Liposuction radiofrekuencave e lidhur


 • Liposuction tejzanor është i lidhur
 • RF - Liposuction asociuar
 • Përzgjedhja Variety

 • Kjo tendencë është vërejtur edhe në Shtetet e Bashkuara; në 1991 në çdo shtet të Shteteve të Bashkuara nuk u shkëlqejë një indeks të masës trupore më të madh se 15% mbi mesataren, vetëm indeksi në masë trup një shtet është tani më pak se 20% (CDC, 2009). Kështu, tregu ka rritur nevojën për procedura të formuar konturet e trupit. Duke qenë një procedurë të vetme në fillim të 1980, procedurat e njohur tani Liposuction është rritur dhe tani vremyaeto një nga procedurat më të zakonshme.

  Kur u përpjekur për të përmirësuar pritjes herë dhe rezultatet e pacientit në Liposuction, përpjekjet për të kombinuar të gjitha format e energjisë rrahur.

  Në këtë artikull ne të shqyrtojë të nameryvalys tregut të bëjnë Liposuction energjisë-lidhur, për të përcaktuar karakteristikat, avantazhet dhe disavantazhet e llojeve të ndryshme të trajtimit.

  Liposuction tejzanor është i lidhur

  Teknologji UAL bazuar në shkatërrimin selektive mekanike të qelizave të indeve yndyrë në formimin pore që ndodh në frekuencë të lartë gjeneruar Valët akustike të krijuara pipëz informoi. Kjo metodë mekanike selektive shkatërron qelizat e indit dhjamor me përpjekje minimale nga ana e mjekut. Përveç kësaj, emulsifikatsiya (vakum) ind lejon për aspiratën më efikase.


  Kjo metodë është popullor në trajtimin e indit fijor, që është karakteristikë e pacientëve meshkuj apo pacientët të cilët kanë qenë të nënshtruar trajtimit kirurgjik.

  Një tipar karakteristik i procedurës kur duke përdorur teknologji është përdorimi i UAL portit mbrojtës plastik që ndan (izolon) të pipëz lëkurës që prodhon vibracionet, duke minimizuar mundësinë e formimit në trajtimin e djegieve. Disavantazhi i përdorimit të ecurit është që objekti i trajtimit të shtrihet në 508 mm, e cila nuk është shumë e favorshme për pacientët me llojin e errët apo aziatike lëkurës, në të cilën një rrezikun e dhëmbëza dhe hyperpigmentation rritur.  Zvogëlimi i lëkurës nuk është një tipar në aplikimin e teknologjisë ual. Rritja e temperaturave në fushën e trajtimit - pjesë e transformimit të energjisë mekanike në ngrohjes - jo tipike, dhe çfarë ndodh pas përdorimit forcimin e lëkurës teknologji nuk UAL konfirmuar, kështu që në këtë drejtim ata kanë mbi preimuschastva tradicionale Liposuction.
  Laser - Liposuction asociuar

  Teknologji Lal është një procedurë dy-hap. Në pare energjisë lazer fazë emetohet në akumulimin e indit dhjamor përmes një fibra optike, që rezulton në koagulim të indit dhjamor, dhe indeve nënlëkurës është nxehur.

  Rarefied aspyryruetsya ind dhjamor me kujdes, duke e bërë këtë procedurë pa gjak.

  Popullariteti teknologji Lal fituar sepse aplikimi i procedurës është shtrëngimi lëkurës. Në dispozicion rreth 20 lloje të lazer - nga të njëjtin numër të kompanive të ndryshme me opsione të ndryshme dhe karakteristika, ata të gjithë përfundimisht synon hedh lëng i indit dhjamor.

  Vlera e shtuar mbi teknikat e tjera Liposuction teknologjive Lal është aftësia e tyre për të ngrohur indeve reticular, pra ka një ulje temperature-i detyruar të lëkurës. Një studim krahasues i teknologjive tradicionale aspiratë lipektomii Lal doli se avantazh fundit është reduktimi i lëkurës me 17%, ndërsa lëkura tradicional Liposuction është reduktuar vetëm me 11% (ASAPS, 2008)


  Një tipik teknologji pengesë Lal është se rrezatimi emetuar nëpër vrima të vogla me një diametër prej më pak se një milimetër katror. Përqendrimi i fortë i energjisë lazer në majë krijon rrezikun e zonave të nxehta dhe zonat ku trajtimi nuk është aplikuar. Edhe pse madhësia e vogël e pipëz në aplikimin e teknologjisë Lal lejon për trajtimin e zonave të vogla, kjo çon në faktin se më shumë pipëz lëvizshme, e cila është treguar nga rënia e controllability saj pozitë, veçanërisht në trajtimin e indit fijor.

