Shkencëtarët britanikë kanë kaluar një njeri me një lopë


Krijimi i embrioneve të përziera në Britaninë e lejuar ligjërisht, por udhëheqësit fetarë konservatorë kanë krahasuar arritjet e shkencëtarëve nga Frankenstein ekperiment.

Shkencëtarët e Universitetit Newcastle raportuar krijimin e suksesshëm të përzier-embrionit duke futur ADN-së njerëzore në një vezë lopë. Tsybridy (hibridet e citoplazmës) kaloi tre ditë dhe shumica e tyre u rrit deri në 32 qeliza. Qëllimi përfundimtar është që të vazhdojë me jetën e tyre për gjashtë ditë, dhe pastaj nxjerrjen e qelizave embrionale për përdorim në hulumtime.

Ideja e embrioneve të përziera marrë mbështetje të gjerë në mesin e studiuesve dhe pacientëve, si kjo ju mundëson për të krijuar modele të fuqishme të qelizave burimore për të studiuar sëmundje të tilla si sëmundje të Parkinsonit dhe diabetit, si dhe për të zhvilluar barna të reja.

Në të njëjtën kohë kundër idesë ishin disa institucione fetare, veçanërisht Kisha Katolike Romake. Kardinali Keith O'Brien, kreu i Kishës Katolike në Skoci, muajin e kaluar i quajtur këto zhvillime "eksperimente në shkallë të Frankenstein".

Embrione të përziera zhvilluar nga shkencëtarët e Universitetit të Newcastle, referojuni formularit të njohur si hibridet citoplazmës ose tsybridy, ata janë krijuar duke e vendosur bërthamën e një qelize njerëzore në një vezë një lopë nga të cilat bërthamë aktual hequr. Material gjenetik i embrionit poluchyvshehosya 99,9% janë meshkuj.

Kur pajisje është testuar, hulumtuesit shpresojnë të krijojnë tsybridy ADN e pacientëve me sëmundje gjenetike.


Formuar si rezultat i qelizave burimore mund të përdoren si modele e sëmundjes për të formuar një ide të saktë të rrjedhës së tyre dhe testimin trajtime të reja.

Duke përdorur vezë lopë për shkak të mungesës së vezëve të njeriut. Një mostër e vezëve femra për kërkimet për shkak të vështirësive etike, përveç një donacioni përfshin disa rrezik për gratë.