Këmbët korrigjim


 • Cilat janë indikacionet për kirurgji
 • Indikacionet për kirurgji
 • Përgatitja paraoperative për kirurgji
 • Gjatë operacionit
 • Komplikimet pas operacionit
 • Pas kirurgjisë

 • Këmbët e bukur - ëndërr e shumë njerëzve. Për fat të keq, ka shumë arsye që tjetërson aktual dëshiruar. Disavantazhet formë metra në disa raste mund të korrigjohet me ndihmën e ushtrimeve fizike që kanë për qëllim trajnimin e caktuara muskujt. Por jo gjithmonë të arritur rezultatet e dëshiruara, sidomos kur është fjala për këmbët e muskujve dhe glutes. Mundësitë moderne të kirurgjisë plastike lejojë të zgjidhur sfidat që lidhen me formën korrigjim këmbët dhe rajon gluteal, duke sjellë ëndrrën tuaj në realitet.  Deri më sot, forma më efektive e këmbët korrigjim dhe mollaqe implant shell është bërë nga endoprosthesis me filler silikoni. Kjo metodë është e njohur vetëm nga ekspertë të njohur në vend dhe në botë. Përdorur më parë për qëllime të ngjashme xhel POLIAKRILAMID, por sot, kirurgët më të braktisur këtë metodë. Si vitet e përvojës, pas administrimit nënlëkurës e sasive të mëdha të xhel pothuajse gjithmonë të zhvilluar komplikime të tilla si inflamacion, xhel migracionit ne zonat fqinje, konturet deformim i trupit, qelbëzim dhe nekroza e përreth indeve të buta.
  Kur ngulitur komplikime të tilla janë të përjashtuara. Silikoni implant filler mbyllur hermetikisht në një guaskë të ngurta që mund të përballoj tendosje intensive. Përfitimet arthroplasty e qartë - nuk ka protezat e migracionit, ka mbështjelljes ndryshime në indet përreth, pa siklet dhe nuk ka vështirësi, ndërsa ngarje.

  Niveli i zhvillimit të mjekësisë moderne lejon implantet për të krijuar një shumëllojshmëri të madhësive dhe formave, në varësi të situatës klinike. Detyra e mjekut - për të përcaktuar madhësinë dhe formën e implantit, e cila është e nevojshme për të korrigjuar kontur e gjymtyrëve të ulëta dhe rajon gluteal, duke marrë parasysh dëshirat e pacientit.  Cilat janë indikacionet për kirurgji

 • Nevojat estetike e pacientit
 • Ndryshimi konturet e këmbëve dhe mollaqe pas lëndimit
 • Hipoplazise kongjenitale e muskujve individuale të këmbëve dhe mollaqe
 • Shkelja e mollaqe simetri dhe gjymtyrë të ulëta si rezultat i atrofi të muskujve të veçanta (në sëmundjet neurologjike)
 • Kërkesa të caktuara profesionale për contouring trupit
 • Shërim pas kirurgji komplikime të shkaktuara nga futja e gels polyacrylamide

 • Indikacionet për kirurgji

 • Sëmundjet e rënda të organeve të brendshme
 • Infeksionet
 • Kancer
 • Koagulimit të gjakut

 • Përgatitja paraoperative për kirurgji

  Në periudhën para operacionit mbajtur të gjitha testet standarde (e gjakut komplet, urinalysis, koagulimin e gjakut, kimi gjakut, analiza e elektroliteve të gjakut, analizat e gjakut për praninë e sifilisit, virusi i mungesës së imunitetit njerëzor, hepatitit B, EKG).

  br /

  Nëse ka prova të kryer studime të tjera (teste të detajuara biokimike të gjakut, ultratingull i, këshilla të ekspertëve, etj).

  Gjithashtu, pacienti duhet të:

 • 2 javë para operacionit nuk ka marrë mjetet që ndikojnë koagulimit të gjakut (p.sh., aspirina, anti-kollë)
 • një ditë për të kryer operacionet "Agjërimi" ditë (ushqime të lehta në sasi të vogla)
 • mëngjes para operacionit nuk hani ose pini

 • Gjatë operacionit

  Operacioni është kryer nën anestezi epidural (bllokimi nivelin e ndjeshmërisë e palcës kurrizore) në kombinim me anestezi intravenoze.

  Kohëzgjatja e operacionit 1-1,5 orë.

  Fazat e operacionit:

 • shenjat para operacionit të lëkurës
 • Lëkurës prerje (4-6 gjatësi cm) në mizhsidnychnyh folds popliteal fossa ose
 • duke formuar xhepa endoprostheses (implantet vendosur nën lëkurën e mollaqe, këmbët implantet e - nën tabelë të muskujve ose nën muskujve)
 • Vendosja dhe fiksimi i endoprosthesis
 • Sutures Kozmetike intradermal
 • Pas kirurgji fashë pa mikrobe është aplikuar dhe i veshur të brendshme compression.

  Komplikimet pas operacionit

 • Hematoma nënlëkurës (shpesh në pacientët që pijnë duhan)
 • Tradhtitë inflamatore?% B
  5niya indet e buta (në personat me imunitet të ulur)
 • Hypertrophic Arsim plagët sutures lëkurës në vend (ndodh kur një individ predispozicion për formimin e lëkurës së plagët hypertrophic)
 • Komplikimet janë jashtëzakonisht të rralla dhe ato zakonisht ndodhin kur mos përputhje me rekomandimet e mjekut.  Pas kirurgjisë

 • gjatësia e qëndrimit në spital prej 1-2 ditësh nën mbikëqyrjen e një mjek tjetër
 • Kufizimi i aktivitetit fizik për 3-4 ditë pas operacionit (ju mund të shtrihem ose qëndrojnë për një kohë të shkurtër)
 • ri-ekzaminim - 3 ditë
 • sutures janë hequr në ditën e 7
 • veshur të brendshme compression - 1 muaj
 • për sportet me aktivitet intensiv fizik mund të vazhdojë përmes 1-1,5 muaj, zona duhet të mbrohen nga arthroplasty drejtpërdrejtë dhe rrahje të mprehtë.
 • Informacion nga artikullin "këmbët korrigjim formë, prapanicës."