Blepharoplasty qepallë


 • Blepharoplasty
 • Indikacionet blefaroplastytsi
 • Kushtet e gjatë operacionit
 • Teknikë kirurgjikale
 • Efektet e kirurgjisë
 • Blepharoplasty
  Kirurgji për qëllim të hequr lëkurën e tepërt dhe hernie yndyror në shekullin. Blepharoplasty është i ndarë në qepallat plastike sipërme dhe të poshtme, nëse është e nevojshme, të dy operacionet janë kryer në të njëjtën kohë.
  Indikacionet blefaroplastytsi


 • lëkura e tepërt e qepallat e sipërme dhe të poshtme;
 • zgjatje "yndyrë" në pjesën e sipërme dhe të poshtme qepallë ("çanta yndyrore Shekullit");
 • rrudhat në qepallat më të ulët;
 • tani konsumatorët shpesh shkoni te mjeku sepse asnjë pakënaqësi vizuale dhe siklet normale në imponimin e grim;
 • Lodhje sy (lëkura e tepërt e qepallat e sipërme të ndërhyjë me një orë normale, e cila zakonisht rrit mbrëmje).


 • Kushtet e gjatë operacionit

 • Blepharoplasty zakonisht është bërë në një spital ditor ose shtrimin në spital për një ditë;
 • përdorur anestezi lokale apo anestezi intravenoz;
 • në orët e para pas blepharoplasty duhet të zbatohet akull në vendin e ndërhyrjes për të reduktuar ënjtje postoperativ;
 • qepje hequr në ditën e 3.
 • Teknikë kirurgjikale
  Metodat klasike të përfshijë prerje të lëkurës qepallë, të vendosura përgjatë folds natyrore, duke hequr të lëkurës dhe indeve yndyrore të tepërta folds. Të prerje janë qepi me kujdes shtresë kozmetike. Damar i qepallë e sipërme është e vendosur në të ashtuquajturin dele palpebralnoy - me sy të hapur që ai nuk e kishte parë fund të shekullit të damar maskuar edhe nga formacionet natyrore anatomik të kësaj zone.  Efektet e kirurgjisë
  Zakonisht ka ënjtje pas operacionit të ndryshme diplomë në fushën e qepallë cila zhduket pas 1-2 javësh; në disa raste, bruising postoperative vërejtur në ndërhyrjet që mbajnë deri në 2 javë. Për shkurtimin mjekët e rehabilitimit të përshkruajnë fizioterapinë veçantë.
  Gratë 1 javë pas blepharoplasty mund të përdorni grim (në konsultim me kirurg). Përveç kësaj, disa kohë pas plagët e operimit të zbehet dhe praktikisht mund të zhduket.