Përvoja Cublativnoe përtëritje me sistemin e ri të radiofrekuencave i pjesshëm për të rinovuar dhe të rinisë


 • Mekanizmi i veprimit
 • Rezultatet
 • Konfirmim praktik
 • Përvoja e fituar nga ana e autorëve / Teknologjia
 • Përfundim

 • Për pacientët që kërkojnë mundësi jo-kirurgjikale të përmirësuar pamjen e lëkurës tuaj, ka disa teknologji neablativnyh lazer-i lidhur për rinovimin e lëkurës. Parimet mbi të cilat të dhënat janë të bazuara teknologjive si: Krijimi i kontrolluar dëme termike në dermis, stimuluar përgjigje në plagë shëruese, duke çuar në remodulirovaniyu fibrave kolagjenit.

  Ndërsa efikasiteti dhe siguria e këtyre sistemeve kanë provuar, ka kufizime në përdorim. Sistemi Neablativnye mbron epidermë me ftohje në të njëjtën kohë që lejon shkaku dëmit termike në dermis për stimulimin direkte atje neokollaheneza inicimit (formimin e kolagjenit).

  Ndërsa duke treguar të lehta dhe të mesme përmirësimin e tonin dhe cilësi, si dhe përmirësimin e shtigjet për të arritur këto qëllime duhet përsëritja e procedurave. Sistem Ablativnaya provuar të jetë më efektiv, por kërkojnë një periudhë më të gjatë të rimëkëmbjes pas procedurës, dhe komplikime pas procedurës është më e mundshme. Në fakt shkak dëmtimi epidermë rrit rrezikun e hyperpigmentation post-inflamatore (PIH) në pacientët me lëkurë të errët. Sistemet ablativnaya ndihmë marrëveshje pjesshëm me disa nga këto kufizime, sepse ata të shkaktojnë dëme termike të modeleve të afërta, duke lënë përreth indeve pjesë paprekur të shkojnë më të shpejtë shërimin.


  Kështu, përdorimi i këtyre sistemeve zakonisht prek 10-70% epidermik indeve, duke zgjedhur përmasat e faktorëve të tillë si yspuskaemaya dendësi të energjisë së mbulimit, madhësia e pikës së aplikimit dhe zonën e mbulimit, ju mund të arrijë periudhë minimale shërim. Efekti më të gjerë është në sipërfaqen e epidermë, një dermis ngushta të thellë dhe epidermë dëme kur duke përdorur sisteme të pjesshëm mund të shkaktojnë edhe PIH në pacientët me lëkurë të errët.

  Teknologjitë më moderne janë të pjesshëm bipolar teknologji radio frekuencave (RF), të cilat marrin në konsideratë kufizimet e përdorura si ablativnaya dhe lëkurës teknologjisë neablativnyy rinovimit.

  Trajtim, i quajtur si "përditësimit sublativnoe" mund të kryhet duke përdorur një sistem aplikues dorë eMatrix (SYNERON Medical Inc., Irvine, CA). Ky trajtim është projektuar për pacientët me ndryshim të butë apo të moderuar në cilësi dhe tonin e lëkurës të tilla si rrudhat, linjat, plagët fytyre pas ose parregullsive tjera tonin apo cilësi.

  Sublativnoe përditësim shkakton më pak dëme në epidermë - më pak se 5% të sipërfaqes së epidermë, me një kalim të vetëm - që çon në atë që duket kohë minimale shërim për pacientët, dhe kjo është zgjidhja më e mirë për pacientët me llojin errët të lëkurës.

  Efekti kryesor i koagulimit ndodh thellë në dermis, e cila është më efektive në trajtimin e rrudhave dhe plagët.

  Mekanizmi i veprimit

  Teknologji bazuar në përdorimin e RF, në gjendje për të kryer një volum më të madh të rrobave rezistenca e ngrohjes me bazë, me përhapjen e ngrohjes në trashësinë e dermis është e krahasueshme me atë që ndodh në aplikimin e pajisjeve lazer. Karakteristikat radio-frekuencave të qarkut përdor elektrodë bipolar konfiguruar si një energji piramidale që krijon kontrolluar dëme për shkak të lokalizimin e komponentit të vogël në epidermë dhe në dermis bazë të gjerë. Zakonisht ablativnaya teknologjive të formojnë një konik apo zonë cilindrik faj.

