Çfarë duhet të jetë shoku më i mirë


Dhurata më e mrekullueshme e bërë nga njerëzit pas diturisë - një miqësi. Laroche Foucault. Por çfarë është miqësia?! Miqësia - është marrëdhënie e sinqertë mes njerëzve janë të bazuara në interesat e përbashkëta dhe hobi. Parimet kryesore të një marrëdhënie të tillë është besimi, dashuria dhe simpatia për njëri-tjetrin. Njerëzit me marrëdhëniet ngjashme quajtur miq. Si për të gjetur një mik të vërtetë? A nuk e bëjnë një gabim dhe nuk e pranojmë miqësinë - tradhton dhe servilizmit? A mund të jetë i sigurt që njeriu i cili e quan veten një mik të vërtetë, ai nuk do të ju dështojë në kohë të vështira? Dhe çfarë duhet të jetë shoku më i mirë? Nëse ju jepni një përgjigje të shkurtër, sigurisht, më të mirë!

Por për të kuptuar se çfarë është e përfshirë në këtë përkufizim. Çdo person ka kriteret e veta për miqësi, dëshirat e tyre. Kjo pyetje nuk mund të krijojë ndonjë kërkesë, ligje dhe ndalesa. Nuk ka kufij dhe zonat përgjatë rrugës. Kjo ndjenjë, si të gjithë - në mënyrë individuale. Por ka tipare të përbashkëta që lidhen me miqësinë që do të gjykojnë mikun e tij në secilin. Mik. Kjo, e mirë. Dhe nëse ai është i keq apo të rreme? Kjo nuk është një mik, ajo mund t'i atribuohet miqtë tuaj - kjo mund të jetë dhe fqinjët dhe kolegët, trajnim; miq - e cila interesat e përbashkëta.
Edhe si mik - ato mund të jenë të shumta dhe me ta interesant dhe i mirë!


Por shoku më i mirë, në thelb, gjithmonë një! Konsideroni disa aspekte të kësaj çështje pak më afër. Thjesht listojnë disa sjellje dhe karakteristika në të cilat nuk dyshoj se e ardhshëm për ju dhe çdo personi të afërt me ju. Ai është ai që vjen në shpëtim, në çdo moment, në çdo mot. Kjo ndodh me ju jo vetëm në gëzim dhe në pikëllim dhe ditët e tua të pikëllimit. Ai e ndjen kur ju ndiheni keq. Sa herë që ju jeni në nevojë për të, eja vetë, pa pritur për ftesën tuaj ose të kërkojë ndihmë. Kur ju ndjeheni të siguruar mbrojtjen e tij sup - jo vetëm fizik, por edhe moral dhe psikologjik.

Me llojin e personit që ju mund të ulen në heshtje orë ose dy, dhe nuk njoftim sa fluturon koha, dhe duke lënë do i kënaqur bisedën tuaj të heshtur, e cila shumë matës për veten tuaj. Ju nuk duhet të jetë një dyshim se ai me të vërtetë miqësore me ju sinqerisht, pa ndonjë llogaritje dhe përfitimet e marrëdhënies tuaj. Nëse ka një aluzion, kjo nuk është një miqësi dhe partneritet të biznesit. Në shoqërinë e fortë ka debitorët dhe bamirës. Ata paraqesin një ndjenjë të tolerancës për dobësitë e tjera. Një ndjenjë e të qenit shokë ndihmon të mbani të gjitha probleme për bashkë, nëse është e nevojshme, e shqetësimet dhe hidhërim të marrë përsipër.

