Zgjedhja e metodave të këmbëve korrigjim


 • Operacioni i këmbëve

 • Operacioni i këmbëve
  Lakim i këmbëve nuk është vetëm një problem estetik, por edhe krijon stres shtesë mbi eshtra dhe nyje të këmbëve, mund të lehtësojë daljen e sheshtë, osteoarthritis, gonarthrosis.

  Përzgjedhja e saktë këmbët lakim teknikë në varësi të llojit të këmbëve formë. Në kirurgji moderne estetike janë forma të shquar të këmbëve:

 • përsosur (në këmbë gju dhe kyçin e këmbës sipërfaqet e brendshme përballë njëri-tjetrit);
 • O-lakim (gjë e shëmtuar kongjenitale kockave në të cilën këmbë është vetëm këmbëve përplasje - gjunjë veç e veç);
 • X-formë lakim (gjë e shëmtuar kongjenitale kockave në të cilën këmbë është vetëm përplasje në gju pa fara mbylljes);
 • lakim false (të lidhur me tiparet e shpërndarjes indeve të buta dhe strukturën e ekstremiteteve të ulëta dhe nuk e tregojnë praninë e deformime të kockave).

 • Në mënyrë tipike, gjë e shëmtuar kongjenitale nuk ka gjithmonë të kërkojnë korrigjim, dhe këmbë shumë të fituara mund të rezultojë nga fraktura ndërfutur në mënyrë të pashembullt, si dhe vendimin për të korrigjuar ato mund të marrin vetëm pedikyrist. Me rëndësi të madhe është mjek i kualifikuar, i cili varet nga profesionalizmi i duhur zgjedhje lakim këmbët metodë korrigjim.

  Para se të kryeni çdo veprim i durueshëm bën rëntgen, llogaritet ose rezonancë magnetike që ju lejojnë për të shqyrtuar gjendjen e eshtrave dhe nyjeve, dhe indet e buta të formuar këmbët. Gjithashtu e rekomanduar për të kryer strukturat myahkotkanye ultratinguj dhe enët. Rezultatet e fituara lejojnë për të llogaritur përqindjen e këmbëve, dhe të zgjedhin metodën më të mirë të korrigjuar lakim.
  Varësisht nga lloji i këmbëve formë është zgjedhur për kirurgji për të ndryshuar formën duke kockave Ilizarov ose çdo lloj të kontur. Gjatë seksionin e operacioneve të kockave (ose osteotomy) të prodhuar nga njësia e kontrollit të X-ray është instaluar në një gjymtyrë Ilizarov. Sepse kockat janë mbajtur spokes pajisje dhe vidhos shkopinjtë janë futur. Pajisje moderne janë të vogla Ilizarov dhe të lejojë personi për të lëvizur tashmë në periudhën e hershme postoperative. Koha post-operativ recovery varet secilin rast dhe karakteristikat e pacientit. Për shërim të shpejtë, mjekët rekomandojnë një zhvillim gradual të nyjeve dhe në këmbë në aparatin me një ngarkesë të plotë në një gjymtyrë.

  Pajisja ndihmon Ilizarov kockave të rriten së bashku në pozicionin e duhur. Hiq pajisjen vetëm kur mjekët konstatuar plotësisht në forcë kockave.

  Në prani të këmbëve të rreme e përdorur terapi lakim korrigjues ushtrim, e cila përfshin kryer ushtrime të veçanta për këmbë. Nëse ky trajtim nuk do të çojnë në rezultatin e dëshiruar, pacienti është treguar mbajtjen contouring duke implantet.

  Kur zgjedh një metodë të korrigjimit lakim të këmbëve duhet të marrë parasysh shfaqjen e komplikimeve të mundshme pas një operacioni. Kjo mund të jetë për shkak të dy laik të transaksionit dhe se zgjedhja është bërë për contouring implantet në rastet që kërkojnë korrigjimin e kockave.

  Ndër ndërlikimet e mundshme duhet të quhet implant migrimi malcim i kockës mundur apo indeve të buta, duke kufizuar lëvizjen e përbashkët edhe pas periudhës së rehabilitimit dhe kockave të mëtejshëm të copëtuar në eliminimin vend.

  Për një përfundim të suksesshëm të operacionit të korrigjuar lakim të këmbëve ka rëndësi të madhe ekzaminimin preoperative e cila lejon për të zgjedhur metodën e korrigjimit; Mjeku profesionalizmi kryerjen e operacionit dhe respektimin rigoroz të të gjitha rregulloreve pacientit në periudhën postoperative.

  Informacion nga neni "Korrigjimi i lakim të këmbëve."