Silicone gjë e së kaluarësShkencëtarët britanikë në të ardhmen e afërt do të revolucionarizojnë implantet proteza në gji. Së shpejti "zemrat silikoni" do të mbetet përgjithmonë vetëm në kujtimet dhe fotografitë e revistave, ai do të zëvendësojë qelizat embrionale, në të cilën ajo do të jetë i mundur pa operacioneve shtim të gjirit. Teknika e re përfshin transplant në zonën e bustit me kofshët yndyrë apo bark, dhe për të konsoliduar efektin që indi i ri nuk është i refuzuar, i kryer terapi qelizë rrjedhin. Qelizat embrionale nuk lejojnë yndyrë për të shpërndarë dhe për të kontribuar në rritjen e enëve të gjakut që ofrojnë ushqyerjen e nevojshme të gjirit.

Madhësia e dëshiruar gjirit arrihet brenda pak muajsh.

Një metodë e ngjashme e yndyrë transplantim disa vjet më parë filloi të përdoret në Japoni, por pa përdorimin e qelizave burimore, të cilat shpesh çuan në formimin e kondensimit, nga e cila ishte e vështirë për të hequr qafe. Sipas Kefaha Mokbelya, një mjek i cili kryeson një grup i shkencëtarëve në Londër gjirit Institutin e Shëndetit, i përfshirë një metodë të re të rritjes bust, fillimisht e planifikuar për të përdorur qelizat embrionale vetëm për gratë që kanë një gji hequr për shkak të kancerit. Eksperimentet e para u mbajtën në maj të vitit të kaluar, kur dhjetë pacientë të hyrë qelizat embrionale në një zonë të largët e gjirit.


Eksperimenti ishte një sukses dhe u vendos me kalimin e kohës, të konfirmuar rezultatet e shtim të suksesshëm të gjirit dhe më shumë se 30 pacientë për të filluar përdorimin komercial të shpikjes.

Sipas shkencëtarëve, në vitet e fundit kjo metodë është bërë arritje më të rëndësishme në fushën e kirurgjisë plastike, sepse deri më tani askush nuk ka qenë në gjendje për të krijuar një pëlhurë natyrore proteza e cila do të ketë të njëjtin butësi si një gjoks konvencionale. Shpesh shumë e lehtë për të përcaktuar se grua futur implantet - midis gjirit ka një distancë të madhe, vajzat kaloj kufijtë pjatë silikoni janë të dukshme dhe mund të shihet në konturet anësore të gjitha implant.

Shto në atë stres para dhe post-operativ, komplikimeve dhe parehati në gjoks nga prania e një trupi të huaj, mund të vjen keq vetëm me gratë që nuk kishin qenë një alternativë. Por në të ardhmen shumë të afërt, gratë që nuk e kurseu $ 9200 për shtim të gjirit me qelizat burimore do të rritet në vet madhështore indet e saj bust dhjamor, e cila nuk i jep një formë natyrore.

Lajme përgatitur mbi www.timesonline.co.uk