  Termi "sublativnoe" vjen nga termi "nën-ablativnaya", duke reflektuar aftësinë për të gjeneruar ngrohje për ablativnaya zonën nën sipërfaqen epidermik, ku efekti është shkaktuar kryesisht nga një sasi të madhe të indeve të nxehtë.

  Aplikues Këshillë për rinovimin e lëkurës sublativnoho përmban një koleksion të 64 elektroda nyje, secila me një gjerësi prej 200 mikronë, duke lejuar kontakt të ngushtë me strukturën e ngurtë e veshje e guaskës. Energji të radiofrekuencave kalon në mes nyjeve pozitivisht dhe negativisht të ngarkuara elektrodë që formojnë një qark të mbyllur të bipolar RF aktuale në indet që kalon përmes epidermë thellë në dermis, duke prodhuar 1 MHz RF aktuale përçueshëm.

  Fusha elektrike shkakton një zonë piramidale termike dëme, me një majë të piramidës së epidermë dhe themelimi i saj të gjerë në dermis thella, me një efekt të dukshëm koagulimit në një thellësi prej 450 mikronë dhe 200 mikronë vetëm në sipërfaqe epidermik.

  Nivelet e ndryshme të energjisë e tanishme elektrike mund të japin efekte të ndryshme të pjesshme dhe të thella të mbulimit të ndryshme dhe shumën e përfshirë lëkurës indeve krahasuar me efektet e veshje e guaskës. Temperaturat e larta janë arritur pikën ku elektroda janë në kontakt me lëkurën e thatë, duke shkaktuar dëme të dukshme ablativnaya që manifeston si një model të dots pixels vogla në sipërfaqe të lëkurës.

  Këto sipërfaqe plagë dhe efekti i tyre në dermis stimulojë neokollaheneza, e cila redukton rrudhat dhe plagët atrophic reduktim në dermis, si dhe zbutjen e lëkurës, edhe pse efekti kryesor i trajtimit është neablativnoho shkak ngrohje dermis.

  Në përgjithësi, përdorimi i energjisë termike në lëkurë fillon një ujëvarë të përgjigjet fiziologjike për të ngrohur, duke rezultuar në Reepitelizatsii dhe ekstra remodulirovaniyu matricës qelizor (ECM). Me këtë update, efekti kryesor është për shkak të ECM, ndërsa përgjigja epidermik duket minimal.  Momenti i fillimit - si në ablativnaya, dhe në neablativnom rinovimin e lëkurës - një inflamacion lokal. Megjithatë, përditësim ablativnaya lëkurës epidermë dëme masive që ndodh gjatë ngrohjes është në një masë më të madhe në procesin që shkakton përhapjen dhe migrimin trasnformimin e keratinociteve se matricës remodulirovanie qelizor. Kur sublativnom përtëritje të lëkurës masiv kryesor dhe rrethojnë efekti është thellë në dermis, ndërsa veshje e guaskës është i përfshirë në procesin e minimalisht. Kjo është për shkak të faktit se procesi i shërimit fokusohet në stimulimin e fibroblasts dhe lëkurës ECM remodulirovaniii.  Tre programe të zhvilluar të sistemit eMatrix, duke i lejuar përdoruesit përmes një ngrohje të thellë dhe intensive lëkurës për të arritur efektin e dëshiruar dhe për të zvogëluar kërkesat për periudhën e rimëkëmbjes pas procedurës. Çdo program përfshin një shumëllojshmëri të settings RF, duke ofruar profile të ndryshme të ngrohjes termike, e cila ndryshon me thellësinë dhe natyrën e ndryshimit - procesi larguarit varur në të cilat efekti është i rëndësishëm në nivelin e mesëm dhe më të thella dhe të vëllimit të efekteve. Epidermale amputim rrjedh nga parë 10 ms pulsi deri 100 ms mëposhtme një rrjedhë të kontrolluar të RF, e cila drejton mes nyjeve elektrodë hekurat dhe çon tek ngrohur tej dermis për remodulirovaniya optimale si kolagjenit dhe elastin.

