Pedikyr peshk të rrezikshme për shëndetinPopullarizuar në mesin e femrave moderne një lloj i ri i pedikyr duke përdorur të vogël peshk ekzotik Garra rufa që të ngrënë gjatë procedurës lëkurë të trashë, së shpejti mund të ndalohen në shumë vende evropiane. Nga kjo kanë rënë në disa shtete të SHBA, duke përfshirë Florida, Texas, New Hampshire dhe Uashington.

Gjatë procedurës, pacientët janë të vendosur të peshkut këmbët lëkurë në pishinë me ujë të nxehtë, i cili përmban peshku-schypachi, nën kushtet natyrore ushqehen me plankton, por në një kasolle me kënaqësi të ushqyer lëkurën ëmbël trashë. Pak peshk me saktësi të madhe të hequr të vdekur feta lëkurës konsumatorët, krejtësisht pa ndikuar zonat e shëndetshme.

Procedura nuk shkakton asnjë siklet, përveç peshk të prodhojnë një enzimë të veçantë që ndihmon për të dezinfektoj dhe shëruar të çara të vogla dhe mëngjes. Megjithatë, sipas ekspertëve, kjo procedurë është një rrezik serioz.

Përfaqësues të Agjencisë për të Kujdesit Shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar besojnë se pedikyr peshku mund të shkaktojnë plagosje serioze, si të njëjtën peshkut përdoret për të gjithë vizitorët në sallon, e cila mund të vuajnë sëmundje të ndryshme dhe mund të transmetojë infeksionin. Për më tepër tabaka, kontejnerët dhe moçali ku procedura është vendi i banimit të peshkut, dhe sot askush nuk mund të garantojë dezinfektimin e tyre të plotë.


Sidomos "si peshk" pedikyr e rrezikshme për njerëzit që kanë dëmtime të lëkurës, të cilat mund të depërtojnë përmes infektimit.