  Edhe pse teknologjia Lal japin efekt të mirë dhe rezultate të shpejta në trajtimin e zonave të vogla, të tilla si supet dhe të armëve, kjo metodë është e vështirë për të trajtuar zona të mëdha të tilla si bark, kofshë dhe mollaqe, si shpejtësia e procedurës është mjaft i vogël.

  Koha mesatare trajtim 5x5 cm zonë merr minuta 4-5. Zakonisht zonë trajtim koha abdomen i procedurës rrit më shumë se një orë.

  RF - Liposuction asociuar

  Teknologji RFAL është një shtesë e fundit në familjen e teknologjive për Liposuction, të vendosur aktualisht sistemeve BodyTite, e ndërtuar në Departamentin izraelite e Invasix Ltd Teknologji RFAL përdorë energji të RF për të arritur efektin termik aplikuar për të indeve dhjamore të lëkurës dhe nënlëkurës matricës.

  Teknologji RFAL përdorur dy elektroda - njëra e jashtme dhe një elektrodë të brendshme me elektrodë të lidhur në dorezë - janë të dizajnuara për të krijuar një profil termike.


  Pipëz brendshme lëshon RF aktuale dërgohet nëpërmjet pëlhurë e adipocytes ne drejtim te elektrodes jashtme. Kjo elektrodë është një sensor termike që lejon operatorit për të monitoruar temperaturën e lëkurës së pacientit mbi të gjithë procedurën dhe të sigurohemi që efekti i dëshiruar termike është arritur.


  Electrode e brendshme shërben si aspirimi pipëz dhe njëkohësisht prodhon RF aspiriruya aktuale para-mpikset indeve. Kjo çon në faktin se procedurën e shkurtër dhe e bën këtë një hap të procedurës lidhur energji.

  Sistem BodyTite lejon monitorimin e vazhdueshëm të temperaturës të lëkurës gjatë trajtimit, si dhe një mekanizëm për rregullimin e pushtetit.

  Kur në rrjedhën e temperaturës trajtim objektiv është arritur, sistemi automatikisht disconnects e furnizimit të energjisë RF për të shmangur overheating lëkurën.

  Nëse temperatura në fushën e trajtimit të fillon të bjerë ose kur trajtojë është zhvendosur në një zonë tjetër, ku temperatura është nën grup, RF energji është aktivizuar sërish. Paaftësi e temperaturës mund të rregullohen si një parametra më agresive dhe një më konservatore.

  Trajtuar kontrollon thellësinë e penetrimit të energjisë 5-50 mm, duke lejuar një trajtim uniform jo vetëm në sipërfaqe të trajtimit, por edhe indet e nënlëkurës thellë.

  Kjo uniformitetin lejon ngrohje efikas dhe shtrëngim të sigurt të lëkurës.

  Studimet fillestare kanë treguar reduktim në lëkurë, lëkurë që është reduktimi i menjëhershëm i 15%, dhe të zgjatur në 30 në 40% brenda 12 javësh, i cili përmirëson rezultatet formimin konturet e trupit dhe zvogëlon pacientët butësi të lëkurës. Këto karakteristika dhe avantazhet lejojë teknologjitë RFAL për të zgjeruar bazën e pacientëve për të cilët ky trajtim është i zbatueshëm, duke e lejuar ju që të përfshijë trajtimin e pacientëve të nënshtruar procedurës tradicionale Liposuction nuk mund të mbajë.

  Përzgjedhja Variety

  Aktualisht, ka shumëllojshmëri të teknologjive zgjedhje Liposuction dhe pajisjeve që shfaqen në kërkesën në rritje të tregut për teknologjinë në konturet e trupit regjistrim.

  Zgjidhja më e suksesshme për procedurat e Liposuction janë shoqatë teknologji të kombinuar të energjisë, si teplovovy energjia e emisionit jep koagulim të indit dhjamor, enët e gjakut, me aspiratë i butë është aplikuar dhe rezultati është tkurrje të lidhur termik i lëkurës.

  Procedurat duke RFAL teknologjisë siguruar efekt efektive ngushtuar dhe gëzojnë (takohen) pacientë duke reduktuar dhimbje, ënjtje dhe kujdesin pas procedurës, por duke siguruar formimin efikas të konturet e trupit.