Cilësi korrigjim dhe të reduktuar rrudhat me teknologji të re pjesshëm të radiofrekuencave


 • Matrix RF

 • Gjatë 15 viteve të fundit, pajisjet e përtëritje të lëkurës lëvizur nga ablativnaya mbi teknikat neablativnye. Me lëkurës pjesshëm rishfaqet, zonat mikroskopike të epidermë dhe dermis nënshtruar për të ngrohur larguarit / koagulimin në pika të në mënyrë të barabartë spaced dhe lëkura përreth fushat e trajtuara, është një rezervuar i qelizave dhe për këtë arsye përshpejton shërimin e lëkurës dhe rrit efektin terapeutik. Kjo teknikë ndryshon nga efikasiteti ablativnaya shumë më të madhe terapeutike dhe shërimin shpejtësi Tani për ngrohje pjesa më e madhe e dermis aplikojnë teknologji të lartë (RF) valët e radios, kështu që është përdorur për të neablativnyh procedurave në dermatologji klinike.

  Aplikues Matrix RF, i zhvilluar nga kompania izraelite SYNERON Medical LTD (Izrael), është aparat i parë cosmetology, bazuar në veprimin e bipolar RF-valët, e cila është në gjendje të prodhojë RF-energji, e përdorur për larguarit dhe të koagulimit dhe ngrohje. Nxehtësia është furnizuar në lëkurë të diferencuara nëpër shumë elektroda pikë. Ky dokument shqyrton shkallën e larguarit, koagulimit / nekroza dhe ngrohje të lëkurës, dhe vlerëson klinike efikasitetin dhe sigurinë Matrix RF në trajtimin e rrudhave me larguarit dhe korrigjimin e lëkurës.


  Matrix RF

  Matrix RF - një aplikues manual pajisur me tip i zë vendin.


  Këshillë përbëhet nga rreshta paralele të elektroda bipolare që formojnë një grup të elektroda pozitivisht dhe negativisht të ngarkuara përmes të cilit hyrje RF-pushtet. Niveli i energjisë arrin 20 J dhe ajo paraqitur kërkesa për 5-10% të zonës së trajtuar lëkurës mbi 64 diametër në mënyrë të barabartë spaced electrode e 200 mikronë secili.


  RF-fuqi është ushqyer në lëkurë të thatë, sepse çdo palë e elektroda pozitivisht dhe negativisht të ngarkuara, duke formuar një qark të mbyllur bipolar RF-energji thekshëm nëpër epidermë në shtresat e thella të lëkurës.

  Trajtim Përzgjedhja është bërë në bazë të shkallës së defektit dhe karakteristikat anatomike të zonave të trajtuara, të tilla si afërsia me kockave dhe lëkurë të trashë.

  Pacientët të cilët iu nënshtruan përtëritje të fytyrës, të ndjehen siklet minimale. Qëndrimi efektet anësore janë hasur, efekti i dëshiruar është arritur në kohën më të shkurtër të mundshme. Në vlerësimin klinik prodhuar nga mjekët, një muaj pas trajtimit, përmirësimi i parametrave të ndryshme të lëkurës së fytyrës është vërejtur në shumicën e pacientëve, me 83% të lëkurës bë çakmak, 87% rritje të elasticitetit, dhe reduktim 90% në rrudhave. Përafërsisht 50% e nivelit të subjekteve të përmirësimit të ishte 40%, dhe lëkurë jashtë duken më të zhdërvjellët. Subjektet gjithashtu vënë re në përmirësimin e lëkurës sipër parametrave.

  Kënaqshmëria me trajtimin e shprehur 80% të subjekteve. Rritja e energjisë në zonën e ulët interesi të lëkurës në kontakt me elektroda rritur efektin estetik dhe të reduktuar parehati.

  Analiza histologjike kryer menjëherë pas procedurës tregoi të përcaktuar qartë zonat amputim / koagulimit / nekrozë dhe subnekroza thellësi prej 450 mikrometra. Për më tepër, marrëdhënia vërejtur në mes të larguarit kontrolluar dhe koagulimit / nekrozë të indit: energjisë ulët (J 2), ngjarja kryesore ishte koagulimit / nekrozë, dhe në një nivel më të lartë të energjisë (20 J) ishte efekti kryesor i larguarit.

  Histologji (SE) nga tre fazat fazës rigjeneruese pas trajtimit me 64 tip elektrodë, nivelin e energjisë - 8 zonës J i ndikimit - 5%.

 • 6 orë pas procedurës. Pjesa e dukshme Reepitelizatsii e veshje e guaskës me një përgjigje të fortë inflamatore.
 • Getting lagur pamjen e zgjeba dhe të vazhdueshme të lëkurës Reepitelizatsii 12 orë pas procedurës. Shënim pamjen e fibrave kompakt dhe të dendura kolagjenit dhe infiltrimit të leukociteve.
 • Brenda 24 orë pas epidermë procedurë Reepitelizatsii përfunduar plotësisht dhe lëkura ishte kore necrotic.
 • Ky dokument paraqet një pajisje të re ablativnaya pjesshëm të bazuar në energji radio frekuencave dhe është projektuar për rinovimin e lëkurës duke përdorur korrigjimin pjesshëm të lëkurës dhe të reduktuar rrudhat.

  Mjekësia moderne e konsideron aplikimin e duhur të teknologjisë të radiofrekuencave për vëllimin neablativnoho heqjen e lëkurës me ngrohje shtresat e thella të dermis. Matrix RF aplikues është i pari RF-aplikues (pa përdorimin e lazer dhe të energjisë të lehta), që mund të prodhojnë larguarit / koagulimin / nekrozë dhe korrigjimin e lëkurës. Ne kemi treguar se Matrix RF aplikues aftë për të dhënë RF-energji në sipërfaqe të lëkurës, e ndjekur nga larguarit pjesshëm të epidermë dhe mund të shkaktojë të koagulimit / nekroza ose subnekroz dermis me lezione minimale të lëkurës ngjitur që të fillojë procesin e shërimit dhe të përshpejtojnë shërimin e zonën e trajtuar.

