P b8noplastika Mitet dhe Fakte


 • Rhinoplasty mund të kryejnë asnjë kirurg plastik
 • Rhinoplasty bëjë me kotësi
 • Rhinoplasty shumë e dhimbshme
 • Rhinoplasty menjëherë kap syri
 • Rhinoplasty hundë do të ju jap ëndrrat tuaja

 • Rhinoplasty mund të kryejnë asnjë kirurg plastik

  Formalisht është. Lista e shërbimeve kirurgët më të madhe plastike të duhet të përfshijë rhinoplasty. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se çdo kirurg mund të kryejnë këtë operacion siç duhet dhe për të marrë rezultate të mira. Rhinoplasty - krejt një operacion i ndërlikuar, të dy pikë mjekësore dhe estetike e mendimit. Kirurgu duhet patjetër të paraqesin njohuritë e tij objektive dhe të plotë të anatomisë së brendshme të hundës, për të kuptuar veçoritë e sistemit të frymëmarrjes me një hundë të modifikuar ishte jo vetëm aesthetically i përkryer, por plotësisht funksionale.

  Sepse hundë shpesh përcakton fytyrën bukuri si një e tërë, kirurg duhet gjithashtu të kenë shije të patëmetë artistike dhe dhunti estetike për të bërë hundë, që të përkryer i përshtatet në përqindjen e pacientëve ballë. Nëse kirurg nuk ka të paktën një nga këto cilësi, rhinoplasty mund të jetë një fatkeqësi, dhe ju rrezik një trishtuar të ndjekin shembullin e Michael Jackson!


  Rhinoplasty bëjë me kotësi

  Në kundërshtim me besimin popullor se të kirurge plastike trajtuar vetëm në mënyrë që të përmirësojnë pamjen e tyre, ajo shpesh ndodh që të kryejë rhinoplasty për të korrigjuar defektet e sistemit të frymëmarrjes (p.sh. lakim e mur ndarës hundës).


  Në të njëjtën kohë, ajo u gjet se rhinoplasty ka një efekt pozitiv psikologjik tek pacientët të cilët janë të pakënaqur me pamjen e hundës së tyre. Pas operacionit, ata janë duke përjetuar transformimin emocional, një lloj të rilindjes dhe të bëhen më të sigurt, frymëzuar ata për ndryshimet në jetë. Nga kjo pikëpamje, rhinoplasty mund të shihet më shumë si një trajtim mjekësor sesa një kënaqje egoiste të kotësisë.


  Rhinoplasty shumë e dhimbshme

  Krahasuar me kirurgji plastike të tjera të tilla si shtim të gjirit ose Liposuction në asgjë rynoplastytsi veçanërisht të dhimbshme. Shumica kirurgët kryej rhinoplasty nën anestezi të përgjithshme, kështu që pacienti gjatë operacionit i zhytur në një ëndërr dhe e ndjen asgjë.

  Pas operacionit, disa pacientë përjetojnë dhimbje në hundë brenda 7 - 10 ditë. Kjo periudhë mund të ndiheni të hundën e lënë peng, si ftohjet. Nuk përjashtohet ënjtje dhe abrasions në zonën rreth hundës dhe syve (veçanërisht nëse ajo ishte ndryshuar formën e kockave nazale); megjithatë, parehati të përgjithshme menjëherë pas operacionit është minimal.


  Rhinoplasty menjëherë kap syri

  Nëse hundë juaj ka nevojë për një ndryshim radikal - për shembull, në qoftë se ju dëshironi të hiqni horbochok - rrethon sigurisht vini re ndryshimin pas rhinoplasty. Megjithatë, në qoftë se ju doni të përmirësuar vetëm pak formën e krye të prapme të hundës ose tip, është e mundur që të tjerët të reagojnë në ndryshime në pamjen tuaj me më pak vëmendje se sa ti e kupton.

  Pas të gjitha, askush nuk e di fytyrën tuaj më të mirë se ju, kështu korrigjim të vogël të tipareve të fytyrës mund të shkojnë pa u vënë re. Gjithashtu, mos harroni se rezultat i një kirurg të mirë të padukshme për syrin e lirë, si një person i kualifikuar gjithmonë përpiqet për të arritur harmoninë midis hundës modifikuar dhe karakteristika të tjera të fytyrës dhe për të krijuar një pasqyrë të unifikuar të tërë.


  Rhinoplasty hundë do të ju jap ëndrrat tuaja

  Rhinoplasty mund të përmirësojë në mënyrë drastike pamjen dhe formën e hundës, por mos harrojmë për disa mundësitë e kufizuara kirurg plastik të lidhur me karakteristikat individuale të lëkurës dhe strukturën e kockave.

  Në të njëjtën kohë, është e rezultatet e mundshme pakënaqësia e operacioneve. Sipas statistikave, rreth 10% - 15% e të gjitha operacioneve që kërkojnë të përsëritura korrigjim kirurgji hundë për të përmirësuar apo korrigjuar rezultatet e operacionit të parë.

  Në disa raste kjo është për shkak të shërimit të hundës dhe shtimin, e cila nuk mund të parashikojnë ose të rregulluar kirurg. Ndonjëherë rezultatet e pakënaqësisë rhinoplasty pacientit është për shkak se ata nuk mund të shpjegojë kirurg çfarë ajo do të donte për të arritur efektin. Megjithatë, raste të tilla - përjashtim sesa rregull, sepse shumica e pacientëve ende të kënaqur me funksionimin dhe transformuar hundën e tij.

  Për t'u bërë pronar i hundës e ëndrrave tuaja, e konsiderojnë shumë faktorë. Së pari, është e nevojshme për të pyetur me përgjegjësi të madhe për të zgjedhur kirurg. Sigurohuni që specialist juaj i zgjedhur ka kualifikimet dhe përvojën e nevojshme. Është po aq e rëndësishme të arrihet një kuptim absolut të kirurgut kështu që ai mund të parashikoj se çfarë ju doni dhe të përmbushë dëshirat tuaja saktësisht.

  Ndërgjegjësimi i rynoplastytsi ndihmë ju shmangur gabimet dhe për të marrë kurthe dhe mitet. Të ballafaquar me problemin e rhinoplasty, ju mund të zhvillojnë një strategji të qartë. Mos harroni, rhinoplasty - nuk është vetëm një mjet për të përmirësuar pamjen, por edhe një mënyrë për të përmirësuar vetë-respekt.