Çfarë cilësish duhet të ketë një mjek i mirë


Të gjithë njerëzit të paktën një herë, por ishin në duart e mjekëve. Kjo është normë, sepse në botën e sotme, ne thjesht nuk mund të jetojnë pa to, dhe spitalet. Mjekë kirurgët duart shpëtuar jetën, trauma zroschuyut mamitë kockave të marrë jetë të re në botën tonë. Një mënyrë apo një tjetër, ne besim mjekun tuaj për t'u kujdesur jetës. Por çfarë dimë ne lidhje me njeriun që të besoni? Ndonjëherë - asgjë! Pra, çfarë cilësi duhet të ketë një mjek të mirë, të cilët mund të presin asgjë prej atij duke mos ditur?! Sigurisht, mjeku duhet të duam të tjerët, punën e tij në shërimin e tyre.
Ai duhet të jetë i guximshëm, sepse ai ishte i pari për të shkuar të thirrur pacientin ku ndezur epidemi të rëndë katastrofale.

Ai i ka dhënë plotësisht punën, të jenë të përgatitur që do të trajtohen pa frikë e kontraktimit të sëmundjes vdekjeprurëse. Ja një shembull i thjeshtë: njerëzit ceremoni mirëpritur jashtë krah me të tjerët, me duart e tij të zhveshur të mbajë hekurudhor në autobus dhe të gjithë sepse asnjëri prej tyre me të vërtetë nuk mendoj se njerëzit me AIDS gjithashtu përdorin këto automjete të njëjta. Por në qoftë se ju vetëm tregoni atyre për të menduar për këtë, atëherë së shpejti ju nuk do të gjeni. Do të mirëpresë doreza dhe nuk do të heqë ato në autobus, pa marrë parasysh sa Vetë mjekët i shquar ata nuk janë të thënë se ky virus transmetohet në këtë mënyrë nuk mund të ... Pra, në këtë shembull është vetëm kontaktoni njerëz të ndryshëm, por jo të dyja e trajtimit.


Mjeku duhet gjithashtu të jenë të arsimuar, si dhe, e kuptoj plotësisht dhe të jetë i vetëdijshëm për të gjitha rreziqet. Mjeku - nuk është vetëm një punë, kjo është një thirrje. Është e nevojshme që mjeku kishte besim dhe të qetë, si të qetë si mjeku, pacienti mendon se çdo gjë është e mirë dhe kjo kontribuon në rimëkëmbjen e saj. Një tjetër mjek duhet të jetë shumë i përpiktë dhe punëtor gjatë. Kuriozitet, ai do të ketë nevojë për të studiuar metoda të reja të trajtimit dhe njohuri të drogës, dashuri e punës, ajo gjithmonë do të jetë i gatshëm për të ndihmuar pacientin. "Kodi i Etikës Mjekësore", e cila është e njohur për studentët e mjekësisë, duke deklaruar se çdo mjek duhet të shpëtuar jetën, të lehtësuar vuajtjet e pacientit, si dhe duke u përpjekur për të shpëtuar proceset jetësore natyrore të trupit, në çdo rast, së pari për të bërë të gjithë për të mirën e pacientit.

Në betimin e Hipokratit nënkupton se mjeku nuk i jep askujt të agjent vdekjeprurës dhe nuk tregon një dizajn të ngjashëm mënyrë. Harmoni me betim dhe Deklaratën e Gjenevës e Shoqatës Mjekësore Botërore, e cila thotë se një mjek do të mbajë respekt të lartë për pacientët e tyre dhe nuk lejojnë shkelje të ligjeve të njerëzimit. Por ka një "Eutanazia" dhe betimi përballë Hipokratit, dhe Deklarata e Gjenevës. "Eutanazia" - një vdekje e lehtë dhe pa dhimbje. Ai i propozoi asaj nga Anglia filozofi Francis Bacon. Tani ajo dy opsione: eutanazia aktive dhe pasive, por kjo është një temë për një tjetër artikull krejt, por ne po flasim për një mjek.

