Cilat janë lentet e kontaktit për sytë është më mirë për të zgjedhur të veshin


Dëmtim i ndryshëm vizual është shumë e zakonshme. Ky faktor i trashëguar, dhe problemet e fituara rezultojnë rritje, lëndimet, sëmundjet e caktuara. Metoda më themelore e syzet korrigjim vizion janë, por me kalimin e viteve gjithnjë e më shumë dhe më shumë vrull duke fituar lentet e kontaktit. Nëse marrim parasysh, çfarë është më e rehatshme syze lente, çdo gjë është e thjeshtë. Së pari, ata nuk janë të dukshme. Tani askush nuk do të dini se ju mund të keni disa probleme vizion. Së dyti, ata janë më të përshtatshëm. Mos u shqetësoni se diçka do të ndodhë me ta gjatë sportit ose në një vend publik. Ata gjithashtu i errët në pika të temperaturës dhe nuk fshij apo hundë apo pas veshëve.

Për disa avantazhet e lente kontakti mund t'i atribuohet faktit se ata nuk e kufizojnë inspektimin dhe mos shtrembërojnë vizion në anën, duke lëvizur me sy. Lentet e qarta nuk janë të dukshme dhe nuk janë gërvishtem. Ata janë gjithashtu shumë të rehatshme për njerëzit me miopi të rënda dhe disa diopters dallimi në mes të syve. Syzet me këto karakteristika janë xhami shumë e trashë, ose një dallim i madh mes tyre. Por përveç avantazheve, ka mangësi. Lente, si hulumtim të provuar mund të shkaktojnë zhvillimin e sëmundjeve të syrit, si ata janë të ballafaquar vazhdimisht me korne. Gjithashtu, ato kërkojnë kohë veshur Addictive. Është e vështirë për të marrë të përdoret për të veshin atyre dhe xhiruar pa siklet.


Nëse salcë në sy me një lente mori lëmishten, ajo kërkon heqjen e tyre dhe ri dezinfektimin. Nuk duhet gjithmonë të respektohen në okulist për të monitoruar statusin dhe membranat e syve dhe mprehtësi vizuale. Ka contraindications për lente zgjatur veshin. Përveç kësaj, ju ende do të jetë në gjendje të zgjedhin nga të gjitha syzet - Sytë duhet ende të japin pushim. Mos përdorni lente me sëmundje të frymëmarrjes dhe disa Sëmundjet të tjera. Ata gjithashtu kërkojnë ndryshim në kohë. Për lentet prodhuese materiale janë të ngurtë dhe të butë. E përdorur për herë të parë kryesisht për të korrigjuar astihmatiki në masë të madhe.

Soft përdoret për raste të thjeshta të hyperopia dhe miopi. Gjithashtu bëjnë dallimin në mes të lente dhe nga mënyra e kryerjes. Tradicionale mund të vishen gjatë gjithë vitit, të jetë i sigurt për të xhiruar natën. Ata që planifikohet zëvendësim për të marrë një jetë të kufizuar në mënyrë strikte - një muaj, dy muaj. Ka edhe një-dy ditë në javë apo veshin. Lente zgjatura sugjerojnë mundësinë e veshur disa ditë në një rresht pa heqjen. Ju duhet të jetë i sigurt për të pushuar sytë tuaj. Ka edhe lente për metodën e korrigjimit. Disa prej tyre - sferik - projektuar për të korrigjuar miopine dhe largpamje.

Të tjerët - toric - për të korrigjuar astigmatizëm. Dhe së treti, për largpamje, i quajtur multifokale. Kjo lente kontakti mund të përdoret jo vetëm për korrigjim vizion. Ata mund të jenë kozmetike - të fshehur defektet sytë, dekorative - për të rritur ngjyra e syve apo një ndryshim themelor, dhe madje edhe terapeutik - për mbrojtjen e dhe trajtim. Duke menduar për zgjedhjen e mjeteve për korrigjim vizion, shumë janë të frikësuar për të përdorur lente. Disa besojnë se ata mund të merrni prapa syrit, nëse fustan i gabuar. Por kjo është e pamundur, edhe në qoftë se forma është e papërshtatshme për ju - ata vetëm zhvendosur.

Ata nuk bien nga sytë në dysheme atë shumë shumë frikëson. Kjo sjellje ishte karakteristikë e brezit të fundit të lente, dhe është material nga i cili ata janë bërë lejon atyre të mbajnë fort në korne. Gjithashtu, shumë njerëz besojnë se duke u përdorur për lentet është shumë e vështirë. Por me të vërtetë - kjo është një pyetje e dëshirës dhe kohë. Edhe në qoftë se ju keni një prag shumë të ulët - me këmbëngulje të duhur që ju mund të ketë sukses në veshin e tyre. Në përzgjedhjen e lentet e kontaktit, është e detyrueshme që të konsultoheni me një mjek-okulist. A nuk të angazhohen në vetë, le të vetëm të mbështetet në këshillën e miqve.

Gjithashtu nuk përdorin lentet e askujt. Kështu që ju mund të shikoni dhe të keqe, dhe i bie në disa infeksion. Për lentet duhet kujdes i veçantë do të thotë se ata zakonisht shkojnë për të përfunduar. Ata nuk janë zëvendësim për ujë të thjeshtë. Ajo mund të prishin strukturën e lente ose të shkaktojë inflamacion në sy. Mos përdorni të gjithë prodhuesit e ndryshme kohore, më mirë të rrinë në një markë. Jo mo
zhna mbajnë lente më afatgjatë treguar - është i mbushur me probleme në shikim. Magazinimit enë nuk është e rekomanduar për të zëvendësuar asgjë madje përkatëse në formë dhe madhësi. Ju duhet rregullisht të ndryshojë zgjidhje në të për një të re për të shmangur rritjen e baktereve.

Pra kemi biseduar për për atë që lentet e kontaktit sy është më e mirë për të zgjedhur të veshin. Dhe së fundi, në qoftë se ju jeni të veshur lentet - vizitë një okulist të paktën një herë çdo gjashtë muaj, por më mirë - çdo tre muaj. Brandy,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!