Këmbët Zgjerim


 • Për të zgjasin këmbët
 • Komplikimet e kirurgjisë

 • Për të zgjasin këmbët

  Këmbët Zgjerim mbajtura në varësi të nevojës për dy segmentet e gjymtyrëve - në kofshë ose këmbë ndërsa zgjatjen kofshën dhe këmbë të ulët në të dy anët të hiqet dorë. Zgjatimi janë apo këmbë apo kofshë. Rritja maksimale në gjatësi këmbë është 5 - 6 cm, hip -. 10cm Shpesh, zgjatjen gjymtyrë për arsye mjekësore që përdoren në pacientët me defekte të lindura apo të fituara të ekstremiteteve (trauma, hypoplasia kongjenitale të gjymtyrëve) dhe në këto raste kërkon një zgjatje të njëanshme segmentet e gjymtyrë.


  Në raste të tjera, gjymtyrë zgjatjen është vetëm kozmetike në natyrë dhe të dizajnuara për të përmbushur dëshirën e pacientit për të rritur lartësinë e saj.

  Këmbët Zgjerim bëra vetëm nga operacioni.

  Kirurgjia është kryer duke përdorur kompressionnno - çmenduri osteosynthesis me metodën Ilizarov, duke përdorur pajisje të fiksimit të jashtme - foli, shufra, pin - kallam. Çështja e projektimit pajisje të fiksimit të jashtëm zgjidhen individualisht në një intervistë të pacientit dhe mjekut.

  Shqiptimi pajisja fiksimi i jashtëm është bërë përmes një përmes indeve dhe eshtrave hala buta apo shufra dhe në rritje të hyjnë ata në unaza apo unaza gjysmë aparatit.
  Për të arritur gjymtyrë të ulët segment zgjatje ndërprerje është kryer (osteotomy) kockave të kockave hip një - femuri, këmbës në dy eshtra - mëdha dhe të vogla kockave shin. Për të osteotomy kockave kryer prerje të lëkurës dhe indeve themelor, madhësinë e prerë në mënyrë individuale dhe varet nga pesha dhe sofistikimit nënlëkurës e pacientit - yndyrë. Mesatare është 5,6 cm me këmbën 6,8 cm më të ulët dhe kofshën. Zgjerimi i femurit operacionit më traumatike gjatë zgjatim shpesh ndodhin si ndërlikimet e gjakderdhje, hematoma, komplikimet infektive dhe inflamatore në fushën e spokes dhe osteotomy (seksioni) kockave.

  Kjo është për shkak të një vëllim të madh të anatomisë indeve të buta dhe rregullim më të ndërlikuar të enëve të gjakut dhe nervave në këmbë, se sa këmbën. Pajisjet e jashtme, fiksimit të mëdha se të pajisjes për këmbë të ulët.

  Numri i hala apo shufra janë futur nga një mjek dhe vendosur individualisht për çdo rast.

  Shkalla e çmenduri (shtrihen) përdoret kur shtrirë këmbët është 1 milimetër në ditë dhe është mbajtur në katër doza të 1/4 arra të qarkullimit në ditë. Drejtimin e pacientit në mënyrë të pavarur nën mbikëqyrje periodike mjekësore. Numri i ditëve të nevojshme për të arritur zgjatjen e përzgjedhur pacientit llogaritet si vijon (3 extension cm do të kërkojë 30 ditët e çmenduri - duke pasur parasysh shkalla e 1 mm në ditë, etj).  Në zonën e zgjatim formuar Regenerate kockore, e cila rrit gjatësinë e kohës gjatë çmenduri. Më vonë, pas periudhës së zgjatur (çmenduri), ajo ka nevojë për kohë për të përfunduar kockëzim (sa forcon) ripërtëriturit e saj në zhvillim.

