Lindja e fëmijës në shtëpi le të mendoj


 • Qasja komerciale
 • Mamitë profesionalizmit
 • Problemi i paparashikueshmërisë
 • "Dashuri" lindjes
 • Dërgesat nën përgjegjësinë tuaj

 • Edhe në qoftë se ju jeni të vendosur për të lindë një fëmijë në spital
  shtëpi, askush nuk mund të garantojë se dorëzimi nuk do të jetë aq
  pjerrta që ju thjesht nuk keni kohë për të marrë në spital (sidomos kur
  ofrimit të përsëritura).


  Qasja komerciale

  Total
  foto e kurseve profesionale është si vijon: shtatzënë
  grua ose disa fjalë për shkollë dhe merr një shumë informacion
  e procesit normal të lindjes, devijimet nga standardet mesatare
  "Norma" dhe patologji, etj

  Askush nuk po bën fushatë për një lindje në shtëpi. Nëse
  kurse vetëm të flasim për aspektet pozitive të punës në shtëpi
  dhe për të sjellë një shumë informacion negative për besimtarët e lindjes
  atëherë profesionalizmi i Obstetërve të varfër. Shpesh
  ahitirovaniya rezultat i kësaj është dëshira e grave për të shmangur
  ndonjë kontakt me stafin mjekësor, refuzimi i kujdesin e tyre edhe
  në rast emergjence, dhe zgjedhjen e duke i dhënë lindjes në shtëpi, madje edhe kur ata
  kundërindikuar.

  Le të mos flasim për anën morale të pyetjes
  kurse të tilla. Le të kthejmë vëmendjen tonë në disa rëndësishëm
  Faktorët që duhet të kihet parasysh kur të vendoset në lindjet në shtëpi.


  Së pari,
  çfarë mos harroni: absolutisht ndonjë kurse në përgatitje për lindjen e fëmijës
  si në shtëpi dhe jo në shtëpi - kjo është kryesisht komerciale
  ndërmarrje. Me fjalë të tjera, mësuesit dhe shkrimtarë jetojnë kurse
  paratë që ata sjellin dëgjuesit. Dhe kjo është OK - kështu
  Nuk janë të gjitha klinikat komerciale. Por në qoftë se këto të ardhura
  e grave shtatzëna që kishin shkuar në spital për të lindur, fund
  së bashku me studimet, gruaja që lind në shtëpi sjell shtesë
  para direkt mami "shpirtërore". Kjo roje makinë.

  Ju nuk mund
  thonë se ilaçi "zyrtare" për ne
  nuk punojnë. Në jetën moderne në përgjithësi ka pak gjëra,

  ose lidhur ndryshe me para. Kur ju blini fëmijës karamele
  kjo gjithashtu e bën të holla. Por pyetja që do të jetë
  nën mbështjellësve - "Arktik Tale", i bërë nga kalibruar me kujdes
  produkt teknologji ose Caramel shtëpi me olokaustin
  sheqer.


  Mamitë profesionalizmit


  I bukur
  Trajnerët njerëz aftësitë në përgjithësi dhe "shpirtërore"
  Obstetrit nuk duhet të errësojnë shkallën veçantë
  profesionalizmi i tyre. Shumica e njerëzve të cilët vijnë për të marrë ofrimin
  Shtëpia ka arsim të lartë mjekësor. Më shumë në mënyrë të vendosur për të tilla
  Gjinekolog Used lindjes me arsim të lartë.

  Tjetër

  pikë për të cilat ju duhet t'i kushtojë vëmendje - sa e madhe përvojë
  një mami, të cilat mund të ju ndihmojnë gjatë lindjes. Mjekësor
  Përvoja - një praktikë e përditshme. Rastet më të ndryshme
  kaloi nëpër duart e një mjeku ose mamia, më shumë besim ai vepron.
  Duke ndryshuar mjek dhe mami dhe materniteti janë 2-5 përgjithshmë.
  Të jetë i sigurt për të gjetur se si të ofrimit sa merr "shpirtërore" mami
  një muaj?