  Vendosjen Niveli Tre energji si vijon: Programi A (J 2-8), program B (16/08 J), programin C (16-25 J).

  Efekti i trajtimit të zbatohet për një sasi relativisht të madhe të indeve të lëkurës, ndërsa efekti i dëmtimit epidermik është minimal. Ndryshe teknologjinë më të madhe të trajtimit lazer ablativnaya, në të cilën veshje e guaskës dëmtuara 10-70%, me rinovimin e teknologjisë sublativnoy është dëmi i vetëm 5% në veshje e guaskës. Rezultati është ngrohje më të shpejtë dhe dëmtim të epidermë është minimal.

  Rezultatet

  Hruza dhe kompani të vlerësuarat procedurat e rinovimit të lëkurës sublativnoho në studimin e 35 pacientëve mosha e të cilit ishte 52 ± 8 vjet, me llojin e lëkurës Fitzpatrick II-IV.

  Çdo pacient ka marrë tri procedurat e trajtimit në fushën e intervale të veçanta midis trajtimeve në një muaj. Nivelet mesatare të energjisë të përdorura në trajtimin ishin 8-20 J, dendësia 5%. Vlerësim histologjik tregoi se shtresa sipërfaqësore e elektrodave në kontakt me lëkurën e thatë, të shëruar tërësisht brenda 48 orëve. Asnjë hyperpigmentation postvospalitelnoy vuri në dukje.

  Hulumtuesit vlerësuan rezultatet pas një muaj pas% e D
  0? Ishte mbi procedurat, ndërsa ajo është gjetur se 90% e pacientëve vuri në dukje përmirësimin / rrudhat në 87% të pacientëve kanë lëkurë të butë, duke përmirësuar ngjyrën e lëkurës vërejtur në 83% të pacientëve (Figura 3a dhe 3b). 40% ose më shumë përmirësim në këto kategori të vërejtura në gjysmën e pacientëve.

  Autorët gjithashtu vërejtur përmirësim në pamjen e lëkurës heqjes së përgjithshme të pacientit dhe zbutjen atë. Përmirësimi më i madh është vërejtur në rajonin peryorbytalnoy, dhe ndryshimet më të vogla janë vërejtur në rajonin Perioral.

  Vlerësimi i pacientëve përmirësime në korrelacion me vlerësimin e studiuesve. Në përgjithësi, 80% e pacientëve ishin të kënaqur me trajtimin, 40% ishin pjesërisht të kënaqur, 17% ishin të kënaqur dhe 23% ishin më shumë se të kënaqur.

  Konfirmim praktik

  Pragu dhimbje. Në një studim të kryer Hruza, shumën e principalit (87%) pacientë treguar se dhimbja ishte minimale, por ndihej rehat gjatë trajtimit.

  Kjo përkoi me përvojë që ka qenë e fituar në zbatimin praktik të trajtimit, reagimet e marra nga pacienti i tij. Autorët zakonisht përdoret anestezion lokal para se të trajtimit, por në disa raste trajtimi është kryer pa përdorimin e anestezisë.

  Periudha e shërimit. Avantazhi kryesor i këtij trajtimi është periudha minimale shërim. Në mënyrë tipike, pacientët vuri në dukje pamjen e skuqje dhe ënjtje menjëherë ose brenda disa orëve pas procedurës së aplikimit. Pikët sipërfaqe larguarit, duke reflektuar zakonshme tokë elektrodë grilë shëruar në të parë disa ditë.

  Pacientët mund të përjetojnë një acarim të lëkurës si dhe se si mikroshramy sepse zakonisht në ditët e para pasi procedura është e nevojshme për të aplikuar kozmetikë. Nuk ka kujdes specifik postprotsedurnoho është e nevojshme. Të gjithë pacientët pas procedurës është e rekomanduar për të përdorur sunscreen.

