Rreziku i infeksionit në të përhershëm make-up


 • Burimet e infeksionit
 • Zonat e rrezikut
 • Masat paraprake

  Gjithnjë e më shumë Salons bukuri të sigurojë një procedurë të përhershëm kozmetikë. Dhe pa marrë parasysh emrin e saj - mikropihmentatsiya, kozmetikë kontur, grim i përhershëm apo tatuazh - kjo është invazive (dmth, depërtimit), dhe kështu, steril dhe higjienike sigurinë e saj - pikat më të rëndësishme për të dy klientit dhe për mjek.

  Kur punon me lëkurë të hapur gjithmonë duhet të marrë parasysh rrezikun e infeksionit. Ne nuk jemi në asnjë mënyrë duan të fut frikën e procedurës së përhershme kozmetikë apo edhe të trembë konsumatorët potencial.

  Në të kundërtën, ne duam të theksojmë se sa e rëndësishme është për të ndjekur kërkesat e higjienës gjatë përhershëm make-up.


  Burimet e infeksionit

  Aktiviteti i virusit të hepatitit B HBV (hepatiti B, C, D) në një pikë gjaku e ruajtur për 6 muaj. Kjo do të thotë se të gjitha sipërfaqet në kontakt me gjakun apo klienti limfatike gjatë procedurës mund të jetë potencialisht i rrezikshëm për shumë muaj.
  Sipas statistikave, numri i njerëzve të infektuar me hepatit B dhe AIDS është në rritje çdo vit, pavarësisht nga masat e marra nga autoriteti shëndetësor. Shpesh person i infektuar ndjen simptoma dhe në dijeni të tij, ekspozon rrezikun e njerëzve përreth.
  Master i mikropihmentatsii nuk mund të përcaktojë "syrin" ose klient të shëndetshme, dhe në shumicën e rasteve askush në sallonet e bukurisë nuk kërkojnë një certifikatë mjekësore nga klienti.


  Zonat e rrezikut

  Në zonën e rrezikut të veçantë janë:
 • pajisjet me të njëjtat pjesë metalike të stilit të vjetër në kontakt me gjak ose limfatike klienti nuk është një one-off;
 • Ndryshe nga analoge mëparshme makina moderne janë të pajisura me një fishek sterile e disponueshme që përbëhet nga hala (ose hala rreze) dhe tubave. Cipë e veçantë i instaluar në mes gjilpërës dhe tuboyu mekanikisht parandalon paint nga makinat hala në trupin dhe parandalon ndotjen.

 • lapsa dhe furçat për të skemë;
 • Çdo paketim reusable (të tilla si një shishe të anestezisë, pigmente) të përdorura gjatë procedurës;
 • sistem kaloni dhe pjesë të tjera të sistemit që nuk kanë veshje mbrojtëse e disponueshme.
 • furnizimet e përsëritura: hala, kapele, nozzles, tuba, etj, të cilat sterilizuar nga mjeshtri. Ekziston rreziku i "faktori njeri", dmth se si tërësisht të zotëruar kundër ndotjes shpenzuar dhe sterilizimin pas klientit të mëparshëm;
 • Gjatë procedurës mund të kenë nevojë për të ndryshuar shpejtësinë ose çaktivizoni pajisjen. Që nga ajo është e kontaminuar dorashka mundësia e kontaminimit kryq nuk mund të përjashtohet.  Në praktikë, ne shpesh shohim se pas doreza pune jashtë dhe menjëherë të shtyjë në xhep e punës së tij mantelit. Këto doreza që preku gojën e hapur të pacientit, atëherë pa keqardhje do të punojë me klientin e ardhshëm.

  Me sa duket, ekonomike "mjeshtrave" as nuk e mendoj sa mikrobet apo edhe agjentë të sëmundjeve infektive të tilla si hepatiti, ata mund të lëvizin.

  Ju mund të garantojë që asnjë klient do të duan të blejnë AIDS apo hepatit përveç të përhershëm make-up.

  Një tjetër mëkat i vdekshëm kundër shëndetit - nuk do të vonojë sa më shpejt të jetë e gjilpërës të përdorura-përdorim dhe rezervojnë ata për punë të mëtejshme apo ngjyrë e përdorur për të mbyllur kapakun, atëherë përdorin ato përsëri.

  Është e vështirë të imagjinohet se si bakteret shumohen kapur me gjilpërë të lëkurës klientit dhe ngjyrë e kohës së punës.

  Mendoni sepse asnjë kirurg do të mendojnë ndonjëherë për të përdorur bisturi përdorura, clamps dhe gjilpërat pa sterilizimit. Sepse grim i përhershëm - edhe operacion për të mbrojtur shëndetin e klientit duhet të ndjekin të njëjtat rregullat e higjienës dhe dezinfektimin.


  Masat paraprake

  A është e mundur për të siguruar higjienike tatuazh procedurat e sigurisë?

  Në cosmetology moderne kanë çdo mundësi për të shmangur rrezikun e infektimit dhe përhapjes së infeksionit në qoftë se i zoti është i vetëdijshëm se sa e rëndësishme e punës higjienike aspektin e tij të sigurisë.


  Në arsenalin e tij:

 • pajisje me një, fishek të vetëm të mbushura në mënyrë individuale (moduli), që përbëhet nga hala, nozzles për pigment dhe tubas;
 • hala model të ri me një cipë të veçantë mbrojtëse;
 • furnizimet e disponueshme kapele për pigment, furçë dhe kështu me radhë.
  etj.;
 • anesthetics, paketuar individualisht
 • I pastër dhe i organizuar mirë në vendin e punës profesionale menjëherë jep konsumatorëve një ide të aftësive dhe kujdesit të të pronarit të saj.

  Përhershëm make-up Procedurat duhet të kryhet në një fashë garzë që mbron kundër infeksioneve pikëz ftohjet dhe pertusis infeksionit, difterisë dhe tuberkulozi.  Një kërkesë e detyrueshme është përdorimi i doreza mikropihmentatsii gome, materialeve të punës dezinfektim, pajisjeve dhe përdorimin e konsumit sterile të paketuara dhe pastrimin e të gjitha sipërfaqeve me dezinfektues të përshtatshme.

 • Para se të filloni, është e nevojshme për të dezinfektoj lëkurë, dhe pastaj doreza;
 • Paketimin sterile (module gjilpërë) shpaketoj menjëherë para operacionit (dhe në frontin e klientit) si doreza të përshtatshme dhe menjëherë futur në dorezë;
 • Kurrë mos prek një shishe bojë me pigment filxhan apo vrimë nozzles;
 • Pas punës që ju duhet të kujdeset që të gjitha sendet janë doreza e interesuara (p.sh., llambë, dritë nëse vendos) u spastruan disinfectants sepse infeksioni mund të kalojë dhe nëpërmjet tyre.

 • Të gjitha furnizimet e përdorura - swabs pambuku, topa pambuku për të pastruar dhe, natyrisht, të ngjyroset gota dhe doreza duhet menjëherë të të hedhin në plehra. Qëndron për anijet me ngjyrë dhe mëngë për në fund të trajtuar ju doni të qartë zgjidhje të përshtatshme dezinfektimin.

  Kur një klient do të rritet pas procedurës, ajo duhet të shohin vendin e punës të pastër. Ajo është gjithashtu një shenjë e punës profesionale.

  Por, siç e dini, shpëtim e mbytjes - punë dore e mbytjes. Nëse një klient sheh se masa nuk janë përmbushur master, procedura duhet të ndalohet apo jo për të filluar atë.