Gjaku i kërthizës kurrizit


 • Mbledhja dhe ruajtjen e gjakut kurrizit
 • Vlera e Cord Blood
 • Mbledhja e gjakut të kordonit
 • Qelizat embrionale
 • Ruajtjen qelizat embrionale
 • Kontratë


 • Mbledhja dhe ruajtjen e gjakut kurrizit

  Ndër aktivitetet e shumta të ofruara nga shtatzënë vetëm është një gardh dhe ruajtjen e gjakut kurrizit. Procedura si vijon: menjëherë pas lindjes nga gjaku dhe kërthiza janë në pronësi të fetusit. Përkushtuar në qelinë e saj të ngrirë dhe të depozituara në një bankë të veçantë për sa kohë që ato nuk janë të nevojshme.


  Vlera e gjakut të kordonit është se ai përmban qelizat embrionale biologjikisht aktive, dhe për këtë arsye e përshtatshme për nevojat e terapisë qelizore dhe transplant.
  Bankat Cord Blood ndarë në nominale - ata mbajnë gjakun e fëmijëve prindërit e të cilëve kanë përfunduar një kontratë, dhe regjistrat bankat e krijuar në bazë të dhurimit të lirë. Çdo person, i cili kanë nevojë për trajtim për gjakun e kordonit të kërthizës mund të kontaktoni regjistrin bankare. Problemi është që të gjeni një gjaku të përshtatshme është shumë e vështirë: është e nevojshme që të shkojë me sistemin kryesor antigjenike, ose qelizat e huaj të shkaktojë pakënaqësi pacientit. Fatkeqësisht, grumbullimi i bankave në regjistra mjaft të pakta, kështu që ne duhet të shikoni për gjak shpesh jashtë vendit, e cila kërkon kohë (6 muaj në një vit) dhe një shumë të holla (nga 15.000 €).


  Mënyra e mundur nga situata - madje ruajtur gjakun e tyre që në lindje, ajo do të jetë gjithmonë në dispozicion dhe, nëse është e nevojshme, ideal për transplantim.


  Procedura për kursim të gjakut të kordonit të zhvilluara mirë dhe në dispozicion në bazë të kontratës për çdo prindërve - vetëm pak njerëz kanë dëgjuar për të. Ne kemi vendosur për të mësuar më shumë në lidhje me këtë mundësi dhe e pyeti për informacion që çon në e regjistruar kurrizit bankë bankë të qelizave burimore të gjakut "KrioTsentr", bazuar në Qendrën Shkencore për obstetrikë, gjinekologji dhe Perinatology.  Vlera e Cord Blood

  Gjaku i kërthizës kurrizit është e pasur me qeliza burimore hematopoietic, qelizat dmth të të parëve të gjakut.

  Ata janë përdorur për transplantim, kur në të vërtetë i shqetësuar hematopoiesis, me leuçemi, çrregullime të rënda të sistemit imunitar dhe sëmundjeve të tjera. Kundërshtarët e ruajtjen e gjakut kurrizit njoftim të arsyeshëm se këto sëmundje, edhe pse është e rrezikshme për jetën, janë të rralla. Në anën tjetër, në afat të gjatë është supozuar që qelizat burimore do të përdoret për indikacionet më të gjera.
  Në çdo rast, tani i përfunduar me sukses mijëra të transplantet e gjakut kurrizit, shpëtoi jetën e pacientëve me sëmundje të konsideruar më parë të pashërueshme.


  Gjaku kurrizit kërthizës - i vetmi burim i qelizave hematopoietic, por ajo ka disa avantazhe: faturë të lehtë dhe të sigurt, të rinjtë, dhe veprimtarinë prandaj lartë funksionale të qelizave burimore dhe pajtueshmërinë imunologjike.

  Për të njëjtën gjë, për të përfituar nga para-korrur gjakut kërkohet nga disa ditë deri në disa javë.


  Gjaku Newborn kurrizit mund të përdoret për të trajtuar anëtarët e tjerë të familjes. Raste të dokumentuara të transplantimit të suksesshëm të prindërve, gjyshërve dhe madje edhe kushërinjtë. Megjithatë, shans i mirë për të të jetë në përputhje me shumë fëmijë e të njëjtave prindërve.


  Nuk Dyqan dyqan gjaku kurrizit, çdo prindërit vendosë në varësi të situatës së tyre financiare dhe se si ata e konsiderojnë procedurën e nevojshme. Vini re se marrja e mostrave të gjakut kurrizit është treguar veçanërisht për ata fëmijë, familjet e të cilëve u përball me sëmundje të rënda të sistemit hematopoietic janë të sëmurë ose kanë fëmijë të cilët mund të trajtohen vëlla gjaku kurrizit ose motër, si dhe pakicat etnike, e cila është e vështirë për të gjetur një donator compatible Regjistrat ndërkombëtare bankah-.  Mbledhja e gjakut të kordonit

  Pas lindjes, mamia lidhet dhe kalon kordonin e kërthizës. Pastaj fundi prind i palcës trajtuar me ujë steril dhe duke përdorur një gjilpërë të marrë nga gjaku venë kërthizës në një enë të posaçme sterile me një antikoagulant. Gjaku kurrizit është zakonisht një pak, rreth 80 ml, kështu që është e këshillueshme për të përveç kësaj të marrë të gjitha në dispozicion nga placenta në gjakun e saj.