  Sigurimit. Pacientët në sondazh thanë autorët, nuk vërehet ndonjë komplikime që mund të ndodhin gjatë përdorimit të ablativnaya trajtime të tilla si hyperpigmentation, dhëmbëza, infeksion, prani e zgjatur e skuqje dhe ënjtje.

  Kursi i trajtimit. Zhvilluesit ofrojnë një trajtim që përbëhet nga tri procedura, ndër të cilat janë katër apo gjashtë javë, por autorët shtoi se numri i trajtimeve varet nga karakteristikat individuale të lëkurës së pacientit.

  Autorët vërejnë se efektiviteti i trajtimit të protokollit për afatmesme dhe rrudhave të rënda apo plagët pas puçrra fytyre zakonisht është që të mbajë katër ose pesë trajtime mujore. Këto procedura zakonisht zgjasin 15-20 minuta. Që nga periudha e rimëkëmbjes pas procedurës është minimale, trajtim zakonisht është i përshtatshëm për të pacientit.

  Rezultatet / kënaqësi pacient. Trajtimi nuk ka të bëjë ndryshime në pamjen sipërfaqësore të pacientëve pigmentim lëkurës si amputim sipërfaqe është minimal. Autorët gjithashtu vërehet një përmirësim të dukshëm e rrudhave të thella dhe dinamike dhe plagët, dhe shumë pacientë të vini re një lëkurë të përgjithshëm të qetë pas procedurës.

  Shumica e pacientëve janë shumë të kënaqur, i kënaqur apo pjesërisht të kënaqur me rezultatet.

  Lëkurë të errët. Aftësia për të trajtuar të gjitha llojet e lëkurës, duke përfshirë lëkurë të errët është një avantazh specifik i kësaj procedure. Teknologjitë optike energjisë në aplikimin e dritës lazer për melanocytes errët të lëkurës zhytur, duke shkaktuar tepër- ose hypopigmentation. Gjithashtu, efekti i gjerë i energjisë optik në sipërfaqe të lëkurës është një rrezik kur aplikohet për pacientët me lloj të errët të lëkurës. Megjithatë, efekti minimal i sipërfaqes së lëkurës, pasi ajo është aplikimi i energjisë optike ndikon chromatophores, e cila e bën trajtim të sigurt për pacientët me çdo lloj të lëkurës Fitzpatrick.

  Dëmtimi në lëkurë përmes përdorimit të RF shkakton një shumëllojshmëri të efekteve biologjike, por kjo nuk është vërejtur gjatë skuqje, hyperpigmentation pas cila lëkurën e errët.

  Përvoja e fituar nga ana e autorëve / Teknologjia

  MD Lori Brightman (Laurie Brihman) Për trajtimin e plagët pas puçrra fytyre që janë plagët sipërfaqësore dhe rrethore programit MD Lori Brightman përdorura S-18-25 J. Mesatarisht, këta pacientë duhet tre deri ne pese trajtimet mujore, në varësi të intensitetit të plagët. Konfigurimet Unique përdorura nga MD Lori Brightman, lejuar për të reduktuar shprehjen e teleanhiktozii.

  Në një numër të madh të pacientëve vuri në dukje praninë e krem ​​afatgjata përdorim teleanhiktozii shtrënguese para se të procedurës për të korrigjuar plagët ose nga shërimin e vetë plagët. Rinovimin Sublativnoe lëkurës për pacientët e tij ishte efektive në trajtimin e të dy kushteve. Mënyrat e trajtimit të aplikuara për pacientët me llojin e lëkurës nga Fitzpatrick I-IV, pa raste të vëzhguara postvospalitelnoy hyperpigmentation.

  Kur ju të rishikojë në fytyrë, e cila është për të përmirësuar ton, cilësi dhe rrudhat, MD Lori Brightman përdorur mënyra të bazuar në shkallën e përmirësimit që i plotëson objektivat e pacientit.

  Për shembull, ai kaloi trajtimin e pacientëve me fotopovrezhdeniya minimale duke përdorur programin A dhe B, dhe ajo ishte e nevojshme për të bërë dy ose tre trajtime. Për pacientët me një ashpërsi mesatare ai përdorur programin C në këtë mënyrë kishte për të shpenzuar dy ose katër procedura një herë në muaj.

