Paint luftë


 • Sa e sigurt bojë për përhershëm make-up?
 • Kimi Mësim
 • Çfarë në bojë nuk duhet të jetë?
 • Ndjesi apo ...
 • Këshilla profesionistët

  Ndërsa ne jemi duke u përpjekur për të mbrojtur veten e tyre nga "kimi e" ne nuk do të thotë, dhe ndoshta nuk do të dalë sepse ajo - kudo. Mundohuni të zgjidhur këtë problem ne duhet jo ndryshe të shmanget dhe të mos heqin dorë dhe të përpiqen për të marrë me agjentët më të efektshme dhe të sigurta kimike. Sot, si varg i kozmetikës është shumë e ndryshme dhe ndonjëherë zgjerimin, është e rëndësishme të dini - kush është kush, ose më mirë se çfarë është çfarë. Sidomos për shkak se disa barnave qëllimin e synuara - të marrë nën lëkurën tuaj.

  Midis tyre - bojë për përhershëm make-up.  Sa e sigurt bojë për përhershëm make-up?


  Përpjekjet për të dhënë një përgjigje definitive për këtë pyetje përfunduan në një polemikë të mprehtë që shpaloset në faqet e çështjeve kozmetike evropiane dhe kërcënon të kthehet në një luftë.

  Disa ekspertë thonë: admiruar tatuazh, ne të shkaktojë dëm të pariparueshëm për veten e tij, makinës nën lëkurën e substancave toksike që shkaktojnë alergjik dhe kancer. Kjo, thanë ata, sipas një testeve të detajuara kimike. Të tjerët, jo më pak ekspertë kompetentë thonë: rrezik i bojës për shëndetin tonë ekzagjeruar në masë të madhe.
  Secila palë ofron argumentet që tërheqin vëmendjen tuaj.  Kimi Mësim

  Çdo bojë - një përzierje e kimikateve që mund të ndërveprojë me njëri-tjetrin dhe me mjedisin në të cilën. Natyrisht, kur kjo nuk është një mjedis abstrakte, dhe në trupin tonë, reaksionet kimike temë është shumë afër.
  Cila është ngjyra e përsosur për tatuazh?

  Së pari, ajo nuk duhet të jetë toksike. Së dyti, ajo duhet të ketë disa veti të rëndësishme. Para së gjithash - stabiliteti dhe qëndrueshmëria, e cila nuk do të lejojë që ajo të shpërbëhet në pjesë përbërëse të saj (që çon në paqëndrueshmëri pigmente të këqija se tatuazhet nganjëherë shpejt "derdh" apo edhe tërësisht të ndryshuar ngjyrën).  Pastaj - inerci, e cila nuk lejon bojë për të bashkëvepruar me të lëngshme - në këtë rast me lëngun e indeve dhe gjakut të trupit tonë.  Çfarë në bojë nuk duhet të jetë?

  Në bojë të mirë nuk duhet të jetë i lidhjeve halohenoorhanicheskih. Ky grup i substancave, të cilat përfshijnë klor, bromine ose jod - ato janë toksike dhe mund të shkaktojë një shumëllojshmëri të komplikimeve (deri në malignancies) mund të ndodhë dhe nëpër periudha të rëndësishme të kohës. Gjithashtu në mënyrë të qartë e papranueshme, në ngjyra të përmbajë përbërës që mund të quhet më e diskutueshme.

  Këto përfshijnë, për shembull ngjyra azo. Thyerja e lart, disa formojnë komponime të dëmshme - amines aromatike, të cilat janë kancerogjene.

  Nga rruga, përdorimi i një numri të azo ngjyra në vendet e civilizuara është e ndaluar me ligj.

  Megjithatë, ka Azo ngjyra që konsiderohen të padëmshme, ato janë përdorur në industrinë ushqimore dhe mjekësore.

  Një tjetër diskutim komponentët e grupit - metalet e rënda (arsenik, merkur, plumb, nikel, krom). Prania e tyre në disa kristale mund të jenë, p.sh., ngjyra e gjelbër shpesh përmbajnë krom, i cili është në fakt një bartës i pigment gjelbër. Gjëja kryesore - përqendrimi, madhësia e të cilit deklarojnë standardet e rrepta. Shumë bojëra përmbajnë glicerinë. Normalisht, trupi ynë nuk ka asgjë kundër tij, por glicerinë pastër, veçanërisht në formë undiluted mund të thahet lëkurën.

  Për të parandaluar këtë të ndodhë në ngjyra të cilësisë së ujit të shtuar.

  Nëse ka bojë dhe tretës duhet të jetë. Kërkesat ndaj tyre janë shumë të thjeshta: pastërti kimike maksimale (dmth, nuk ka aditivëve kimike) dhe një minimum prej komponentëve (më të vogla komponentët, më pak të ngjarë që ata të ndërveprojnë me njëri-tjetrin, me bojë dhe lëkurë). Sa për emulsifiers, flavorings, preservatives, kërkesat janë të njëjta: ato duhet të testohen për toksiciteti, pronat ngacmues alergjeniteti. Megjithatë, ata të paktën mund të presin një mashtrim - të paktën se përqendrimi i tyre në bojë të vogël.  Ndjesi apo ...

  Profesionistët, të angazhuar në grim të përhershme, ekspertët debatojnë për të përfshirë pak skeptik. Cosmetologists besoj se "bojë të luftës" - vetëm një tjetër ndjesi. Sigurisht, ankesat e cilësisë së dobët dhe pasojat e pakëndshme tatuazhet kanë qenë, janë dhe do të jenë. Megjithatë beauticians bindur se këto ankesa provokon artistë profesional tatuazh dështim të papërvojë. Arsyet mund të jenë arbitrare: Technologies jo, rregullat neglizhimi themelore të higjienës dhe të përpunimit të mjeteve, dhe kështu me radhë.
  faqe

  Nëse ju të kthehet për të pikturuar dhe të flasin për produktet e prodhuesit e madhe që shkon gjykimet e plotë klinike, duke përfshirë testet për pasojat afatgjata - karcinogjenim, embriotropnost (efektet në pasardhësve), sensibilizimin, etj, nuk është, sipas ekspertëve, nuk ka asnjë arsye për të ashpër "luftës".  Megjithatë, kjo nuk do të thotë se beauticians ndaj debatit të vështira. Sigurisht, çdo substancë hyn trupi kërkon kontroll, dhe - pa kompromis. Bojëra Tattoo - nuk është përjashtim. Megjithatë, analiza serioze e produktit kozmetik - një proces krejtësisht natyror të përmirësimit. Në këtë proces nuk ka asgjë skandaloze.  Këshilla profesionistët

  Ekspertët këshillojnë:

 • Shmangni të ndritshme, me ngjyra të ndezura, "acid" ngjyra.
 • Ai e mbante në lidhje me tone të mprehta të kuqe dhe të verdhë: më e natyrshme bojë ngjyrë ka, më të besueshme nga një pikëpamja mjedisore.
 • Çmimet e ngjyra shumë të cilësisë janë të larta, por i përhershëm make-up - një procedurë shumë e rëndësishme dhe nuk ka gjasa që ta shpëtonte.

 • Nëse jeni duke ofruar një bojë me dyshim të lirë, të kërkojë për një certifikatë.
 • Mos harroni të bëni të sigurtë që jeta raft skaduar bojë.
 • Mos i besoni të bëni cosmetologist Përhershëm grim brendshme të rastit dhe të panjohur. Kaloni marketingut vet pacientit dhe të ndaluar në një sallon bukurie të mirë me një reputacion të mirë.