Stem Cell Lines


 • Fazat e hershme të zhvillimit embrional
 • Në laborator
 • Identifikimi i qelizave embrionale
 • Qelizat embrionale burimore

 • Fazat e hershme të zhvillimit embrional

  Qelizat embrionale burimore të nxjerra nga embrionet. Në veçanti, qelizat embrionale të nxjerra nga embrionet që rrjedhin nga vezes pllenohet në kushte laboratorike në klinikat e specializuara e inseminimit artificial. Qelizat janë transferuar të kërkimit pëlqimin e donatorëve. Ata nuk dal nga vezët e fekonduara në trupin e një gruaje.

  Qelizat embrionale burimore njerëzore të izoluara nga embrionet tre apo pesë ditë të vjetra.

  Kjo embrioni është një top i uritur mikroskopik i qelizave të quajtur një blastocyst.

  Blastocyst përfshin tre struktura: i trofoblaste (shtresa e jashtme e qelizave që rrethojnë blastocyst) blastocoel (ka një boshllëk brenda blastocyst); dhe qelizat e brendshme që përfaqëson një grup të rreth 30 qelizave të vendosura në një fund të blastocoel.


  Në laborator

  Si qelizat embrionale burimore rritur në laborator?

  Rritur në qelizat laboratorike të quajtura kulturë qelizore. Qelizat embrionale burimore njerëzore janë fituar duke transferuar në masë qelizore e brendshme në një laborator filxhan plastike, e cila është një medium lëndë ushqyese kulturë supë quajtur.


  Qelizat ndahen dhe përhapur mbi sipërfaqen e kupës. Sipërfaqja e brendshme e kupës është e mbuluar kryesisht qelizat embrionale të minjve të trajtuar në mënyrë të tillë që ata nuk shumohen. Ky qëndrim mbuluar quhet shtresë lëndë ushqyese. Qelizat miut vendosura në pjesën e poshtme të kupës të dhënë qelizat e mases brendshme qelizës së sipërfaqes ngjitet tek i cili ata mund bashkëngjitni. Këto qeliza gjithashtu sekretojnë ushqyesve në medium kulturës.

  Kohët e fundit, shkencëtarët kanë filluar për të zhvilluar metodat e në rritje qelizave embrionale pa shtresë lëndë ushqyese. Kjo arritje është e rëndësishme sepse kjo ju mundëson për të shmangur rrezikun e transferimit viruse ose macromolecules tjera nga qelizat e miut në qelizat njerëzore.

  Brenda ditësh, qelizat e masës qelizore të brendshme riprodhohet dhe të fillojnë për të mbushur kupën. Pastaj ata nxirren me kujdes dhe të transferohet në disa gota të pastra.
  Procesi i transferimit të kupës tjetër është përsëritur shumë herë në muajt e quajtur subkultivirovaniem. Çdo qelizat e transferimit cikël quhet pasazh. Pas 6 muajsh ose më vonë nga origjinale 30 qelizat e masës qelizore të brendshme prodhuar miliona e qelizave embrionale. Qelizat embrionale burimore janë shumëzuar në kultura qelizore për gjashtë ose më shumë muaj të mund të vazhdojë të kthehet në një shumëllojshmëri të llojeve të tjera të qelizave, dhe duket gjenetikisht normal quhen embrional linjë qelizave staminale.

  Pas formimit të qelizave të linjës qelizore janë të ngrirë dhe për të dërguar në laboratorë të tjerë për kultivimin e mëtejshëm dhe eksperimentimi.


  Identifikimi i qelizave embrionale

  Çfarë testet laboratorike janë përdorur për të identifikuar qelizat embrionale?

  Kur krijimin e linjave qelizore të qelizave embrionale, studiuesit testuar qelizat në të cilat ata kanë vetitë themelore të qelizave embrionale.

  Lab rritur embrionale linjat e njeriut rrjedhin qelizë duke përdorur disa lloje të testeve:

 • Rritje qelizat burimore për shumë muaj.

  Kjo konfirmon aftësinë e qelizave për të vetë-rinovimin afatgjatë. Qelizat janë shqyrtuar gjithashtu nën një mikroskop në mënyrë që të sigurohemi se ata janë të shëndetshëm dhe të mbeten qeliza të pavendosur;
 • Përdorimi i teknologjive specifike të përcaktuar praninë e tipareve karakteristike të qelizave të papërcaktuar.
 • Prania e një proteine ​​të veçantë që të zhvillohet në qelizat e papërcaktuar;
 • Studimi i kromozomeve nën një mikroskop. Duke përdorur këtë metodë, të vlerësuar gjendjen e kromozomeve, integritetit dhe sasinë e tyre. Megjithatë, kjo metodë nuk lejon për të zbuluar praninë e mutacioneve të mundshme gjenetike në qelizat;
 • Përcaktimi aftësinë e qelizave për të përkrahur përhapjen pas ngrirjes dhe shpërbërjen;
 • Përcaktimi i transformimit në lloje të ndryshme të qelizave nga qelizat burimore embrionale njerëzore.


 • Qelizat embrionale burimore

  Çfarë stimulon qelizat embrionale të kthehet në lloje të tjera të qelizave?

  Ndërsa qelizat embrionale burimore rritur në kultura qelizore në kushte të caktuara, ato mund të definohet (paspecializuar). Por, kur që lejojnë qelizat të grupuara në një petë, ata fillojnë të spontanisht të transformuar në lloje të tjera të qelizave. Ata mund të formojnë qelizat e muskujve, qelizat nervore dhe shumë lloje të tjera qelizore.

  Për të krijuar një grup të qelizave të veçanta, p.sh., qelizat e muskujve të zemrës, qelizat e gjakut ose neuroneve -. Hulumtuesit janë duke u përpjekur për të kontrolluar procesin e konvertimin e qelizave embrionale.

  Ata ndryshojnë përbërjen kimike të mesme të kulturës qelizore, duke ndryshuar sipërfaqen e kupës apo modifikojë qelizat duke futur gjene specifike në to. Gjatë eksperimenteve të gjata ishin në gjendje për të identifikuar disa protokolle themelore ose "receta" për diferencim të drejtuara e qelizave embrionale në lloje të veçanta të qelizave.

  Nëse studiuesit besim mund të menaxhuar procesin e konvertimin e qelizave embrionale në lloje të veçanta të qelizave, atëherë ajo do të jetë një mundësi e vërtetë për të aplikuar qelizat e transformuara në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të tilla si sëmundja e Parkinsonit, diabeti, traumatike lezioneve shtyllës kurrizore, degjenerim të qelizave Purkinje, Duchenne distrofia muskulare, sëmundje të zemrës, humbja e shikimit dhe dëgjimit.  Informacione nga artikullin "Stem Cells"