Pa marrë parasysh se sa shumë në komunitetin ishin duke folur për "njerëzimin" ndërpresin Mjeku pacientit miell është absolutisht e ndaluar në të gjitha llojet e eutanazisë. Ky artikull thotë. 45 Legjislacioni për shëndetin e qytetarëve të saj, neni - ". Ndalimi i eutanazisë" Ajo argumenton se stafi mjekësor është rreptësisht e ndaluar për të ushtruar çdo formë e eutanazisë - me kërkesën e pacientit në vdekjen e tij më shpejt apo ndonjë gjë - që do të thotë asnjë veprim apo punonjësit e shëndetësisë të përballueshme, duke përfshirë masat për të mbështetur përfundimin e jetës. Gjithashtu aty thuhet se një person qëllimisht inkurajuar pacientin në vdekje e lehtë dhe (ose) të personit që mbart ai është përgjegjës në bazë të ligjit penal të Federatës Ruse.

Si një mjek për çdo ditë duhet të marrin vendime të përgjegjshme, ajo duhet të qëndrojmë të vendosur dhe thjesht mendoj se është shumë e rëndësishme si ajo është - njerëzimi. Është e nevojshme të bëhet dallimi pesë mjekun meritor: 1. aftësi të Lartë. Sepse ne të gjithë duan të jenë të trajtohen mirë dhe kontribuar në shërimin e trupit tonë. 2. Prania e një themel të fortë të njohurive praktike dhe teorike. Pasi mjeku duhet të jetë i shkolluar dhe të arsimuar, kanë një përvojë të mirë. 3. Kompetenca. Unë versionin e faqes dhe besoj se ne të gjithë duam mjeku mund të përgjigjem pyetjeve që na interesojnë pyetje dhe mund të shpjegojnë në detaje trajtimin tonë. 4.

Ndjeshmëri. Sa e rëndësishme është, por sa për këtë ka asket. 5. asket. Një mjek i mirë duhet të besojmë posedojnë këtë cilësi me kujdes dhe në moderim, sepse shtrënguese tepruar në jetë për të mirën nuk do të. Kur mjeku i qetë dhe i rreptë, ajo është më e lehtë për të vepruar, më e lehtë duke pasur parasysh punën në mënyrë të ashpër. "Zbutje vetë-kontrollit, kursimit, pastërtia, toleranca, ndershmëria, njohuri, urtësi, udhëheqja" - e gjithë kjo si një mjek të vërtetë. Në asnjë rast, mjeku nuk duhet të dorëzohej ndaj emocioneve, ata krejtësisht të parandaluar vokacionin e tij. Admiroj ndjeshmëri nuk është e vlefshme, është e nervat aq shumë, askush nuk do të qëndrojnë dhe të punojnë mjeku komplikuar tashmë.

Dhe jo kur mjeku nuk mund të jetë indiferent, sepse po, ai jetën e shpirtit e pacientit. Duke folur profesionin e pazbukuruar është shumë, shumë e vështirë, ju duhet gjithmonë të ndihmuar të sëmurët,
sepse mjeku betohet, dhe kjo seriozisht. Mjeku duhet të posedojnë cilësi kokëfortë si durimi, mirëdashja absolute must përpiqet për të kuptuar problemin e pacientit. Puna e përditshme e një mjeku me një zemër të rëndë dhe shumë e lodhshme. Mjekët janë mënyrë shumë e vështirë dhe e gjatë. Ne duhet të respektojmë këtë profesion fisnik, sepse siç e dini: respektojnë të tjerët dhe respektin ai do! Siç mund ta shikoni, një mjek i mirë të jetë e vështirë, kështu që ata duhet të jenë për të qenë një mjek nga Perëndia, një mjek me profesion dhe të paguajnë varfër.

Por gjithsesi, ata që zgjedhin këtë rrugë duhet të përpiqen për të bërë, si titullin "Doktor" - përgjegjësi të madhe! Me_gusta,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!