  Pajisja ka një veprim të rregullueshme, pasi që ju mund të kontrollojë raportin e efekt larguarit / koagulimit / nekrozë, zonat thellësi amputim dhe kufijve përreth koagulimin e indeve, në përputhje me objektivat e procedurës, kushteve mjekësore dhe karakteristikat e lëkurës përpunuara. Eksperimentet klinike kanë treguar se rezultatet e trajtimit të 35 pacientëve që përdorin Matrix RF aplikues qartë konfirmoj sigurinë dhe efektivitetin e aplikues për të korrigjuar lëkurën. Matrix RF - Parimi i operacionit - ndikimi i pjesshëm.

  Matrix RF ndikimi i ndryshëm i pjesshëm diferencuar në sipërfaqen e punës së lëkurës, e cila është arritur nëpërmjet aplikues tip pajisur me një grup të elektrodave dhe duke përdorur një metodë të veçantë të aplikimit - lëkurë të thatë pa ftohje shtesë.

  RF-energjia kalon nëpërmjet lëkurës në mes të rreshtave të elektroda, dhe kështu me shumën më të madhe dhe të thellë të pikave të ndikimit të arritura në elektrodë të drejtpërdrejtë kontaktit dhe lëkurë. Dendësi të ndryshme të energjisë në rrugën e radio frekuencave të çon në efekte të ndryshme, jo vetëm në thellësi të ndryshme, por hapësirë ​​midis vetë elektrodave. Për shkak të faktit se rezistencë e plotë (rezistenca) lëkurë të thatë sipër corneum shtrese, RF-energjia kalon përmes vetë elektrodave (si në ndikimin unipolare), duke shkaktuar, kryesisht larguarit. Në shtresat e thella të indeve (shtresa e poshtme e veshje e guaskës dhe dermis) rezistencë e plotë (të rezistencës) është më e ulët për shkak pëlhurë është i ngopur me ujë dhe electrolytes.

  Kështu që këtu RF-energjia kalon në mes të elektrodave (si në radio frekuencave bipolar), duke krijuar një efekt të madh në formën e shumëfishtë koagulimit / nekroza me pak larguarit indeve. Për shkak të absorbimit dhe shpërndajnë zonë pushtet i pakthyeshëm RF-efekt (dmth larguarit ose koagulimit / nekroza) rrethuar nga fushat e indeve që ka pësuar vetëm koagulimit të pjesshme / nekrozë, subnekrozu ose stimulim. Gjithashtu, në shtresat e thella të lëkurës ndodh zonë ekspozimit të përkohshme të ngrohjes, por dendësia ajo RF-energji është nën nivelin e kërkuar për shfaqjen e efekteve të tjera biologjike.

  Të dhënat klinike janë në përputhje me ndryshimet histologjike.

  Themeluar se niveli i energjisë dhe përqindja e sipërfaqen e kontaktit janë faktorët kryesorë të përmirësuar cilësi lëkurën, të rrisë nivelet e energjisë dhe / ose reduktimi i sipërfaqes kontaktit interes përmirëson rezultatet klinike. Efekti rezulton është kryesisht në përtëritje të lëkurës dhe të efekteve anësore të vogla (koha e lehtë lag ënjtje, skuqje dhe djegie) me siklet minimale. Kështu, kjo teknologji është superior ndaj teknologjive të tjera të gjithë sipërfaqja amputim uniforme (si lazer dhe frekuencë të lartë) në të cilën ndikimi gjithë sipërfaqja e ekspozuar të lëkurës, duke çuar në vonesa në proceset e shërimit, shërimin dhe sulm ngadalëson efektin e dëshiruar.

  Kliniches% B?
  Studimet e AIE kanë treguar se përdorimi i Matrix RF aplikues është i sigurt për pothuajse të gjitha llojet e lëkurës dhe të çon në një përmirësim të ndjeshëm të lëkurës, e cila është një butë, fleksibil, të lehta dhe heq linjat e bukura. Për më tepër, Matrix RF me efikasitetin e saj nuk është teknologji inferior photothermolysis i pjesshëm, por ajo është më e sigurt për t'u përdorur, ka më shumë karakteristika për përdorim në mjekësi estetike.

  Katër javë pas tri seancave të trajtimit të lëkurës rreth syve dhe gojës duke përdorur një tip 64-elektrodë, nivel i energjisë: 8-20 J, përqindjen e sipërfaqes së kontaktit 5% dhe 10%.

  Shënim rrudhave Smoothing në qoshet e syve.

  Amputim i pjesshëm dhe korrigjim të lëkurës duke përdorur Matrix RF aplikues ju lejon të rivendos në mënyrë efektive lëkurën në nivel të nivelit të epidermë dhe dermis. Aplikues ju lejon të rregulluar RF-energjisë është furnizuar për optimizimin parametër të trajtuar një gamë të gjerë të çrregullimeve klinike duke ndryshuar nivelin e energjisë dhe zonën e sipërfaqen e kontaktit. Efektiviteti i kësaj rregulloreje është konfirmuar nga të dhënat e histologjike në nivel qelizor. Rezultatet klinike kanë treguar se Matrix RF është i sigurt, nuk shkakton siklet të pacientit dhe mënyrë efektive për të reduktuar rrudhat dhe për të përmirësuar cilësi të përgjithshëm të lëkurës.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Cosmetology: Të Ndryshme
 • Rrudhat