Botoksomaniya


Botox, i quajtur affectionately "mjet shërim për personin e pasdites", si shumë burra e gra për aftësinë e saj të shquar të qetë nga rrudhat dhe rivendosur freski rinore Fig. Megjithatë, në një studim të botuar në një konferencë të kohëve të fundit të Shoqatës Britanike të Aesthetic Kirurgjisë Plastike raportoi se duke luftuar shenjat e plakjes me Botox mund të çojë në të pakontrolluar, paragjykimet fanatike.

Psikologu Carter Singh nga klinikat Derbishirskoy Royal dhe doktor Martin Kelly të Shoqatës së Londrës të Kirurgët plastike prezantuan gjetjet e tyre në raportin e "varësisë Botoksnaya."

Ata argumentojnë se katër nga dhjetë njerëz që përdorin Botox, kanë tendencë të përdorin atë në mënyrë që ajo shpesh shkakton dyshime e shfaqjes në varësi të drogës krahasueshme për të drogës.

Rezultati i Botox evidente pothuajse menjëherë, por fizzles për katër deri në gjashtë muaj, dhe pastaj të rivendosur procedurën smoothness e lëkurës një herë. Megjithatë, shumë konsumatorë janë kthyer në cosmetologists përsëri në shenjë të vogël të ndryshuar gjendjen e fytyrë, dhe shumë kohë para efektit fund të drogës.

Më shumë se gjysma e tyre ankohen se ata injeksione pa humbur kontrollin e procesit të plakjes, dhe për të njëjtin numër besoj se Botox ndihmon ata jo vetëm të duket e mirë, por edhe të ndjehen të rinj.


Ekspertët vërejnë se efektet anësore të drogës nuk janë hetuar siç duhet dhe është e mundur që shumë shpesh përdorimi i saj mund të ketë një efekt negativ në trupin e njeriut.

Botox (tregtisë emrin botulinovoho Toksina - helmet që prodhojnë bakteret që shkaktojnë botulism) - më i popullarizuar në Britani të Madhe do të thotë efekte kozmetike jo-operacionale. Sipas kompanisë hulumtim të tregut Mintel, vendi mbajtur më shumë se 100 mijë injeksione Botox në vit, dhe klienti paguan për klinikë kozmetike këto procedura mesatarisht £ 900 në vit.

"Njerëzit të përdorë Botox, sepse perspektiva e plakjes frikëson ata, dhe pas injeksione të miqve të drogës dhe të familjes them atyre se ata duhet të dukem më i ri dhe i shëndetshëm - thotë kirurgu plastik me klinikën Naffildovskoy (Plymouth) Judy Evans.

- Pas dëgjimit komplimente të tilla, ata me të vërtetë të fillojnë të ndjehen të rinj. Dhe pastaj kthehen Botox për të vazhduar atë ndjenjë. "

"Unë gjithmonë të bëjë injeksione Botox - thotë Gemma Newman, bashkëshortja e muzikantit të famshëm pop Gary Newman. - Unë gjithmonë jetoj në pritje të injektimit të ardhshëm. Secili prej tyre sjell mua për qëllimin e dëshiruar: për të parë më mirë dhe ndjehen më të lumtur. Pa Botox unë ndihem urodka, që nuk mund të vozhdeliyut as dashuri. "

Megjithatë, Dr Daniel Sister, specialist i klinikës përtëritje Beautyworks Perëndim Londër në Notting Hill, dyshon se Botox mund të shkaktojë një marrëdhënie të qëndrueshme: "Në zbatimin Botox çdo tre muaj, një herë e vëllimit upryskuvanoho kosto të reduktuar.

Nëse ju krahasoni dy njerëz, njëri prej të cilëve aplikohet Botox çdo tre muaj, dhe një tjetër - çdo gjashtë muaj, ka shumë të ngjarë, duket se në vitin ata morën të njëjtën sasi e Botox ".