Mbledhja dhe kurrizit korrje gjak


 • Cord procedurë marrjen e mostrave të gjakut
 • Qelizat Magazinimi Teknologjia zgjedhura


 • Cord procedurë marrjen e mostrave të gjakut

  Cord procedurë marrjen e mostrave të gjakut merr vetëm disa minuta dhe është i sigurt për nënën dhe fëmijën. Kjo nuk ndikon në rrjedhën e punës dhe mund të bëhet ose gjatë lindjes normale dhe seksionin cezariane në.


  Kjo ndodh si kjo: një fëmijë është i lindur, kërthizës kurrizit përshkohet, dhe gjaku i kërthizës kurrizit të mbledhura nga personeli i trajnuar posaçërisht në enë maternitet steril që përmban zgjidhje antikoagulant.
  Next mbledhur gjak Pupo-tartaric është dorëzuar menjëherë në një laborator të specializuar, aty ku atë nga qelizat burimore.

  Që nga marrja e gjakut kurrizit para se zgjedhjen e qelizave burimore mund të marrin jo më shumë se 12-24 orë (me ruajtjen e duhur). Në 24 orët numri i qelizave burimore të qëndrueshme është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Çdo gjë është e mundur për të mbledhur në lindje - është 40-150 ml. Vëllimi mesatar i gjakut kabllo, e cila është në gjendje të mbledhë - rreth 80-85 ml. Kjo ndodh më shumë se 120, 130, 140 ml. Kjo varet nga karakteristikat e nënës së shtatzënisë, nga pesha e fëmijës - janë thjesht parametra biologjike. Më shumë gjak, më shumë qeliza do të ndahen në përputhje me rrethanat transplantim mund të kryhet në mënyrë më efikase.


  Fakti që transplantimi kryhet me llogaritjen e numrit të qelizave të peshës së pacientit. Prandaj, më shumë ne të mbajtur qelizat, mosha më të vjetër dhe të jenë peshë më të durueshëm, ata mund të transplantuar me sukses. Nëse ne u mblodhën 100-120 ml, atëherë padyshim mjaft i këtyre qelizave për transplantim të rritur.


  Korrje gjakut kurrizit kërthizës është ende vetëm në degën stërgjyshore të Qendrës Shkencore për obstetrikë, gjinekologji dhe Perinatology, rusisht Akademia e Shkencave Mjekësore, por së shpejti me bankën tonë do të punojnë një spitale pak lindjes. Së pari, ne jemi gati për gjakun mostrave stafit tonë të trajnuar të drejtpërdrejtë, por më mirë në qoftë se ajo do të jetë në gjendje të bëjë mamitë dhe infermierët në këtë fushë.
  Përmbajtja e qelizave burimore në gjak kurrizit është relativisht i vogël - më pak se 1% e të gjithë leukociteve. Qelizat e kuqe të gjakut dhe elemente të tjera të gjakut janë çakëll të panevojshme. Kur caktimin rrjedhin gjak qelizë nënshtrohet një trajtim me faza, duke rezultuar në lirimin e plazmës të tepërt, qelizat e kuqe të gjakut dhe pothuajse të gjitha më i pjekur Lake tsytov. Qelizat burimore janë të përkushtuar plazma autolog, kështu që nuk ka asnjë i huaj që të komponentëve të trupit të njeriut. Kjo metodë është e shtrenjtë, por më efektive-normativ.


  Qelizat Bold burimore dhe analiza e tyre janë kryer duke përdorur vetëm harxhuese disponueshme në një dhomë të veçantë "të pastër", të pajisur me një furnizim të ajrit steril.

  Ky është i vetmi vend ku mostra e gjakut në kontakt me mjedisin. Në të gjitha rastet e tjera, ajo është hermetikisht enë të mbyllur. Në laboratorët u takuan të gjitha specifikimet e quajtur PMP standard ndërkombëtar.


  Analiza e

 • përcaktuar numrin e qelizave;
 • lloj gjaku, Rh porsalindur, edhe nëse ajo është bërë në rodblok
 • të përcaktuar realizueshmërinë e qelizave para ngrirjes
 • Testi për sterilitetin në aspektin e infeksioneve bakteriale dhe fungale.
 • Asnjë si qelizat burimore do të dërgohet në ruajtje me të tjerët, pa u njohur "të pastër" për infeksione të rrezikshme.

