Çfarë temperatura duhet të xhiruar poshtë fëmijën dhe të rritur


Pothuajse të gjithë njerëzit mendojnë se ata e dinë saktësisht se çfarë temperature duhet të xhiruar poshtë fëmijën dhe të rritur në sëmundje të ndryshme. Dikush beson se është e nevojshme për të pritur për rritet termometër kolona deri në 38-38,5 gradë, ndërsa të tjerët janë në 37 gradë fillon të marrë drogë fuqishëm antipiretik. Në thelb kjo është e kuptueshme, sepse ethe - jo kushti më i këndshëm, dhe ai dëshiron të shpëtoj. Pra, në qoftë se ju doni për të ulur temperaturën në 38? Le të përballen me atë. Duhet të kuptohet se të lartë temperaturë - një masë e inflamacionit ose infeksionit në trup.

Në sëmundjeve të sistemit imun fillon të rezistojnë bakteret dhe viruset. Kjo luftë në mes qelizave të shëndetshme dhe viruseve patogjene dhe provokon ethe. Temperaturat e larta mund të vërehen jo vetëm në sëmundjet virale, por edhe në kundërshtim me sistemin nervor. Pra, para se ju filloni për të ulur temperaturën, është e nevojshme për të përcaktuar shkakun e rritjes së saj derisa ajo arriti një tregues kritik. Edhe droga fuqishëm antipiretik mund të jetë i pafuqishëm po të mos pastruar vetë një burim të temperaturë të lartë. Sidomos panik perceptojnë ethe në sëmundje të ndryshme burrin.


Ata madje 37 gradë - ky është një tregues i tmerrshëm i gripit. Por nuk e vënë një diagnozë të parakohshme, e lëre të kandidojë në këtë shtet në farmaci për pilula. Pasi kohë më parë, në kohët e lashta, mjekët të cilët për herë të parë ekzaminuar trupin, duke shpikur medikamente të ndryshme dhe ishin pionierët e shumë sëmundjeve, ka gjetur se për temperaturën më optimale e trupit të njeriut është 37 gradë. Me këtë tregues një person është në gjendje për të mbështetur të gjitha proceset vitale. Dhe ata ishin thjesht mendim personal se si dhe çfarë është e nevojshme për të ulur temperaturën. Sot, në sajë të kërkimeve të shumta mjekësore treguan se temperatura normale njerëzore duhet të jetë e barabartë me 36,6 gradë.

Megjithatë, në qoftë se indeksi u rrit në 37,2, por nuk vërehet as simptoma të ftohtë inflamator as dhimbje, as të zakonshme, atëherë xhiruar poshtë një temperaturë e tillë nuk është aspak e pamundur. Rritja e saj mund të shkaktohet nga mbinxehjes pasi aktiv pas tendosje fizike apo stresi. Dhe ajo merr vetëm! Nëse temperatura nuk do të kthehet në nivele normale dhe të mbetet i lartë për disa ditë, ose edhe javë, kjo tregon zhvillimin e neurozë, sfond hormonal ose pasojat e lëndimeve traumatike të trurit. Në këtë rast, shihni një mjek për të përcaktuar arsyen e vërtetë, të sjellë poshtë pllakat e temperaturës vetëm në mënyrë që të trokas atë - është e nevojshme.

Çfarë ju duhet për të ulur temperaturën e trupit në fëmijët? Sa për temperaturë të lartë te fëmijët, ajo duhet të marrë në konsideratë shumë faktorë. Sipas mjekëve, fëmijët mund të lëvizin pa ndonjë temperaturë problemet të jetë 38 gradë me sëmundje të ndryshme. Nëse termometri arriti damkën e këtij treguesi, është koha për të ndërmarrë veprime për të ulur temperaturën. Për fëmijë vjetore dhe të rinj për të pranuar dëshminë e drogës antipiretik mund të shërbejë si një shkelje të sistemit nervor apo sëmundje kardiovaskulare. Në një temperaturë prej 37, 5 gradë janë të nevojshme për të ulur temperaturën për fëmijët, kështu që sa më mirë për të marrë ilaçin në kohë dhe shpejt thërrisni një doktor.

Çfarë temperatura duhet të xhiruar poshtë gjatë shtatzënisë? Nëse gruaja shtatzënë i sëmurë, në këtë rast, hapi i parë është që të përqëndrohet në shëndetin e tij të përgjithshëm. Nëse ju mund të durojnë temperatura të larta, është mirë të mos merrni ndonjë drogë mjekësore, ata mund të dëmtojë fëmijën. Si për të ulur temperaturën gjatë shtatzënisë? Ajo është e mirë që të kthehet për të recetave të mjekësisë tradicionale, për shembull, ndihmë e mirë këto antipyretics natyrore si Blackcurrant komposto prej frutave të thata ose çaj me jam butë, hips supë. Sigurisht, duhet të marrë këto pije në moderim, dhe për të kontrolluar temperaturën e saj.

Nëse, pavarësisht masave të marra nga ju, ajo vazhdon të rritet - shihni një mjek! Kur ju dëshironi për të ulur temperaturën në të rriturit
?
Shumë të rritur që kanë filluar të ndihen keq tashmë në 37,5 gradë, nuk mund të durojë gjendjen e dhimbshme e pritjes dhe kur ajo fillon të largohem. Të rriturit kanë me këtë termometër tregues i lejuar të ulur temperaturën. Në asnjë rast nuk mund të tolerojë temperaturat e larta, të tilla si 39 gradë pa mjekim. Ajo mund të vrasin proteina në trup, duke çuar në komplikacione edhe më të rrezikshme. Rritja normë të paktën nga 1 shkallë mund të jenë kritike për njerëzit.

Në këtë temperaturë, pacienti mund të përjetojnë kontraktimet me ngërç të muskujve dhe spazma. Nëse merkuri arriti 41 gradë, atëherë ky parametër në tru janë të rrezikshme, nganjëherë të pakthyeshme, se edhe pas largimit ndërlikimet serioze të sëmundjes. Sa për njerëzit në moshë të vjetër, ata nuk kanë asnjë arsye të dukshme rrallë ethe. Në njerëzit mbi pesëdhjetë vjet, procese të ndryshme në trup ndodhin ngrohjes kryesisht pashoqëruar. Nëse për ndonjë arsye një person i vjetër i kundërindikuar në droga të tjera të caktuara, ndihmë e mirë që këto mjete popullore si çaj me kamomil, qitros ose nenexhik.

Nëse asnjë efekt është më mirë që të konsultoheni me mjekun për të pikërisht ai emëroi trajtim individual dhe ilaçe. Nëse temperatura e trupit rritet, por jo më shumë se 37 gradë, kjo është një tregues i proceseve mbrojtëse në trup.
Në marrë drogë fuqishëm procesin natyror i viruseve të imune luftën sistem mund të jetë i prishur. Mendoni e arsyes për më të larta në termometër mund, pra, trupi juaj ju lejon të dini se ai kishte nevojë për pushim, gjumë i rëndë dhe një reduktim të përkohshëm në intensitetin e aktivitetit. Alexander,