Ylli gjuhën është e rrezikshme për dhëmbëtShkencëtarët nga Universiteti i bualli argumentojnë se, përveç korrigjimit kozmetike të problemit të shfaqjes së komplikacioneve infektive dhe patate të skuqura në dhëmbë është shumë e rëndësishme për tifozët e mprehtë.

Gjithashtu, njerëzit me gjuhën Martesore shpesh bëjnë presion mbi dhëmbët unazë metalike, duke shkaktuar kështu një rritje hapësira ndërdhëmbësh. Ky problem mund të korrigjohet vetëm i veshur me formatimin e teksteve "".

Profesor Susan lara-lara ortodont tregon në mënyrë tipike 26 - vajzë vjeçar i cili nuk ka probleme në gojë për të mprehtë, u ankua për pamjen e hendekut mes dhëmbët e parë. Kjo gjendje e zhvilluar për shkak të presionit të ushtruar mbi një palë vathë të metalit dhëmbëve për 7 vjet.

Nëse ju hiqni unazë, vrimë do të shërohet shpejt, pasi ajo është një organ me rrjetin e enëve të gjakut të zhvilluar. Kjo shkakton pacientin që të veshin një unazë vazhdimisht, e cila në mënyrë të pashmangshme çon në probleme të dhëmbëve.

Gjithashtu gjeti se ylli gjuha është e kombinuar me dëmtim të rëndë jo vetëm dhëmbët tuaj. Gjakderdhje, infeksion, lëndimet dhe madje çamçakëz abscese të trurit mund të kërcënojnë tifozët mprehtë.

Kreu i fondit britanik mjeku shëndetësor dentar Nigel Carter këshillon njerëzit që nuk duan të ardhme për të shpenzuar para të mëdha në trajtimin e tyre, përmbahen nga mprehtë gjuhës.