plakjes njerëzore. Empirikisht ajo është gjetur se kjo enzimë si mitogjen-aktivizimit proteina kinase është në gjendje për të rivendosur muskujt rritur vjetra. Sipas studiuesve, Universiteti i Kalifornisë, tani u bë e mundur të kthehen aftësinë muskujt për të shërohen dhe rinovimin e tyre duke xhiruar qelizat burimore të muskujve.

Qelizat burimore mund të ndajnë në mënyrë asimetrike, duke e bërë shpërndarja është formuar qeliza është si një prind, është e ashtuquajtura pëlhurë vetë dhe të nisë një proces të përtëritje.

Eksperimenti u krye me dy grupe të njerëzve, të rinj dhe të moshuar. Mosha mesatare ka qenë 22,6 rinjtë vit dhe më të vjetër - pak më shumë se 70 vjet. Para studimit subjektet morën mostrat e indeve këmbët, pastaj këmbët e tyre zneruhomyly 14 ditë, duke shkaktuar atrofi të muskujve. Pas dy javë ndërmjetëse u hoq dhe njerëzit ofroi për të kryer një ushtrim që kanë kontribuar në restaurimin e mases muskulore.


Disa ditë më vonë ata përsëri morën mostra indeve kvadrytsepsov dhe në krahasim me shembullin e parë. Ajo u gjet se aftësia e muskujve për të rivendosur ndikon proteinave nivel, dhe se mungesa e saj e pengon rigjenerimin e indeve të moshuarit. Ajo u zbulua një lidhje midis mitogjen-aktivizimit etj
Aktiviteti oteinkinazoy dhe proteina në shtypjen artificiale të muskujve Notch humbur aftësinë për të rimarrë, duke rritur muskujve filloi të shërohet shumë më efikase.

Shkencëtarët besojnë se ky eksperiment provon edhe një herë nevojën e aktivitetit të moderuar fizik në çdo moshë, edhe në verë, sepse mungesa e ushtrimit zgjati përgjithmonë në gjendje për të lehtësuar aftësinë e muskujve për të shëruar veten.

Kur muskujt janë të privuar nga e trajnimit të nevojshëm, ata gradualisht dobësohet dhe atrofi. Kjo dobësi e muskujve ndikon puna e të gjitha organeve dhe sistemeve të trupit të njeriut shkelen-neuro lidhjet, trup më të shpejtë të plakjes dhe veshin. Edhe pse shkencëtarët janë duke punuar në mënyrë aktive për të krijuar një eliksirin e rinisë, ndërsa njeriu modern pa aktivitet fizik për të ngadalësuar plakjen do të dështojnë.

Lajme përgatitur mbi www.independent.co.uk