  MD Lori Brightman përdoret gjithashtu RF pjesshëm në mënyrë që të përmirësojnë pamjen e pacientëve me stry. Ai kaloi trajtimin e shenjave të barkut shtrirje duke përdorur një program C, 25 J, kohë midis trajtimeve çdo muaj.
  Numri i procedurave të nevojshme varet nga gjerësia dhe shkallën e atrofi e shënon shtrirje.

  Rezultatet treguan përmirësim në pamjen e shënon shtrirje. Ai gjithashtu vuri në dukje përmirësimet teleanhiktozii skuqje dhe shtrirje shënon.

  Mesatarisht, pacientët marrjen e programit trajtim A ose B të nevojshme për të aplikuar kozmetikë vetëm për një ose dy ditë. Rough Cilësi pika prekje shëruese me elektroda të lëkurës është vërejtur, por kaloi shpejt. Pacientët e trajtuar me programin C, normalisht ju aplikoni grim për dy ose tre ditë. Gjithashtu, paraqitja e plagët në pikat e kontaktit të elektrodave mund të festohet, por cosmetically ajo ishte e dukshme. Si të rekomandimeve të trajtimit, proces MD Lori Brightman ofron lëkurës dy herë një pastrim agjent nekomedohennoy ditë, të tilla si Ceptal Daily Cleanser, përdorni TNS dhe taktika të kontrollit gjatë periudhës së rimëkëmbjes, së bashku me sunscreen.  MD Mitchel Goldman
  MD Mitchel Goldman kaluar shumicën e trajtimit të tij të pacientëve duke përdorur trajtimin kombinim Matrix IR / sublativnaya Matrix RF. Pacientët marrë tre ose katër procedurave të trajtimit, në mes të cilave ndodhën një muaj. Trajtimi filloi me përdorimin e IR me parametrat maksimale 70 J / cm2 dhe 100 J / cm3 energjisë RF. Kryer dy pasime për çdo zonë, e cila u scarred - që rezulton shfaqen skuqje të lehtë dhe ënjtje në fushën e trajtimit që u zhduk gjatë 30-90 minuta pas procedurës.

  Më vonë, gjatë rinovimit procedurë neablativnoho duke përdorur Matrix RF trajtohen të gjithë zonën, të cilat ishin plagët pas akneve.

  Në shumicën e rasteve (të tipit të lëkurës I-III, dhe nganjëherë IV) MD trajtim Mitchel Goldman aplikuar, pasi parametrat maksimale të programit dhe të përdorni C 25 J / cm2. Nëse llojin e lëkurës e pacientit përgjigjej V | IV, ai filloi me aplikimin e 21 J, dhe pastaj ngriti pragun për 25 J në procedurën e trajtimit të dytë. Kjo nuk do të zvogëlojë shënime skuqje / teleanhiktazii edhe pas trajtimit të veçantë për këto zona. Megjithatë, tre pacientë me origjinë meksikane theksojnë se pas procedura përmirësuar dukshëm hyperpigmentation tyre. Pothuajse të gjithë pacientët pas shënimit të procedurës së tretë të përmirësojë cilësi e lëkurës së tyre, zbutjen atë, përmirësimin e cilësisë së të prekur.

  Mjeku / ZM edhe pikë është në studimin fizike për llojet e lëkurës IV, pika soprykasnovenye me elektroda pas aplikimit të energjisë RF janë më të gjatë - atje ditën tjetër dhe mbahen për tre deri në pesë ditë, në krahasim me atë për të tjera lloje lëkurës ruhen vetëm një ose dy ditë. Kjo mund të maskë me grim në shumicën e rasteve, pra, asnjë nga pacientët, duke përfshirë burra, nuk ishte e pakënaqur me trajtimin në zbatimin e RF, dhe vazhdoi atë.

  Perdorimi i IR / RF mund të jetë më efektive per trajtimin e plagët rrethore dhe thellë.

