7 mënyra natyrore për të luftuar kundër rrudhave


 • Vitamina A
 • Aloe Vera
 • Vitamina E
 • Selen
 • Kuarc
 • Jo pirja e duhanit!
 • Zhvilloni fytyrën tuaj
 • Wrinkling - është kryesisht një rezultat i plakjes, megjithatë, dhe fakti se lëkura bëhet i hollë dhe të thatë, luan një rol të rëndësishëm.

  Faktorë të tillë si tonin e muskujve dhe të shprehjes së fytyrës, të ushqyerit dhe kujdesit të lëkurës duhur (ose mungesa e tij), së bashku me ndotje dhe trashëgim luajnë rol shumë të rëndësishëm në mënyrën se si lëkura është e prirur për të rrudhave, dhe është e mundur për të parandaluar ky proces.

  Ekspozimi i shpeshtë dhe i zgjatur në diell, siç është zakonisht besohet, është një nga faktorët kryesore që përcaktojnë se si lëkura juaj do të jetë në gjendje për t'i rezistuar formimin e rrudhave.

  Por mos u shqetësoni, sepse, për fat të mirë, ka shumë mënyra për të parandaluar rrudhat dhe luftimin e atyre ekzistuese. Nëse ju vendosni për të thënë "jo" rrudhat, përdorni këto udhëzime:


  Vitamina A

  Vitamina A është e domosdoshme në luftën kundër rrudhave për shkak se ajo është e nevojshme për të ripërtërirë të lëkurës dhe shërimit të dëmtuara të lëkurës.


  Aloe Vera

  Kjo e vërtetë "ilaç" i burimit lagështi lëkurës dhe mund të aplikohet në zonat kokëfortë si qoshet e syve ("këmbët në anët e syve") ose faqet dhe buzët vetëm para gjumit. Përdorni në fakt lëng të qartë nga gjethet e aloe vera xhel ose të blej një stabilizues i 98% - 99% përmbajtje me lëng aloe vera për efikasitetin maksimal.  Vitamina E

  Vitamina E mbron lëkurën nga radikalet e lira (të cilat janë rezultat i ndotjes së ajrit), të cilat kontribuojnë në plakjen dhe dëmtimit të lëkurës.


  Selen

  Selenium - është një antioksidant i cili së bashku me vitaminë E nxit eliminimin e radikaleve të lira.


  Kuarc

  Në qoftë se ju përdorni kuarc, ju mund të jeni i sigurt se lëkura juaj merr çdo gjë maksimale që ju duhet për të ruajtur elasticitetin dhe elasticitet, që nga ky element stimulon prodhimin e kolagjenit.


  Jo pirja e duhanit!

  Mënyra më e mirë për të parandaluar rrudhat - pirja e duhanit. Pirja e duhanit thahet lëkurën dhe nxit zhvillimin e rrudhat e parakohshme mbi buzët e tua.


  Zhvilloni fytyrën tuaj

  Mirë tonin e muskujve dhe elasticitet garanton ruajtjen e elasticitetit të lëkurës për një kohë të gjatë. Uluni në një karrige dhe se si për të hapur gojën tuaj të gjerë. Tensioni i muskujve nën mjekër, është një mjet efektiv në luftën kundër rrudhave.