Solarium rrit rrezikun e kancerit të lëkurës nga 75Pothuajse çdo ditë një 20-vjeçare mjekëve të Englishwomen vënë një diagnozë të kancerit të lëkurës - zhgënjyes. Kjo është një nga llojet më të rënda të kancerit, që është bërë kohët e fundit më popullor për shkak të abuzimit dhomë me diell dhe të zgjatur të ekspozimit në diell gjatë pushimeve të verës.

Bamirëse britanike të angazhuar në hulumtime të kancerit, me shqetësim të madh ka të bëjë me atë që Onkologji shumë më "i ri". Pas kancerit të lëkurës zakonisht prek njerëzit mbi 75 vjet. Sot në Angli në mesin e grave të reja të moshës 20-29 melanoma ndodh në 2 herë më shumë se kancerit të gjirit.

Ky trend është në rritje të vazhdueshme që nga viti 2005, që ndikojnë në të gjitha grupmoshat. Statistikat paraqet faktet e trishtuar ... Në tridhjetë gra melanoma është në vendin e tretë pas kancerit të gjirit dhe kancerit të qafës së mitrës. Rreth 50 gra të moshës 30 deri në 40 vjet vdesin çdo vit nga kanceri i lëkurës.

Sipas vlerësimeve paraprake të Shoqërisë bëmirëse Britanike deri 2024. melanoma zhvillohet 4 në listën e kancerit më të zakonshme në mesin e burrave dhe grave të të gjitha moshave. Nëse sot në Britani të Madhe diagnostikuar çdo vit rreth 9000 raste të melanoma, edhe 15 vjet kjo shifër do të rritet me gati 1.7 herë.


"Sunbathing në dhomë me diell po aq i rrezikshëm - thonë shkencëtarët - si rrezatimi ultravjollcë artificiale mund të jetë 10 herë më i fortë se dielli mesditë."

Hulumtimet tregojnë se ultravjollcë veçanërisht i pamëshirshëm për lëkurë të re që është e lehtë të ADN-së i pathyeshëm. Çdo dhomë me diell vetëm rrit plakjen e lëkurës, duke rritur rrezikun e melanoma me 75%. Prandaj, në një farë SHBA deklaron fëmijë të mitur të ndaluara nga sunbathing në dhomë me diell pa pëlqimin e prindërve.

Për të parandaluar formimin e ekspertëve melanoma rekomandoj ndjekin miratimin e rregullave të njohur "sunbathing" në dhomë me diell dhe plazh.

Lajme përgatitur mbi www.guardian.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Djegien nga dielli dhe kuvertë dielli
  • Melanoma Skin Cancer dhe