  Në disa situata, lindjes në shtëpi të vërtetë
  janë më mirë se tradicionale. Një mami me përvojë mund të mbështesin
  grua psikologjikisht apo pozita të shpejtë pritja lehtëson kurs
  ofrimit. Ndonjëherë këto marrin lindjet në shtëpi në spitale

  zakanchy në seksion emergjente operacion, vaginal ose shkurtime
  imponimi i pincë.

  Por në çdo rast nuk duhet të shkojnë
  për një lindje në shtëpi me ndonjë problem shëndetësor, komplikime
  shtatzënisë ose diktuar nga mjekët planifikuar seksion cezariane.


  Problemi i paparashikueshmërisë

  Gjithmonë mbani mend se ofrimit kurs gjithmonë mund të marrë një kthesë të papritur.

  Ka
  Rastësisht, palëkundur asnjë kontroll dhe nuk mund të zgjidhet përmes shkurtër
  kurse trajnimi. Sigurisht, në qoftë se ju të çojë një jetë të shëndetshme
  jeta do të bëhet të paguajnë më shumë vëmendje për sferën e tyre shpirtërore
  dhe mësojnë teknikat e duhur të frymëmarrjes dhe samoobezbolivaniya This

  ju dhe fëmijën tuaj të ndihmojë përpara fundit të shtatzënisë vijë më të fortë
  dhe i fortë. Megjithatë, menaxhuar plotësisht
  ju nuk mund. Në situata të tilla, obstetrit përvojë madje janë
  pafuqishëm.

  Në veçanti, ka gjëra që nuk ndikojnë ushtrimet e veçanta nuk mund as bindje:

 • shpejtësi
  rrjedhë e punës. Çfarë është në këtë kuptim të jetë lindja juaj, pritet
  e pamundur. As trashëgim as përvoja e lindjeve të mëparshme nuk do të thotë
  në këtë rast, asgjë. Në fëmijën e parë të po asaj gruaje mund
  lindur "normalisht", dhe e dyta - shumë i ngadaltë ose shumë shpejt.
  Lindjet afatgjata (më shumë se 10 - 12 orë pas shkarkimit të ujit) të lidhura

  rrezik të lartë të infektimit dhe patologjisë fëmijën gjenerike
  aktivitet, sepse në një situatë e tillë është kryer për të shkaktoj punës.
  Ndonjëherë ju mund të duhet një c-seksioni.
 • klinikisht i ngushtë
  pellgu. Ajo mund të jetë aq. që nuk i plotëson kokën foshnjore
  Madhësia e pelvisit. Rezultati - foshnja nuk mund të dal. Ndonjëherë
  mami mund të përballen me vështirësi u ngrit. të tilla si flijim për
  grua galiç (shpërndaj legenit të kockave dhe fëmijë më të lehtë
  do të shkoj). Ndonjëherë, megjithatë, të gjitha ngjarjet janë të pafuqishme. Femrat
  duhet një c-seksioni emergjente.
 • shkëputje placental,
  këputje e placentës apo këputje venë kërthizës gjatë punës.

  E vetmja gjë që
  të shpëtuar një fëmijë në një situatë të tillë - një transfuzion gjaku. Kjo është e mundur
  vetëm në kujdesin pediatrik intensive. Nëse i punës janë mbajtur në shtëpi dhe filloi
  shkëputje placental, ju duhet menjëherë të shkoni në spital me fëmijët
  ringjalljen. Atëherë fjala e reanimim. Një foshnje e porsalindur mund
  ringjallë për 20 minuta, pastaj të fillojë të pakthyeshme
  ndryshimet në tru.
  Në minutat e para të jetës që ju mund të arrijnë të kursejnë pak
  njeri, në qoftë se ajo është e pranishme vetëm një nga shenjat
  jeta - frymëmarrje, rrahje zemre, pulsation e kordonin e kërthizës ose
  reflekset. Prandaj, në Holandë, për shembull, në qoftë se një grua lind në shtëpi

  pranë hyrjes së saj është reanimim makinë. Tani shërbim është i disponueshëm
  në.
 • anomali të fazës së tretë të punës. Plotësisht
  Situata e paparashikueshme - i vonuar vende të fëmijës në mitër, të cilat
  mund të shoqërohet me një shtojcë të dendur apo accreta placenta.
  Në situata të tilla, gratë kanë nevojë për kirurgji urgjente
  ndërhyrje.
 • Kështu që unë nuk do të jetë konfiguruar vetëm
  për të lindur në shtëpi. Mami duhet të informojë gruan që ajo duhet të jetë
  gati për çdo eventualitet. Dhe mos kini frikë për të shkuar në spital
  dhe të bëni një c-seksioni nëse është e nevojshme.

