Format pneumatoraks, simptomat dhe trajtimi


 • Format pneumatoraks
 • Simptomet e pneumatoraks
 • Trajtimi i pneumatoraks

 • Format pneumatoraks

  Në lidhje me mjedisin dallohen:

 • Pneumatoraks mbyllur. Me këtë lloj në zgavrën pleural merr një sasi të vogël të gazit që nuk është në rritje. Mesazh nga mjedisi dispozicion. Ajo është lloji më e lehtë e pneumatoraks, sepse ajrit ka potencial për të shpërndarë gradualisht në mënyrë të pavarur nga zgavrën pleural, me një marrëveshje të vogla.
 • Pneumatoraks hapur. Me një zgavër të hapur pneumatoraks pleural komunikon me mjedisin, në mënyrë të sozdaetya presion barabartë me atmosferik.

  Kjo dritë vjen si thelbësore për zbutjen e mushkërive është një presion negativ në zgavrën pleural. Dritë Spavshehosya fiket nga fryma, nuk ka shkëmbim gaz, nuk ka gjak të pasuruar me oksigjen.
 • Pneumatoraks i valvulës. Ky lloj i pneumatoraks ndodh kur struktura formimi valvula, breathable një-mënyrë, të dritës apo mjedisi në zgavrën pleural dhe pengon lirimin e saj përsëri. Kështu çdo lëvizje të frymëmarrjes presion në rritjen pleural zgavër. Ky është lloji më i rrezikshëm i pneumatoraks si turning off dritat e frymës bashkohet acarim pleural e mbaresa nervore, duke rezultuar në shok plevropulmonalnogo dhe zhvendosjen e mediastinum në shkelje të funksionit të tyre, veçanërisht squeezing anije të mëdha.


 • Përveç kësaj, pneumatoraks mund të jenë:

 • mur (në zgavrën pleural përmban një sasi të vogël të gazit / ajër, dritë plotësisht rozpravlyayuchys, zakonisht një pneumatoraks mbyllur).
 • Full (spavshehosya plot dritë).
 • osumkovannyh (ndodh në praninë e mbështjelljes midis pleurës viscerale dhe parietale, kufizimin zonën e pneumatoraks, më pak të rrezikshme, mund të jetë asimptomatik).
 • Pneumatoraks Bilateral i plotë me ndihma ushqimore të çon në vdekje të shpejtë për shkak të shkeljeve kritike funksionit respirator.


  Simptomat pneumatoraks

  Pacienti ndjen pneumatoraks dhimbje gjoksi i mprehtë, marrë frymë shpesh sipërfaqësore, me gulçim.

  Ndihet "gulçim".
  Zbehje apo cianozë manifestuar lëkurës, sidomos në fytyrë.
  Dëgjim fryma në anën e lëndimit dobësuar në mënyrë dramatike,
  trokitje - kuti të shëndoshë të ngjyrës. Mund të përkufizohet nënlëkurës
  emfizemë.


  Trajtimi i pneumatoraks

  Ndihma e parë


  Nëse dyshoni se një pneumatoraks duhet menjëherë të thërrasë një ambulancë
  ndihmë ose kërkojnë kujdes mjekësor. Nëse ka një pneumatoraks hapur,
  është e nevojshme për të kthyer për të mbyllur me shqiptimin e humbisni
  Air hermetik fashë ("mbyllje") në një plagë të hapur gjoks. Për shembull, kjo mund të bëhet me material mushama ose padëmtuar film polietileni mbyllur, është e mirë dhe të trasha fashë pambuku garzë.

  Disponueshmëria saktë diagnostikuar me valvul pneumatoraks kërkon
  duke e kthyer atë në një pneumatoraks hapur për të ulur presionin
  zgavër pleural. Për ta bërë këtë, të kryer birë e zgavrën pleural
  gjilpërë të trashë (në hapësirën e 2 ndër brinjëve në linjën mes-heqësit në anën
  dëmtime në skajin e sipërm të brinjëve).

  Kujdes Kualifikuar

  Trajtimi i pneumatoraks është për të eliminuar atë nga gjiri
  ajër nga zgavrën pleural dhe rivendosur atë negativ
  presion. Në pneumatoraks mbyllur pa një njoftim të vlefshëm të
  lehtë të mjaftueshme aspiratë gjilpërë gazit e zgavrën pleural
  duke përdorur set për eliminimin e pneumatoraks aseptically

  veprojnë. Nëse gjilpërë aspiratë është i paefektshëm, atë
  tregon rrjedhjen e ajrit nga indet e mushkërive. Në raste të tilla,
  kryej thoracostomy ngushtë ("thahet në Byulau"), ose të krijojnë një sistem të aspiratës aktive, duke përfshirë përdorimin e pajisjeve vakum.

  Pneumatoraks Hapur kërkon të përkthimit fillestare në mbyllur
  pneumatoraks (dmth eliminimi nga mjedisi jashtë nga
  qepje hermetik), dhe pastaj të kalojnë sipër
  Procedurat e rimëkëmbjes presion negativ në zgavrën pleural.

  Informacion nga artikullin "pneumatoraks".