Jo të gjithë ndihmë Liposuction yndyror


 • Kjo tregon Liposuction
 • Në disa raste, Liposuction ndihmon
 • Në disa raste, Liposuction nuk punon
 • Çfarë ju nevojitet për një operacion të suksesshëm
 • Operacion
 • Periudha postoperative
 • Komplikime të mundshme të Liposuction

 • Liposuction - Metoda vakum heqja e kufizuara vile (lokale) të indit dhjamor. Thelbi i operacionit është të qarqeve korrigjim kirurgjik formë duke hequr dhjamin.

  Fat akumulim ndodhin më shpesh në trungu, kofshë, prapanicë, viçat, në gju dhe mjekër zonë. Ind dhjamor është e dy llojeve - funksional dhe backup.  Funksional ind dhjamor nënlëkurës është e shpërndarë në mënyrë të barabartë mbi sipërfaqen e trupit dhe përcakton karakteristike e formës mashkullore apo femërore të trupit. Ajo mund të ulet me shpejtësi me humbje peshe.

  Rezerva forma indeve dhjamor janë yndyrë më të thellë se në mënyrë të konsiderueshme të dëmtojë konturet e figurave në zona të caktuara të trupit. Këto depozita po i përgjigjej për të humbur peshë, sepse ind yndyrë është një e kaluar.

  Liposuction mund të rekomandohet për njerëzit me yndyrë të tepërt në fusha të caktuara të trupit, por kanë peshë dhe trupit normale formë dhe lëkura është elastike.


  Vendndodhja e indit dhjamor është e vendosur nga predispozitë trashëguar dhe dysheme.


  Vëllimi i indit dhjamor mund të ndryshohet duke ulur peshën e trupit, por konturat e figurave në këtë mënyrë të mbetet e njëjtë. Kështu, dietë dhe ushtrim mund të ndryshojë vlerën e depozitave, por pak formë e ndryshimit.

  Kështu, qëllimi i operacionit është të krijosh proporcione normale midis këtyre pjesëve të trupit, për të përmirësuar formën e saj dhe pamjen.


  Kjo tregon Liposuction

  Liposuction mund të rekomandohet për njerëzit me yndyrë të tepërt në fusha të caktuara të trupit, por kanë peshë dhe trupit normale formë dhe lëkura është elastike.

  Mosha nuk është e rëndësishme, por duhet theksuar se për shkak të humbjes së elasticitetit të lëkurës me moshën, rezultatet e Liposuction në të moshuarit nuk janë të njëjta si në pacientët më të rinj me lëkurë elastike.  Liposuction nuk është e rekomanduar për njerëzit me sëmundje të qarkullimit të gjakut, diabeti, sëmundje të ndryshme të mushkërive dhe ata të cilët kanë pasur kohët e fundit një operacioni në zonën e trupit, e cila është planifikuar për të marrë Liposuction.


  Në disa raste, Liposuction ndihmon

  Liposuction ndihmon në praninë e depozitave yndyrore që shkelin konturet e trupit në disa vende me zhvillim relativisht normal e indit dhjamor (mungesa e obezitetit) dhe elasticitet të mirë të lëkurës.


  Në disa raste, Liposuction nuk punon

 • Në trashje të përgjithshëm;
 • Kur shtrirë sagging lëkurës;
 • Kur shkeljet forma të palidhura me ndryshimet në indin dhjamor (muskujt, kockat, organet e barkut, gjëndra).

 • Tre përfitimet rëndësishme të Liposuction:

 • Operacioni jep rezultate të përhershme, sepse vendet ku qelizat e yndyrës që grumbullohen yndyrë, format mbresë;
 • Operacioni lë plagët e vogla në lëkurë;
 • Komplikimet postoperative janë tepër të rralla.
 • Kufizimet e mundshme

  Kur hequr dhjamin e tepërt ka mbuluar lëkurën e tyre. Elasticiteti i lëkurës është individuale dhe zakonisht bie me moshën, dhe pas paraprak shtrihen (në qoftë se një ishte i plotë dhe i hollë). Në raste të tilla, sidomos kur duke hequr shuma të mëdha të indit dhjamor, lëkura mund obvysnuty, konsiderohet negative.  Simetri absolute e pjesëve të djathtë dhe të majtë të trupit nuk është e mundur, qoftë para ose pas operacionit. Shpesh ajo është operacion redukton këto dallime.

  Liposuction nuk ka për qëllim uljen e peshës trupore, e cila mund të kontrollohet me anë të dietës dhe stërvitjes. Pabarazitë lëkurës që ka ekzistuar para operacionit, dhe janë ndjekur. Fat është larguar përmes vrimave të vogla në lëkurë duke përdorur një tub i hollë metalike - lipoekstraktora.


  Çfarë ju nevojitet për një operacion të suksesshëm

  Mungesa e ndonjë sëmundje akute në kohën e operacionit (të ftohtë ose të tjera sëmundje); 10 ditë para operacionit duhet të ndalojë marrjen e ilaçeve që përmbajnë aspirinë.  Është rreptësisht e ndaluar pirjen e duhanit 10 ditë para operacionit dhe për 3-4 javë pas operacionit; gjatë natës duhet të marrë një dush; operacioni është kryer në një stomak bosh (për pastrimin e dhëmbëve dhe përdorimin oral 1/2 filxhan të ujit).


  Operacion

  Operacioni është kryer nën gjeneral si dhe nën anestezi lokale.

  Yndyrë është hequr me anë të vrimave të vogla (10-15 mm) në lëkurë me kateter të hollë metalik dhe një thithje veçantë; Plagët Skin sewn damar kozmetike fshehur, atëherë rrinë kasetë.

  Pas operacionit veshur stockings speciale kompressyruyuschye.  Për të shmangur bruising dhe lëkurës otvislosti, disa kohë pas operacionit duhet të veshin stockings speciale kompressyruyuschye.


  Periudha postoperative

  Gjatë 4-5 javëve të para mund të jetë një temperaturë të lehtë.

  Për të parandaluar bruising dhe lëkurë kompressyruyuschye otvislosti triko duhet të vishen në mënyrë të vazhdueshme për 2-5 javët e para dhe pastaj një tjetër 1,5-2 muaj gjatë ditës.

  Për komplikime të përkohshme përfshijnë: shkelje të ngjyrës (blanë) dhe edemë indeve në zonat e operuara, induracionit, ulur ndjeshmërinë, lëvizshmërinë e kufizuar, dobësi.


  Komplikime të mundshme të Liposuction

  Pas kirurgjisë, Liposuction mund të shkaktojë vështirësi

 • Parregullsitë e lëkurës në zonën e trajtuar;
 • Hemorragji (humbja intersticiale gjakut);
 • Infeksioni;
 • Shfaqja e ënjtje në kyçin e këmbës që mund të qëndrojë për disa javë.
 • Megjithatë, me teknikë të duhur të përshkruara më sipër kryej komplikime Liposuction janë të rralla.

  Përmirësim do të jetë i dukshëm pas rreth 6 javësh kur ënjtje subsides postoperative.

  Sa kohë është ruajtur transaksione efekt

  Duke ruajtur një peshë konstante në efektin e Liposuction mbetet përgjithmonë. Nëse pacienti është duke fituar peshë, atëherë, si me çdo operacion tjetër plastike, rezultati është gjithmonë më keq.

  Megjithatë, edhe në këtë rast në ish-yndyrë indit dhjamor e re është depozituar mënyrë më të barabartë se Liposuction.