Çfarë emocionet shkaku asaj sëmundje e nervave


Çdo jeta njerëzore është e mbushur me emocione të ndryshme. Në një dominuar nga pozitive dhe negative në të tjerët. Pavarësisht nga kjo, ne jemi mësuar nga një moshë të re për të fshehur dhe të kontrolluar ndjenjat e tyre emocionale, megjithatë, ne jemi të angazhuar në këtë jetë, por me sukses varion. Por kjo nuk është e gjitha dhe jo gjithmonë punë për të bërë, dhe jo për t'u habitur, sepse bota moderne vazhdimisht na prezanton me situata të vështira. Por se heshtja - ari është gjithmonë e drejtë. Pra, sot ne jemi të flasim për atë që të shkaktojë emocione që sëmundje e nervave dhe emocionet atë marrëdhënie dhe sëmundjeve. Për fat të keq, disa prej nesh mund të menaxhuar siç duhet emocionet.

Kjo është shumë e keqe. Për koncepte të tilla si ndjenjat dhe emocionet që lidhen drejtpërdrejt me shëndetin fizik të trupit dhe sëmundjeve që ndikojnë atë. "Sa janë ata të lidhura?" - Ju pyesni. Nuk është e vështirë për të shpjeguar. Me secilin prej nesh çdo ditë diçka ndodh që ne të zgjidhur problemet, qëllimet domahayemosya dhe të bëjë çdo gjë për të bërë ëndrrat tona vijnë e vërtetë. Suksesi i një personi në këto raste të vështira varet kryesisht në disponimin e tij. Ju ndoshta vënë re se në një humor të mirë që ju do të merrni gjithçka, edhe situatat më të vështira jashtë me lehtësi të pazakontë, dhe në fund të çdo rasti që fillon të ju me siguri do të ketë sukses.


Por në qoftë se ju keni një humor depresion, çdo gjë është pikërisht e kundërta: ajo bie me të, nuk punon, është e vështirë për të marrë vendimin e duhur edhe në situatën më të thjeshtë. Çfarë është humor ndoshta i njohur për të gjithë - një term që shpreh gjendjen emocionale. Aktiviteti ynë mendor të lidhur me tru dhe palcës kurrizore, dhe ata, nga ana tjetër, për të trupit. Kështu, humor e një personi ndikon në gjendjen e trupit përmes sistemit nervor qendror. Nga kjo mund të konstatojmë se të gjitha emocionet negative mund të shkaktojë sëmundje të ndryshme. Në fakt, ekspertët kryer një studim, i cili tregoi se ndjenjat e këqija dhe emocionet mund të shkaktojnë sëmundje të ndryshme në trup - nga probleme të vogla të shëndetit dhe duke përfunduar me sëmundje të rënda.

Shumë njerëz nuk e dinë për këtë, kështu ndodh që pacientët thjesht të vetëm nuk mund ta kuptoj se ku ata vijnë nga sëmundje të caktuara. Edhe pse shumë e kanë dëgjuar se të gjitha sëmundjet e nervave ... Pra, nëse ju kanë kaluar të gjitha testet, kaloi shumë teste dhe ata nuk kanë dhënë rezultate të veçanta, atëherë ka shumë të ngjarë të arsyes shtetërore juaj emocionale. Aktualisht profesionistë me përvojë mund të kuptoni se emocionet dominojnë jetën e pacientit, në sëmundje ku të lokalizuara.
Para së gjithash, ajo shpjegon fiziologji e njeriut. Për shembull, dëshirë e madhe "jeton" në zonë gjoks, fyerje - fyt, frikë - dhimbje.