  Koha e nevojshme për të marrë rezultatet e testimit, mostrat e qelizave burimore të mbajë "karantinë" storage eliminon kontaktin me teste të tjera.  Qelizat Magazinimi Teknologjia zgjedhura

  Qelizat burimore janë të paketuara në shishe pak - nëse është e nevojshme ai do të përdorë numrin e dëshiruar aktualisht e qelizave dhe mbetur ruhen për nevojat e ardhshme, duke pasur parasysh zhvillimin e shpejtë të teknologjive të reja celulare. Çdo shishkë e qelizave të vendoset në një stilolaps mbyllur hermetikisht plastike, duke siguruar mbrojtje shtesë përmbajtje dhe duke shënuar. Së bashku me dyqanet kryesore satelitë të vogla ampula që janë të shikohet nëse është e nevojshme para se të transplantimit; dhe kontrolluar mbi to të gjitha parametrat e kërkuar.

  Qelizat janë të ngrira në instalimet e posaçme - software frigorifer ku pjesë të shërbyer dhe ku temperatura të lëngshme azotit gradualisht zvogëlohet nga dhoma në -90 ° C, një program të veçantë pa variacionet e temperaturës. Atëherë ata kanë për të përkthyer në nitrogjen të lëngët. Frigorifer tërheq një temperaturë paralele reduktimin grafik, që është edhe një dëshmi për korrektësinë e procedurës. Ky orar pastaj ruhen në të gjitha të dhënat që karakterizojnë qelizën mostër. Pastaj qelizat janë mbajtur në një të sigurt-ruajtje në nitrogjen të lëngët në -196 ° C - është në një temperaturë ata mund të mbijetojnë dhe të aktivitetit biologjik kohë të pacaktuar.
  Një grua shtatzënë që vendosi të mbajë gjakun e kordonit fëmijës së tyre duhet të shqyrtohen. Nëse gjaku i nënës është i infektuar, ajo mund të infektojnë gjakun e kordonit, kështu në rreth 30 ditë para kohës së pritshme të dorëzimit ose menjëherë para gjaku i nënës lindjes duhet të shqyrtohet më tej për praninë e patogjenëve të infeksioneve virale dhe bakteriale që janë të rrezikshme për shëndetin, HIV, hepatitit, cytomegalovirus , toksplazmozës, sifilizi, herpesi personi leukimi T-qelizave. Nëse testet janë negative, besohet se një muaj para lindjes kanë praktikisht nuk mund të merrni AIDS, hepatiti, por të marra gjatë gjakut lindjes kurrizit, ne kontrolloni për të përsëritur analiza, dhe derisa ne jemi të sigurt e pastërtisë së tyre, qeliza ne jemi në karantinë .
  Ndonjëherë gjakut kërthizës kurrizit mund të përdoret për transplantim. Ka contraindications absolute dhe relative. Contraindications absolute jane: rezultatet pozitive testit lidhur me të paktën një prej këtyre sëmundjeve në nënës; infeksion bakterial ose fungale e qelizave burimore të gjakut kurrizit ose i izoluar.


  Relative: të ulët qelizat mirëmbajtje rrjedhin pavarësisht nga sasi të vogël mori gjakun e kordonit apo karakteristikat e tij individuale.


  Procedurat e çmimeve për grumbullimin e gjakut dhe magazinimit, si dhe një analizë paraprake e nënës dhe testimin e materialit që rezulton qelizor përbëhet prej shpenzimeve për shpenzimet administrative (dokumenteve, i vendosur individual për grumbullimin e gjakut të kordonit të kërthizës, gjakut të kordonit pritës etj), testet laboratorike të gjakut dhe të nënës Ndarja e gjakut kurrizit dhe ruajtjen e qelizave burimore, duke përfshirë testet dhe ngrirjes të gjitha shkon euro në 2350.

  Qelizat e magazinimit për çdo vit pasues - një tjetër 100 euro. Nëse gjaku kurrizit kthehet infektuar dhe të papërshtatshme për përdorim të mëtejshëm, përmban koston e barnave, dhe shuma që rezulton i kthehet pacienti. Por ende vlera e alokimin e kostos dhe ruajtjen e qelizave autologe burimore nga gjaku kurrizit është dhjetë herë më pak se kërkimin dhe përvetësimin e të ngjashme, por donatori (allogeneic) - koston e një mostër të gjakut të kordonit të dhënë nga regjistrat e bankave ndërkombëtare për transplantim - nga 18 000 25 000 dollarë.


  Informacione nga neni moldave Olga "Stem Cells"