Sunscreen DangerousNë mot të nxehtë, disa prej nesh të bëjë pa sunscreens që mbrojnë nga rrezet e dëmshme dhe nuk mund të djegur. Jo për të përmendur vendpushimet pushime, ku sunscreen për të dy fëmijët dhe të rriturit në listën e domosdoshme. Nuk është sekret se fëmijët duan të gjithë të përpiqen për të folur, dhe një i rritur mund të aksidentalisht bëj një numër të sunscreen lëkurës. Ajo do të duket, mos u shqetësoni - të gjitha të njohur kozmetike kompani janë kontroll të rreptë.

Por kohët e fundit, shkencëtarët kanë gjetur se të hahet edhe një rënie prej locion mund të jetë shumë e rrezikshme.

Disa substanca që përmban sunscreen nanoparticles përbëra nga trashësi zinku e 1/50000 gjerësia e një fije floku të njeriut, të cilat përdoren gjerësisht në ushqimore, kozmetike dhe mallrat e tjera të konsumit. Madhësia e këtyre grimcave ndikon toksiciteti i oksid zinku. Si rezultat i eksperimenteve, u zbulua se zink grimcave më të vogla se 100 nanometra shumë më tepër toksik për qelizat e zorrës së trashë sesa oksid zinku konvencionale.

Përqendrimi i nanoparticles që janë toksike për qelizat e zorrës së trashë, ekuivalente ngrënë dy gram sunscreen. Sipas të toksikologë Universitetit Amerikan, në rënie aksidentale nga komponentet në trup mund të shkaktojë dëme në qelizat dhe indet dhe shkaktojnë vdekjen e tyre.


Shkencëtarët nxis prindërit të jenë vigjilentë, veçanërisht e rrezikshme sepse mundësia e ndikimit të paparamenduara e nanoparticles të zinkut në traktin gastrointestinal të fëmijëve të cilët mund të aksidentalisht gëlltitje sunblock.