  Përveç
  mbani në mend se ka situata ku ndërhyrja duhet të jetë

  pothuajse i menjëhershëm, dhe madje makinë "të shpejtë" nuk është gjithmonë në dritare
  në gjendje të ndihmojë.


  "Dashuri" lindjes

  Shumë shpesh ju mund të
  dëgjojnë për "natyrore" lindjes në shtëpi në krahasim me lindjen e fëmijës
  në "një institucion qeveritar." Sigurisht, për shekuj gratë e lindi
  jo në spital. Dhe tani ato ditë po kthehen. I ndihmuar gratë
  jetës profesionale mami dedikuar për këtë praktikë
  dhe të kalojë sekretet dhe përvojat nga brezi në brez. Sigurisht,
  Shtatzënia - jo një sëmundje, dhe nëse nuk ka contraindications, dhe një grua
  dëshiron për të lindur në shtëpi, jo pse? Pas të gjitha ngjarjet
  kujdes si duhet zgjedhur një mami, ju mund të sigurtë të

  natyrore dhe të rehatshme për të lindur në shtëpi. Pas lindjes
  mami do të vijnë të paktën 2 herë në të kujdesit pas lindjes.

  Kuptuar
  rritjen e konkurrencës nga lindja në shtëpi, spital shumë të lindjes
  nuk ka më polukazarmoy-polutyurmoy ku ishte e vështirë të presësh veten
  të ngrohtë dhe i vëmendshëm, ku, pavarësisht aktual
  është e nevojshme, grua e bëri anestezi, stimulim, dhe më shumë,
  ndoshta c vprydachu ku nëna dhe fëmija i shtrirë veç e veç
  dhe baba im sapo e pa një porsalindur në shkarkimin.

  Tani situata
  ndryshuar dukshëm. Më të lehonisë Dhoma pay
  dhe rodzal superiore, pothuajse kudo ju mund të duroj

  me burrin e saj. Nuk spital, ku ofrimit praktikë vertikale,
  dhe në "normale" amësisë shtëpi një grua mund të marrë ndonjë pozitë të përshtatshme it
  dhe të ecin në periudhën e hapjes (përleshjeve). Droga të përshkruara
  ndërhyrje dhe para-negociuar dhe foshnja e porsalindur
  vënë menjëherë në gji. Përveç kësaj, praktika më e lindjes
  rooming mom me një fëmijë. Kjo foshnje në ditët e para
  të mbikëqyret neonatolog, dhe ju - të mbikëqyrur
  obstetër-gjinekolog. Ekspertët mund të, nëse është e nevojshme,
  të korrigjuar të gjitha problemet që lindin në një fazë shumë të hershme -
  aq me pasoja minimale.


  Dërgesat nën përgjegjësinë tuaj

  Dhe
  Një pikë e fundit për lindjen e fëmijës në spital dhe në shtëpi lindjeve. Askush
  Mjekët nga shtëpi të lindjes apo shpirtërore mamive nuk mbajnë ndonjë ligjore,
  ose përgjegjësi profesionale nëse diçka shkon keq. Kjo është
  ne gjithmonë duhet të kujtojmë. Dhe mbajnë ku ju personalisht mendoj pak
  rrezikshme dhe më të rehatshme.

  Ju duhet të vendosni se çfarë
  prisni ju nga ata që do të jenë pranë jush në lindje që ju dëshironi
  shohin ata, dhe më e rëndësishmja, mos harroni pasojat e mundshme. Në çdo rast,
  ju do të jetë përgjegjës jo vetëm për shëndetin e tyre,
  por për jetën.

  Dhe nëse diçka, Zoti na ruajt, ndodh,
  A jeni gati për të jetuar me idenë se në qoftë se i afërt në kohën e duhur
  u kthye pajisje speciale, rezultatet më të trishtuara
  mund të ishte shmangur?