Gjen që ndikon në strukturën e flokëve


Sipas specialistëve,
Rezultatet e eksperimenteve me P2RY5 gjen zbuloi që ndodhin në të
mutacionet shfaqen në të drejtat e kokës, veçanërisht në
Disa ndryshime në këtë gjen në flokë të njeriut bëhen më
thatë, i brishtë dhe i hedh lëng.

"Ky zbulim është mjaft
i rëndësishëm, sepse në të ardhmen ekspertët do të jenë në gjendje të
në nivelin e gjenit të ndikojë në flokët dhe për të parandaluar njerëz të tillë
fenomene të tilla si ndryshimet në strukturën e flokëve dhe humbjen e saj "- thotë
Angela Christiano, autor i studimit nga qendra mjekësore në
Universiteti Columbia.

"Në anën tjetër duke ndikuar
në këtë gjen, ne mund të rregullojë shfaqjen e lëkurës të ndryshme

semundjet e lidhura me pranine e flokëve tepruar ose padëshiruar "
- Tha i krishterë.

Sot mekanizmi i saktë i rregullimit
Struktura e flokëve mbetet kryesisht i panjohur, por mjekët besojnë
mutacione në proceset P2RY5 kryesorë të ndryshimeve në follicles flokët,
e cila, nga ana tjetër, ndikojnë në strukturën e flokëve.

Nga
Sipas studiuesve, P2RY5 është gjenomit i parë i një tipi të mirë
i njohur si G-proteina. Ky gjen receptor shoqëruar ndikim GPCR
në shkelje të flokëve në meshkuj. Në të ardhmen, ekspertëve
plan për të krijuar drogë në bazë të G-proteina.