Feeding foshnjat parakohe


 • Ushqim

 • Ushqim
  Një nga problemet kryesore në pleqsh foshnjat parakohe, veçanërisht foshnjat me peshë jashtëzakonisht të ulët të lindjes është një ushqyerit problem. Fëmijët parakohshme janë shumë të ndjeshme për shkak të mungesës së ushqimit. Kjo është për shkak të furnizimeve të kufizuara të proteinave, yndyra dhe energjisë. Kapaciteti për thithjen, tretjes dhe metabolizmit të ushqyesve në këto fëmijë ulur ndjeshëm. Sipërfaqet Vlera dhe pesha e trupit në fëmijën e parakohshme të lartë, i cili përcakton një nevojë të lartë për ushqyesve dhe energji.

  Vini re se edhe me të njëjtën peshë dhe shkallën e papjekurisë fiziologjik foshnjat premature mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme në gjendjen e tyre të funksionit dhe aftësinë për të absorbuar ushqyesve.  Nevoja për proteina në foshnjat premature të lartë. Megjithatë, futja e tepruar me ushqim mund të zhvillojë toksiciteti për shkak të papjekurisë së proceseve metabolike. Prandaj, sasia e proteinave në muajin e 1 duhet të jetë 2,5-3 g / kg peshë trupore për fëmijët më të vjetër se 1 muaj - 3-3,5 g / kg.

  Nevoja për yndyrave në parakohe pothuajse të njëjta si në afat (në gjysmën e parë - 6,5-7 g / kg në pjesën e dytë - 6,5-5,5 g / kg), megjithëse shfrytëzimi i tyre është i kufizuar. Përmes një përzierje e perimeve dhe yndyrna shtazore duhet të ofrohen 40-50% të nevojave me kalori të trupit.

  Nevoja për karbohidratet si të afërta me nevoja të plotë-gjatë të fëmijëve dhe është 12-14 g / kg peshë trupore.
  Në foshnjat premature një nevojë të lartë për kalcium dhe fosfor sa ka një mineralizimit aktiv i skeletit. Shpesh (që nga muaji 2 i jetës) është duke zhvilluar mangësi hekuri. Për shkak të intensitetit të lartë të metabolizmit fëmijë të tillë duhet sasi të lartë të vitaminave.

  Rekomandimet e Shoqatës Amerikane të Pediatrisë nevojë një foshnje e parakohshme (në 800-1200h peshe.), Eshte:

 • Energjia e 130 kkal / kg në ditë,
 • Proteinat - 4 g / kg,
 • me minerale përputhje: sodium - 80 mg / kg kalium -97 mg / kg i fosforit - 140 mg / kg të kalciumit - 280mh / kg i magneziumit - 10 mg / kg peshë trupore.

 • Në foshnjat parakohe të thella (1500g ose më pak), nuk mund të jetë gjiri dhe gëlltitjes reflekset. Në raste të tilla, fëmija 1-2 javë para ushqyer përmes një tubi. Kur një refleks gjiri fëmijë është aplikuar në gjoks, dhe gjiri aktiv - të ushqyerit e një fëmijë vetëm gjoksin. Që nga Breast kërkon një fëmijë i parakohshëm shpenzimet e energjisë së lartë, ajo është e rekomanduar para dhe pas të ushqyerit fëmija të bëjë 3-5 minuta inhalimi me lagështi oksigjen. Në mënyrë tipike, foshnjat e parakohshme në spitale vyhodzhuyutsya në departamente të veçanta deri në peshën e fituar më shumë se 2.000-25.000 g dhe vetëm pastaj shkarkohet shtëpi.  Zakonisht foshnjat e parakohshme ushqyer 7-8 herë, dhe thellë e parakohshme të 10 herë në ditë. Si rritjen e peshes trupore te reduktuar numrin e feedings 6.

  Për të ushqyer foshnjat parakohe duke përzierjet e ndryshme të përshtatura. Përdorimi i mirë për të ushqyer foshnjat e parakohshme versionet acidophilus të këtyre komponimet, përzierjet dhe qumësht të fortifikuara me aditive speciale biologjikisht aktive.

  Në mes feedings Gjatë pushimit natë fëmijën e parakohshme sasi të vogla të dhëna të lëngshme. Nevoja për të është 200-250 ml / kg peshë trupore (80% me qumësht apo një përzierje). Në mënyrë tipike, përveç duke i dhënë përzierje qumësht të kripur dhe 5% solucion të glukozës në një raport prej 1: 1.  Me muaj të moshës rekomandohet supë perimesh. Në të ushqyerit e foshnjave parakohe është e rëndësishme për të siguruar futjen e hershme të ushqimeve plotësuese dhe lëngje për të përmbushur nevojat e tyre në rritje për vitamina dhe kripëra minerale. Lëngje fillojnë të japin fëmijët nga 3-4 javë të jetës në të rritur gradualisht doza pas ngrënies (si dhe fëmijët të plotë-gjatë).

  Me 2-mujore fëmija i parakohshëm i vjetër duhet të marrë salcë, duke filluar nga 1/2 lugë çaji në 50g - në gjysmën e parë dhe 100g - në fund të vitit. E verdhë veze veze jap 3 - muaj (fëmijët dhe të plotë-gjatë) e vjetër. Ushqimet e para të ngurta si pure perimesh filluar të 4 muajsh.  Për të parandaluar aneminë 4-5 muaj të moshës rekomandohet që të japë mish pure dhe mëlçisë. Në 5 muajve të fillojë të ushqimeve të dytë të qumështit si qull, me 7-8 muaj prezantuar tre ushqime - produktet e qumështit (kos, qumësht acidophilus, etj).

  Për të arritur zhvillimin e duhur të një fëmijë të parakohshme, ju duhet të monitorojnë rregullisht rritjen e peshës trupore dhe ushqim në kohë korrigjim. Llogaritja duhet të hahet të paktën një herë në muaj, dhe në masë të dobët typing - javore.

  Informacion nga artikullin "Feeding malovahyh parakohe dhe fëmijët."