Sunbathing nuk është e dëmshme



Ajo është e njohur mirë se trupi i njeriut prodhon vitaminë D kur rrezet e diellit. Dhe në të njëjtën kohë të ekspozimit të tepërt dielli kancerit të lëkurës kërcënuese. Në anën tjetër mungesa e vitaminës D nuk është më pak sëmundje të rrezikshme për jetën.

Hulumtuesit në Universitetin e Bristolit gjetur se fëmijët e lindur në fund të verës apo në fillim të vjeshtës, mesatarisht, rreth 5 mm shtatlartë dhe të ketë një sistem të fortë skeletik se janë të lindur në fund të dimrit - fillim të pranverës. Profesor John Tobias shpjegon efektin e vitaminës D në formimin e fetusit. "Sunbathing" gjatë shtatzënisë për të ndihmuar të shmangur dëmtime të ardhmen e fëmijëve dhe i dha zhvillimin e osteoporozës.

Gjatë periudhave te aktivitetit solar nënave ulëta shtatzëna duhet marrë vitaminë D në formën e formave të dozimit.

Në fakt, vitaminë D nuk është një vitaminë, një hormon - si mjekët kanë tendencë të besojnë. Shumica vitamina të përfshira në ushqim, ndërsa formimi i vitaminës D është stimuluar edhe Skin rrezet e diellit. Dhe, pavarësisht nga fakti se një person mund të merrni ushqyesve të dobishme, duke marrë vaj cod mëlçisë, vezë, gjalpë, peshk yndyror - burimi i saj kryesor është dielli! Vitamina D, e fituar gjatë festave, të mjaftueshme për të dimrit! Pse të mos zgjidhje e dobishme krizë?

Shumica mjaft e ndjerë mungesën e vitaminës D në njerëz të errët-skinned (ata kanë vitaminë D sintetizohet më keq sesa të bardhët).


Në kushtet e Departamentit të Britanisë së Madhe e Shëndetësisë në 2007 çdo qindta e një fëmije të lindur për të minoriteteve etnike (Muslimanët) vuajnë nga rakit si grua orientale fshehur nga dielli, përfundoi në veshje tradicionale.

Nga të gjithë globin të vijnë gjithnjë e më shumë shkencore rezultatet e kërkimeve që argumentojnë se vitamina D luan një rol kyç në luftën kundër kardiovaskulare, kanceri, tuberkulozi, diabeti, etj

Një studim i kryer nga shkencëtarë amerikanë ka treguar se njerëzit me nivele të larta të vitaminës D, më shumë shanse për të fituar kancere të tilla si kanceri i zorrës së trashë, mushkërive, gjirit.

Kjo është konfirmuar nga shkencëtarët kërkimore norvegjeze, banorët e jugut janë të kërcënuar kancerin në më pak se malësorëve.

Tan dhe mos kini frikë për të kapur rrezet e diellit! Për sigurinë, përdorni një sunscreen me një faktor prej jo më pak se SPF-15 dhe mos harroni se koha më e mirë për të tan para 11 am dhe pas 17 pm.

Lajme përgatitur mbi www.guardian.co.uk