Poshtë sindromi - si për të shmangur probleme


 • A nuk mendoni për keq
 • Testi Triple
 • Ultratinguj nuk mund të bëjë pa


  Në një gratë krejtësisht normale dhe të shëndetshme pas 35 vjetësh në mënyrë dramatike rrit mundësinë e konceptues një fëmijë të sëmurë me sindromin Down. Në mënyrë për të parandaluar tragjeditë në kohë dhe për të parandaluar lindjen e tij shkenca mjekësore ka zhvilluar disa rregulla të thjeshta.


  A nuk mendoni për keq


  Në mënyrë të pavarur të vendosur nëse të gjithë është mirë me fëmijën, siç e dini është e pamundur. Disa femra thjesht nuk përpiqen të mendojnë për "keq", dhe duke u përpjekur për të marrë te mjeku si vonë të jetë e mundur, por ajo është më mirë për të lënë. Në një gjendje të "shtatzënisë thellë" rregulluar me kujdes negative apo edhe situata dramatike është e vështirë.

  Po, të gjithë nachulysya mundësinë e anomalive të rritjes fetale që lidhen me ndryshimin e mjedisit, plakje e parakohshme e gamete, ndikimi i industrive të rrezikshme në funksionin riprodhues të dy burrave dhe grave.


  Testi Triple

  Fatkeqësisht, ndikimi dhe për të eleminuar kryesore "dëm" të ekzistencës së tij, shumica prej nesh nuk mund, ne ende nuk mund të merrni shpëtoj prej një jetë të rehatshme në qytete të mëdha dhe të ndotura.

  Nëse jeni të shqetësuar për shëndetin e fëmijës së palindur, ajo duhet të shqyrtohet, domethënë - një test të gjakut. Çfarë do të vlerësohet? Tre Vota gjakun e grave shtatzëna. Studimi i Gonadotropin njeriut chorionic, estriol lirë dhe alfa-fetoprotein, i njohur si "provë trefishtë".


  Që në fillim të 90-të ajo u prezantua si metodë kryesore të diagnostikimit të sindromin Down para lindjes - një nga devijime më të zakonshme kromozomale.

  E pra, në qoftë se parametrat janë normale dhe asgjë tjetër për të bërë. Dhe në qoftë se ka një rënie të vogël apo të rritur ato?


  Ultratinguj nuk mund të bëjë pa


  Ajo doli se këto studime nuk japin një përgjigje të qartë në mënyrë të qartë: nëse ka anomali fetale. Për më tepër, mungesa e besueshmërisë dhe vështirësi në interpretimin e rezultateve të testeve biokimike për pajtim mjek shpesh janë shkak për shqetësim të panevojshme grua shtatzënë.

  Ndërsa ultratingull kryhet në mënyrë rutinore për çdo grua shtatzënë, ku mjek normal përjetuar në një ekzaminim të kujdesshëm të patologjisë parë.

  Si rezultatet e një analize krahasuese të dy metodave, testi i trefishtë ka avantazhe mbi ultrazërit konvencional, e cila është mbajtur çdo grua shtatzënë. Sipas disa mjekëve, refuzim i sjelljes të tilla shqyrtimit praktikisht asnjë ndikim në gjendjen e diagnozës prenatale të sindromin Down. Por kujdes shëndetësor do të kurseni një shumë të holla, dhe nervat e pacientit dhe forcë.

  Në përputhje me rrethanat, diagnoza prenatale e DS nga testet biokimike ka ka avantazhe mbi ultrazërit skanim konvencionale të fetusit në mes të shtatzënisë është rreth 15-17 javë.

  Informacion nga neni Victoria ZAEVA "Sindromi Daun -. Tejkalimin sindromi"