Mjetet për shkaktojë flokët plakjes së parakohshme
Mosmarrëveshjet në lidhje me rreziqet e kozmetikës kaluara e tensionuar
disa vite imagjinatë rozburhuyuchy dhe na edukuar se si pjesë e buzëkuqët
bojë për vetulla dhe sy përmban një "kimi" është e rrezikshme për shëndetin. Nuk është
sekret se pluhur dhe të bllokoj poret themel dhe nuk lejojnë lëkurën të marrë frymë, ngjyrë
mund të ndikojë negativisht follicles qerpik, hije i tharë i ndjeshëm
lëkurës qepallë dhe të kuq buzësh me substanca të dëmshme që gjenden në të rregullisht
ngrënë dhe në stomak, e cila është e dëmshme të sistemit tretës. Por për
që kozmetike mund të shkaktojnë plakjen e parakohshme dhe çështjen
Fillimin në fillim të menopauzës, shkencëtarët kanë mësuar kohët e fundit.

Shkencëtarët amerikanë nga Universiteti i Uashingtonit
St Louis udhëhequr nga hipoteza Natalia Hrindler dhe
dëshmi me të cilat phthalates - kimikatet që
gjetur në shumë kozmetikë dhe flokët styling
mund të jetë shkaku i menopauzës të hershme. Sot
Hulumtuesit besojnë - dashuruar në kozmetikë dhe hairstyles llak caktuar
dhe musamy, menopauza ndodh mesatarisht pothuajse dy vjet më parë
zakonisht. Gjithashtu zbuloi fakte të tmerrshme: disa gra trup të cilëve
veçanërisht të ndjeshëm ndaj phthalates, menopauza ndodh më herët nga sa më shumë që
pesëmbëdhjetë vjet ose më shumë para se të arrijnë moshën dyzet.


Fakti që
komponimet kimike të dëmshme që janë "të pasur" shumë kozmetika
kanë aftësinë për të grumbulluar në trup dhe pengojnë ovarian
dhe çon në një kulm.

Si pjesë e eksperimenteve shkencore është analizuar nivelin
substanca të dëmshme në gjak dhe urinë e gati gjashtë mijë gra. Në
Rezultatet treguan se ata që janë në mostrat e të cilit u gjetën krye
doza e phthalates, menopauza avancimin e jo 51, siç pritej, dhe 49. Në disa
njëjtën moshë shenjat e para të menopauzës zhvendos në 35-39 vjet. Përveç
shuarja e funksionit riprodhues, menopauza e hershme mund të përballen rritur
rreziku i pash, sistemit kardiovaskular dhe i hedh lëng

kockave - osteoporozën.