Pra, nëse ju jeni vazhdimisht të shqetësuar për të kaluarën e tij, dhe ju jeni të mbërthyer në të, nuk duan të pjesë me të, me kalimin e kohës mund të jetë një problem me zorrët. Çrregullime të tjera, dhimbje, cramping, dhe përçarje e traktit gastrointestinal mund të tregojnë se shteti juaj emocionale mbizotëron pakënaqësi, mungesa e dashurisë dhe ngrohtësi. Kjo është një sëmundje e lidhur me nervat dhe emocionet. Rregullisht përmbahet nga uria mund të shkaktohet nga ndjenjat mungesa butë dhe të ngrohtë. Ndjenjat e përzier - një shenjë e acarim ose refuzimin e ndonjë gjë, për shembull, disa marrëdhënie, rrethanat, të drejtat, etj

Pankreasit, fshikëz dhe veshkat mund të preken nga ankthi të fshehur, merak apo frikë. Dhe sëmundjet e shoqëruara me këto organe shumë, kështu që të gjitha sëmundjet e nervave, gjithsesi. A nuk bien dakord? Më kot! Shtysë për sëmundje - pakënaqësi. Ajo suppresses sistemin imunitar, si dhe sistemin imunitar të dobët - një gol për të gjitha sëmundjet. Nëse keni pasur një problem me të qenit mbipeshë, ka të ngjarë që të dëgjojmë nga ekspertët në fushën e të ushqyerit që një nga arsyet që ajo është pikërisht emocionet negative. Pra, në qoftë se ju ndiheni keq për veten tuaj, mungesa e vëmendjes, dhe të ndjehen kotësinë dhe vetminë, kurrë nuk të humbur peshë, që nga emocionet të shkaktojë një dëshirë për të kapur ato.

Siç mund ta shikoni, sëmundjet e lidhjes dhe emocionet drejt. Çdo sëmundje është sinjal që ju jeni duke bërë diçka të gabuar. Për shembull, ngarje rrugën e gabuar të jetës, nuk mendoj për të tjerët ose veten time së brendshmi shqetësuar dhe të pakënaqur me diçka. A nuk ndjeni ndonjë emocion - është e pamundur. Ju nuk mund të kuptojnë veten e tyre ndjenjat emocionet, dhimbje, frikë, zemërim, etj, por trupi është dhe gjithmonë ndjehet - ajo nuk mund të mashtrohen. Pas ndjenja është se truri ynë janë të përpunuara, dhe prandaj ai tashmë e di çdo gjë dhe mori veprime. Nënndërgjegjeshëm e secilit prej nesh jeton jetën e tij, dhe nëse ajo mendon se ju jeni një dëm nga veprime të caktuara, ajo me siguri do të paralajmërojë sinjal dhe ju e dini atë gjitha mjetet në dispozicion, dhimbje të ndryshme, spazma e muskujve shtrembërim, etj .

Duke dëgjuar dhe kuptuar këtë sinjal, ju duhet të kuptoni për të ndaluar, të reflektojë dhe të bëjë të gjitha rregullimet e nevojshme. Pra tani ju keni realizuar ndoshta se emocionet tona negative janë një shkak i sëmundjes. Duke ditur këtë, ne mund të rritur seriozisht shëndetin tuaj. Për ta bërë këtë, thjesht ndiqni përditshme dy rregulla mjaft të thjeshta: 1. zgjohem çdo mëngjes në një humor të mirë, ju doni të përpiqen për të mbajtur të gjithë ditën. 2. denjë të vlerësojë çdo moment të pamotivuar e gëzim në jetën tonë. Çdo moment është si vitamina që forcojnë trupin tonë. Unë sinqerisht gëzohem jo vetëm arritjet e tyre, por edhe suksesin e miqve të tyre, të afërmit dhe të dashurit.

Nëse jo, atëherë mëson veten dhe kjo do të jetë më e lehtë për të jetuar më e lehtë. Sigurisht, nuk mund të shmangur emocionet negative të tilla si zemërimi, zemërim, pakënaqësi. Kur ato ndodhin, ato nuk mund të përpiqen për të mbledhur sa më shpejt të jetë e mundur për të shpëtoj prej tyre, për shembull, përmes punës fizike. Mësoni për të kontrolluar gjendjen tuaj emocionale e mendjes, domethënë, për të hequr qafe të tensionit nervor, stresi dhe pjesa tjetër negativitet, ju mund të fitojë dhe të parandalojnë shumë sëmundje. Pra shpesh veshin "u rrit me ngjyrë gota", të menduarit pozitiv dhe fat të mirë! Rinat Abdrahimov,