Rehabilitimi pas veshët plastike


 • Atë që urdhëroi mjeku
 • Pse shirit dekorativ
 • Qepje - jo për kohë të gjatë
 • Koha e lirë dhe Zbavitje përsëri
 • Duke përmbledhur

 • Çfarë do të ndodhë pas otoplasty pacientit? Pse fashë dhe
  ose së shpejti do të hequr qepje? On shërimit nga veshët plastike të lexoni më poshtë.
  Atë që urdhëroi mjeku

  Edhe pse kirurgji otoplasty nuk është i shoqëruar me siklet të konsiderueshme për shumicën e pacientëve pas kirurgji është përshkruar zakonisht antibiotikët dhe analgesics për të kapërcyer siklet dhe parandaluar infeksionin.
  Pse shirit dekorativ

  Pas pacient otoplasty vesh një fashë që mbron veshin nga lëndimi.
  Fashë përbëhet nga swabs garzë, siç paraqitura sipërfaqet e jashtme dhe të brendshme të veshit.


  Kjo formë e përshtatshme e fashë mbron vesh nga qethje zvogëlon rrezikun e bruising dhe ënjtje minimizon postoperativ.

  Varësisht nga kirurg operativ protokollit, fashë mund të hiqet në ditën e parë pas otoplasty për të kontrolluar për shenjat e gjakderdhje apo akumulimit tjetër të gjakut (hematoma), e cila në këtë rast duhet të hiqet.
  Fashë pastaj ri-imponuar për një periudhë deri në një javë.
  Nëse nuk është zgjeruar dhimbje postoperativ - ju duhet të marrë zhvillimin e hematoma ose inflamacion. Në këtë rast, veshët duhet të shqyrtohet menjëherë përsëri.
  Qepje - jo për kohë të gjatë  Sutures janë të vendosur në rrudhë prapa veshit, mund të hiqet në një kohë kur fashë është larguar pas një jave. Megjithatë, përdorimi i mundshëm i qepje të tretshme që të shpërndarë në trupin e tyre.
  Në të gjithë këtë periudhë ne rekomandojmë përdorimin e vajrave që përmbajnë antibiotik.
  Koha e lirë dhe Zbavitje përsëri

  Pas heqjes pacientin fashë është e rekomanduar që të veshin një fashë tenis, mbyllje veshët gjatë 3-4 muajve të ardhshëm. Kjo metodë në mënyrë efektive mbron veshin, ndërsa gjumi.
  Duke përmbledhur

  Pasi zakonshëm janë hequr, pacienti do të jetë në gjendje për të vlerësuar rezultatet e otoplasty, edhe pse disa ënjtje ka të ngjarë të vazhdojnë për disa javë.  Informacion nga artikullin "kirurgji Otoplastic -. Shërim pas operacionit"