  Kushtet e përdorimit të pajisjeve të jashtme mani të varet në zgjerimin e gjymtyrëve të ulët (më të mëdha zgjatjen më shumë kohë ndreqim makinë) dhe pastaj, dhe mbi pacientin individual (gjinia, mosha, prania e sëmundjeve kronike) dhe një mesatare prej 6 deri 12 muaj.


  Komplikimet e kirurgjisë

  Kufizimet e mundshme dhe komplikime të kirurgjisë me përdorimin e pajisjeve të jashtme mani:

 • Gjakderdhje - e hala apo shufra mund të çojë në trauma të enëve të gjakut, e cila nga ana do të çojë në formimin e një hematoma (akumulimit të gjakut) mund të zhvillohet në orët e para pas operacionit, dhe pastaj të jetë e mundur për ndërhyrjen e përsëritura - të ndaluar gjakderdhje, hapjes dhe kullues (shkarkimit) hematoma. Osteotomy (kalimit) kockave mund gjithashtu të jetë në të çojë në formimin hematoma, të cilat gjithashtu mund të kërkojnë kirurgji shtesë për të eliminuar bruising.
 • Komplikime infektive - hala apo shufra kalojnë nëpër indet e buta dhe kockave janë mbi sipërfaqen e lëkurës dhe për të parandaluar komplikimet e mundshme të inflamator kërkojnë kujdes të vazhdueshëm (të trajtimit zgjidhje antiseptik dhe përdorimin e zakonshëm).

  Inflamacion rreth spokes mund të çojë në një komplikim të tmerrshme - foli osteomielit cila gjithashtu mund të kërkojnë kirurgji të përsëritur - heqjen ose zëvendësimin spokes apo bare përveç mund të kërkojë antibiotikët shtesë. Kur dështimi i këtyre masave mund të kërkojnë heqjen e pajisjes fiksimi i jashtëm trajtimit të mëpasëm të komplikacioneve infektive dhe imponimin shtyrë të pajisjes fiksimit të jashtëm për të përfunduar trajtimin. Deri zhvillimi i infektive - komplikimeve inflamator rezultojnë kujdeset vetëm me rimbursim e vendos jashtë spokes, të përpunimit të pamjaftueshme ose e parakohshëm të zgjidhje antiseptik, mosrespektimi i regjimit të trajtimit.

 • Dëmtimi si rezultat i elementeve të pajisjes fiksimi i jashtëm - kërkon ndërhyrje të tjera për të zëvendësuar dizajn dështuar.
 • Si rezultat i zgjerimit mund të kërkojë korrigjim shtesë në jashtëm zëvendësimin e pajisjes fiksim apo instalimin e nyjet pajisje.
 • Pain - Dhimbja mund të jetë konfuze për një periudhë prej zgjatjes se mund të kërkojë marrjen e ilaçe dhimbje, dhimbje mund të përkeqësohet kur norma jo-pajtueshmërisë të çmenduri, në shkelje të regjimit të përcaktuar të aktivitetit fizik. Ashpërsia e dhimbjes është individual dhe, për fat të keq, jo të parashikueshme.
 • Mënyrën Driving gjatë periudhës së zgjerimit të konsiderueshme të kufizuar, kërkon përdorimin e mbështetjes shtesë (paterica) dhe mund të shkojnë 5-20 metra në ditë, mënyrën makinës pas një periudhe zbavitje, një periudhë stabilizimi mund të shtyhet - një vendim është marrë nga mjeku.

 • Kryerja zgjatjen e gjymtyrëve të ulëta pas ndërprerjes së trajtimit kërkohet trajtim të detyrueshëm rehabilitues, si rezultat i ardhjes atrofi të muskujve, gamë të kufizuar të lëvizjes në joints. Kohëzgjatja e Rehabilitimit individit dhe varg prej 1 muaji në 4-5 muaj.
 • Koha e qëndrimit në spital është 20-25 ditë, e ndjekur nga kujdesit ambulator.

  Informacion nga artikullin "Zgjerimi këmbët - rritjen rritje."

  Diskutoni në mesazhet,%
  B5stve