Varësia e bukurisë - një epidemi të re


"Varësia e Bukurisë" (bukuri-varësisë) - një mani të re, e cila psikologët perëndimorë thonë. Sipas tyre, rreth 30% të grave dhe 15% e njerëzve janë të ekspozuar të formave të ndryshme të ankthit

Një shembull - ka kohë që njihet anoreksi fatale sëmundje, dëshirë obsesive për të qenë të zbehta, duke gjeneruar mosfunksionim të trupit. Sidoqoftë shekulli XXI solli dhe specie të tjera, më pak të rrezikshme.

"Tanoreksiya" - fjala anoreksi bashkëtingëllore tregon varësinë e tan. Kjo mani doli me përhapjen e Solariums, thotë psikologu John Taktarov.

"Në Perëndim, besohet se për rrezitje (përfshirë artificiale) stimulon prodhimin e endorphins (" hormon lumturi "), kështu që duke u përdorur për të ajo është e ngjashme me alkool apo varësia e drogës.

Megjithatë, kjo nuk është provuar, "- thotë Taktarov. - "Mekanizmi i njëjtë varësisë emocionale është: njerëz" i tëri "në kuvertë dielli. Kur ajo fillon të duket se lëkura e tij është shumë e zbehtë, ai ndihet në siklet dhe jo një ditë sunbathing, ndihet e shëmtuar, vetëm lakuriq. "

"Kurthi" është se lëkura tanned është me të vërtetë jo aq defekte të dukshme (pimples, gunga, scratches). "Në disa njerëz pika të fillojnë të mendojnë se drita UV - kjo është zgjidhja - thotë dermatolog Anna Kovalev. "Megjithatë, vizita dhomë me diell më shumë se dy herë në javë është e rrezikshme që të mos" marrë tëri "këshillojë Tan vetëm" normë "e 5,6 vizitave në gjashtë muaj."


Në rrezik të varësisë - të rinjtë 14-25 vjet.

E njëjta rrënjë është një tjetër marrëdhënie të dhimbshme - nga kozmetikës. Psikologët ofrojnë alarmin kur një grua nuk mund të dalë pa grim edhe mbeturina.

"Në një të vërtetë" e varur "prishin disponimin, ata organizoni tantrums, duke qarë ose ulëritës, ata duhet të jenë në një vend publik pa grim", - thotë John Taktarov. "Dhe ata kanë nevojë për të qetësuar atë make-up të komplikuara të gjitha rregullat, duke përfshirë themel, pluhur, skuqem, bojë për vetulla dhe hije -. Si në qoftë se për një mbrëmje festive"

Kjo varësi është shumica e grave të ndjeshëm 28-38 vjeç.

Opsion i saj ekstrem - kur në vend të kozmetikës grave "ulen" në Botox ose ndërrojë pamjen, operacionet përtëritje pa e ditur mase ngjyros flokët e tyre, sallonet e bukurisë drenazhuar në një pagë mujore.

Gjej figurë të përsosur me anë të ëndrrës së sportit e atyre që i "ulet" në palestër.

"Ju nuk mund të trajnohet çdo ditë," - tha Master personal trainer i Sportit Tatiana Vorobyov. "Për të rivendosur muskujt tuaj duhet kohë të paktën - ditë. Megjithatë, ata që varen mbi nevojën maniak përvojë palestër për trajnim. Ata mendojnë se duke lënë mënjanë një ditë të klasës, ata rastolsteyut dhe kurrë nuk do të rifillojë formën e saj të mëparshëm.

Prandaj, njerëzit vazhdimisht terhiq shtangë dore edhe gjatë sëmundjes. Në mesin e klientëve të çdo klub sportiv prej rreth 5%, dhe udhëheqja nuk ka të drejtë për të "shpëtuar" ata nga iluzionet. "

Në rrezik - si burra dhe gra të moshës 26-35 vjet.

Në zemër të mania lidhur me bukurinë, është vetë-dyshim, vetëbesim i ulët. Për t'u marrë me hard saj, sepse "e varur" nuk është i vetëdijshëm për shkallën e problemit. Bordi i ngushtë - shpesh thonë gjëra të këndshme, pamje të këndoni lavdinë e njeriut, duke parë të dhënat e mira natyrore. Nëse komplimentet e të tjerëve dhe fjalët e tyre - thonë ata, "ju pa grim / muskuj tan / shumë më mirë!" - Armiqësia e perceptuar, vetëm mund të ndihmojë psikologun.