  Procedura është absolutisht pa dhimbje dhe merr vetëm disa minuta. Ajo mund të bëhet në bazë të lindjes normale, dhe gjatë seksion cezariane. Për më tepër, në shtatzënitë e shumta teknologjikisht të jetë e mundur për të mbledhur gjakun e kordonit të çdo fëmije.  Qelizat embrionale

  Jo më vonë se një ditë pas mbledhjes së mostrës bie në tenxhere. Para se të dërgoni gjak për ruajtje, ajo duhet të jenë të përpunuara me kujdes. Në mostrën e parë testuar për infeksion, do të përcaktojë llojin e gjakut dhe faktorit Rh, pastaj "protsessiruyut" që janë të koncentruar qelizat burimore. Duke përdorur një pajisje të veçantë heq plazmën e tepërt dhe qelizat praktikisht të gjithë e kuqe të gjakut. Koncentrohen analizuar nën një mikroskop për të përcaktuar realizueshmërinë e qelizave. Hapi i ardhshëm - qelizat që nuk duhet të çojnë në vdekjen e tyre ngrirjes. Për këtë qëllim, cryoprotectants duke shtuar, e cila pengon formimin e "nxehtë atë qelizat lotsjellës" e kristale akulli.

  Pastaj të përqëndrohemi ngadalë ngrirë në -90 ° C dhe të vendosur në ruajtjen e karantinës (azotit avullit të lëngshme, -150 ° C), ku ata janë deri në momentin e deri rezultatet e gatshme të të gjitha testeve. Më në fund, pas rreth 20 ditësh, mostra transferohet në ruajtje të përhershme (nitrogjen të lëngët, -196 ° C).


  Prodhimi është nga 5 në 7 tuba koncentroheni. Përveç tubat kryesore, tuba korrur disa satelitë - ato përmbajnë sasi minimale e plazmës dhe qelizave të mjaftueshme për analizë. Për shembull, nëse pronari dëshiron të përdorë gjakun e derdhur të tij relative dhe duhet të bëhet për të verifikuar përputhshmërinë e tij, nuk ka nevojë për të shkrirë bazë modelin - është e mjaftueshme për të nxjerrë një satelit test.  Ruajtjen qelizat embrionale

  Qelizat e gjakut kurrizit ruhen në kontejnerë të veçanta me nitrogjen të lëngët në një dhomë të veçantë, të vendosura nëntokësore të thellë. Temperaturat e ulëta, sistem mbështetje automatizuar vazhdimisht monitoron nivelin e azotit të lëngshëm. Ajo do të punojë edhe në rast të fuqisë pushtetit qendror. Cord Blood Bank është ruajtur vazhdimisht.


  Studimet tregojnë se në këtë gjendje qelizat mbeten në thelb të ruajtura gjatë viteve. Tashmë, nuk ka dyshim se ata nuk do ta humbasin pronat e tyre për 15-17 vjet. Teorikisht qelizat e ngrira mund të ruhen kohë të pacaktuar.
  Nga mosha e qelizave të gjakut aksioneve kurrizit fëmijë në pronësi të babait të tij apo dikë që është specifikuar në kontratën e magazinimit. Pas moshës fëmija bëhet pronar.  Kontratë

  Sepse për të marr, të nxjerrë në pah dhe qelizat e ngrira gjakut kurrizit të duhet të paguajnë një shumë totale prej rreth 2000 Euro. Modeli më tej magazinimit do të kushtojë 3.000 rubla në vit (shumën e përcaktuar në kontratë dhe në të ardhmen nuk ndryshon).


  Në cilën fazë të shtatzënisë për të ardhur deri te gjaku kurrizit bankë testuar për infeksion dhe të nënshkruajë një kontratë. Atëherë punonjësit e bankës të japë një para-caktuar emrin Roddy me një barcode unik, u pajtua me mjeku dhe mamia, gardh dhe sigurohet shpërndarja e gjakut në bankë, ku do të ndahen qelizat burimore.
  Nuk ka rëndësi nëse i paguar ose siguruar ofrimit të lirë ose seksion cezariane. Nëse ajo dorëzuar me kontraktimet ambulancë në spitalin më të afërt, ju duhet të telefononi telefonin non-stop dhe të raportojë vendndodhjen tuaj - zyrtarët e bankës dakord me mjekët.


  Informacion nga artikullin "gjak Ruajtja e kurrizit: pse dhe si"