  Disa / plagët traumatike kirurgjike në fytyrën e tij dhe për të përmirësuar pamjen tuaj dhe cilësi. Normalisht ajo tolerohet mirë. Përdorimi i IR është zakonisht më të rehatshme tolerohet. Aplikimi RF kërkon spastrim të plotë dhe tip, si dhe trajnimi specifik lëkurën e fytyrës para procedurës.

  MD Amy Tuab MD Amy Tuab aplikuar rinovimin sublativnoe lëkurës për fotopovrezhdeniya të butë apo të moderuar, objektivi kryesor i trajtimit të ishin rrudhat apo linjat, por ajo përdoret edhe një kombinim të radio frekuencave bipolar IPL (teknologji ELOS).

  Ajo vë në dukje se programi A dhe B nuk janë aq efektive sa programit C, kështu që ajo ka përdorur programin C. Nëse pacientët kishin llojin e lëkurës I-III, dhe ndërsa ajo nuk ishte e lirshme, MD Amy Tuab menjëherë filluan trajtim duke përdorur 25 joules të energjisë. Për trajtimin e llojeve të lëkurës IV-V, ajo filloi me 17-19 joules të niveleve të energjisë, me një rritje prej 2 J me çdo procedurë. Për të trajtuar plagët puçrra fytyre pasi ajo e përdorur të njëjtat parametra, por numri i procedurave për të marrë rezultatin e rritur në pesë (Figura 4a dhe 4b). MD Amy Tuab përdorur edhe një kombinim i pjesshëm diodë lazer RF bipolar (IR Matrix ELOS) dhe mori rezultate të shkëlqyera për trajtimin e plagët.

  MD Amy Tuab i sigurt se trajtimi për llojet e lëkurës I-III janë të nevojshme për energjinë e sipër 25 J, dhe rezultatet do të jenë trajtim edhe më të mirë në trajtimin e plagët.

  Një tipar unik i kësaj skeme është fakti se ajo është e nevojshme të procesit të tërë sipërfaqen e fytyrës për një rezultat të njëjtë. Procedurë kozmetike mund të kryhet pa frikë të marrë linjën e demarkacionit. MD Amy Tuab i sigurt se përdorimi i trajtimit në të gjithë sipërfaqen e fytyrës është më e mirë, sepse nuk është vetëm forcimin e lëkurës fytyrë. Është e rëndësishme për të trajtuar rajonin peryorbytalnoy, plagët në cheeks, linjat e ballin, dhe si.

  MD Amy Tuab gjithashtu do të donte për të kanë qenë të dizajnuara lugs zonë të vogël për përdorim për të trajtuar moshën e sipërme dhe të poshtme, ajo mendon se do të jetë një mundësi e madhe për të trajtuar rrudhat në këto zona, pasi ato janë shumë të vështirë për të trajtuar. Pas procedurës, ajo preferon të përdorni sunscreen në bazë të oksidit të zinkut, për të gjitha llojet e lëkurës. Zakonisht ajo inkurajon faktorët e rritjes ose TNS Recovery Complex, ose Neocutis Biorestorative Gel KONKURS gjatë, pas dhe në mes të trajtimeve për çdo trajtim në të cilën prodhimi i kolagjenit. MD Amy Tuab nuk trajtimin e njerëzve me llojin e lëkurës VI, por nuk sheh ndonjë arsye pse ata nuk mund të marrë të njëjtin trajtim si njerëzit me tip të lëkurës IV-V.


  Përfundim

  Përtëritje të lëkurës Sublativnoe aderon për të balancuar periudhë të shkurtër të rimëkëmbjes pas procedurës dhe përmirësim të dukshëm në lëkurë, ju doni pacientë. Rezultati është më pak dëme në epidermë, por është matricë dukshëm remodulirovanie dermal. Efekti kryesor është të koagulimit dhe ngrohje që ndodh thellë në inde, duke shkaktuar remodulirovanie dhe kolagjenit, duke çuar në faktin se lëkura është zbutur, duke kërkuar më mirë.

  Shpesh, trajtim është i përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës dhe ofron një alternativë efektive për pacientët me lloj të errët të lëkurës, në të cilën aplikimi i teknologjive të tjera të rrezikut të madh të hyperpigmentation.

  Author: www.elosclub.ru