Ju jep këshilla të drejtë dhe është bisedë e vërtetë. Kjo nuk do të lavdëron kur janë të gabuara, dhe të shpjegojë gabuar tuaj në një mënyrë që ju e kuptoni gabimin dhe u ndien të poshtëruar në të tjerët. Nuk do të më tradhtojë pikëpamjet e tyre, pidtakuyuchy ju duke rënë dakord rreth si hija juaj. Hipokrizia, lajka nuk është në përputhje me miqësi. Ju nuk do të jenë miq me dikë në qoftë se ju nuk keni respekt dhe mirëkuptim reciprok, aluzion dhe false gjithmonë e keqe në vetvete, dhe miqësia janë armiku më i rrezikshëm. Një mik nuk do të jetë më mbrapa shpifje tuaj ju. Ai me guxim, në mënyrë të hapur, t'ju them të gjithëve në fytyrë, vetëm kështu që ju të provuar besnikërinë e tyre.

Ajo nuk ka nevojë vetëm gëzim në telashe ajo është dyfish e rëndësishme. Miqtë si dueti muzikor, ku një muzikant i rremë hedh një hije mbi tjetrin, dhe në këtë mënyrë prishin muzikën e përgjithshëm. Ndjenjat e xhelozisë shkatërron çdo marrëdhënie dhe miqësi nuk është përjashtim. Prandaj, ju duhet të kanë ndarë interesat, shijet, dëshirat dhe neveri, si një prej jush një shpirt, një mendim, një fjalë - një njësi. Vetëm me atë që ju mund të jenë të veten pa frikë për të bërë gabime. Unë ju futur në cilësitë themelore të miqësisë. Ju mund të përshkruajnë karakteristikat e mikut të gjatë e vërtetë, por ju vendosni, ju do të zgjidhni.

Dikush, duke treguar për një njeri në mjedisin tuaj do të përcaktojë se ai është më i mirë, por për të cilët, për ju apo për të? I dyti zgjedh vetë, nganjëherë ajo vjen nga askund, nganjëherë ajo është aty, dhe ne nuk e vërejnë. Kjo përzgjedhje mund të jenë udhëzime të qarta, por për disa këshilla të konsideruar vlerë. Ju lutemi të veprojë me të tjerët siç do të doja të vepruar. Së dyti - kjo nuk është ndryshim i vogël që mund të hedhin në kotësi dhe të përdorni kur është e nevojshme. Një mik - jo të realizueshme me Byroja e zyrave të mira, vlen kur thirrjen tuaj të parë. Ky është një njeri që është, dhe kanë nevojë për mbështetjen tuaj. Ju nuk mund gjithmonë vetëm të marrë, dhe Të jetë në gjendje për të dhënë!

Nëse ju do të donte që të ketë pasur një mik, të mësojnë të jetë shumë atë. Koha për të blerë një të tillë, nuk është më shumë se një vit, dhe ju mund të humbni një minutë, ofendim atë. Një miqësi e thyer, ju mund të mos ri-përpiloni. Mos harroni: "A nuk e vënë lumturi njeriun në lartësi të tilla se ajo nuk ka nevojë për një të tillë." Seneca. "Një mik i duhet të marrë përsipër disa probleme të tjera." Erasmus "Zgjidh një mik; ju nuk mund të jetë i lumtur një:. lumturia është një çështje e dy " Pitagora. "Është më mirë për të qëndruar në errësirë ​​se sa pa tjetër." Joan Gojarti. "I pushtuar miqtë e tij dembelizmi nuk i zbrazët dhe fjalë të sinqerta të dashurisë."

Sokrati. "At - thesar vëlla - mbështetje, mik - të bëjë të dyja." Fjalë e urtë angleze. "Mashtrohen dyti herë, veten time - përgjithmonë." Fjalë e urtë finlandez. "Unanimiteti krijon miqësi. Një mik i mirë duhet të jetë kënaqësi e thirrjes, në ankth të dytë vijnë pa e quajtur ". Kërkesat Democritus nuk mund të jetë i njëanshëm, ata duhet të rrinë me ju. Në fund të fundit, miku juaj, dhe dëshiron të shohë mikun e tij, që është, ju janë të njëjta cilësi. Duke ndjekur këto këshilla, shoku më i mirë që ju duhet të jetë më i mirë dhe ju dhe ai do të fitojë! Bakinka,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë!

Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!