Abdominoplasty dhe bodiliftinh


 • Abdominoplasty
 • Bodiliftinh


 • Abdominoplasty

  Abdominoplasty është zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat 2-3 orë. Zona e lëkurës, brenda të cilit të kryer seksion operacionale trajtohen dhe i mbuluar me rroba sterile kirurgjikale dhe do të kryejë një prerje në bark. Lloji i prerë mund të ndryshojnë disi. Kjo zakonisht ndodh mbi pubis dhe inguinale folds drejt eshtrat e legenit. Gjatësia e prerjes varet nga numri udalyaemoy lëkurës. Përmes kësaj lëkurë prerje në bark është e ndarë nga muskujve paketat të gjithë zonën deri kërthizës dhe pjesën e poshtme të gjoksit. Rreth kërthizë të prerë, duke e lënë atë të bashkangjitur për muskujt.

  Atëherë hiqni lëkurën e tepërt, ndonjëherë nga pubis në vrimë se u la aty ku ka pasur një kërthizë.


  Pas operacionit, i tërë i ngushtë bark të lëkurës që ishte më parë mbi kërthizë.


  Para se të lëkurës duke tërhequr poshtë në stomak reduktuar muskulare, qepur së bashku përgjatë muskujve rectus abdominis, zakonisht në partitë razoshedshyesya si pasojë e shtatzënisë.


  Në lëkurë të bërë vrimë të re në atë zonë, e cila para operacionit ishte mbi kërthizë, dhe qepur kërthizë vrimë. Pastaj prerë shtresë e poshtme qep kosmetychnost i zoti.


  Pas abdominoplasty zakonisht vendosen nën tubit të kullimit të lëkurës për të hequr një sasi të vogël të gjakut që normalisht akumulon pas operacionit.

  Lloji zakonshme e brendshme compression pas abdominoplasty - rrip i ngushtë elastike.  Bodiliftinh

  Bodiliftinh heqjen e indeve të tepërta dhe forcimin e tyre në fusha të ndryshme të trupit. Bodiliftinh shpesh kryhet në pacientë pas humbje peshe masiv, dhe me një lartësi shtrirë në anët e barkut dhe lëkurës. Operacioni bodiliftinh qenësisht shumë afër abdominoplastytsi vetëm prerje përfundon në ijet dhe shkon rreth legenit dhe lidhet me pjesën e prapme në gluteal dele. Si një rezultat i operacionit nuk është vetëm bodiliftinh bark palosje, por u tërhoq kofshët e brendshme dhe e jashtme, mollaqe forcuar.
  Bodiliftinh bychno kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat 3-4 orë. Fushat e lëkurës ose mukozën brenda të cilave kryejnë seksion operacionale trajtohen dhe i mbuluar me rroba sterile kirurgjikale dhe kryej prerje në bark. Zakonisht prerje është vetëm mbi pubis, pastaj vazhdon në anët dhe lidh dy anët në shpinë lumbosacral. Nëpërmjet këtij lëkurën prerje në bark, në anët, prapa pako të ndara nga të muskujve në të gjithë zonën deri pranë fund të gjoksit. Pastaj lëkurës tepërt është hequr. Para se të lëkurës duke tërhequr poshtë në stomak reduktuar muskulare, qepur së bashku përgjatë muskujve rectus abdominis, zakonisht në partitë razoshedshyesya si pasojë e shtatzënisë.

  Në lëkurë të bërë vrimë të re në atë zonë, e cila para operacionit ishte mbi kërthizë, dhe qepur kërthizë vrimë. Pastaj qep deri prerje kosmetychnost damar i zoti.


  Pas bodiliftinha subcutaneously vendosen tuba kullimit për të hequr një sasi të vogël të gjakut që normalisht akumulon pas operacionit. Lloji zakonshme e brendshme compression pas bodiliftinha - rrip i ngushtë elastike.


  Informacion nga artikullin "Të gjithë e bark plastike?
  ? »