Çfarë të inhalimi i vajrave thelbësore


Ka tre mënyra themelore për të inhalimi i vajrave thelbësore, të përshtatshme në shtëpi - me avull, ngrohjes dhe lagur me lagështi (efekt të butë aerosol). Mënyra e tretë është dhënë zakonisht për pacientët të cilët nuk përshtaten mbytje të tjera për arsye të ndryshme. Steam mënyrë mbytje vajra esenciale. Për të kanë inhalimi i vajrave thelbësore në mënyrën avull thirrës në një tenxhere të vogël smalt 0,3-0,5 litra ujë të ngrohtë dhe e vënë atë në zjarr. Pasi të keni bërë këtë, ju mund të vazhdojë me prodhimin e letrës gyp të letër të trashë. Vini re se një prej fundit të saj të gjerë duhet të përputhen me diametër prej tenxhere, dhe një tjetër - një avantazh të ngushtë vmischavsya ju në gojë.

Pasi ujë në një çiban tigan, hiqni atë nga të nxehtit dhe vendin në tryezë. Praktika tregon se së bashku me dëshirueshme tigan për të vënë një gotë me ujë për pije gojën dhe shkarkimin e pështymë të tepërt që shfaqen gjatë kësaj procedure. Gjithashtu, ju duhet të keni në peshqir të dorës për të fshirë fytyrën e tij. Hidh thelbin e ujit "holluar në alkool, kjo është se si: 100 ml ujë duhet të bjerë 1 pikë vaj esencial për efekte parandaluese apo 2 pika në trajtim. Pastaj ulen në tryezë, të marrë në fund të ngushtë të gyp në gojë dhe marr frymë nëpërmjet saj për 5-10 minuta, ndërsa çdo tre minuta bëjë pushim një-minutësh në pjesën tjetër.


Nëse hapat e mësipërme ju duket e komplikuar, më e lehtë rruga për të shpenzuar një inhalimi me avull është se ju ligët mbi tenxhere, e mbuluar me një peshqir (kështu që ata "tendë"). Metoda e lagësht thithur vajra esenciale. Plotësoni ujë pulvelizatora dhe shtoni vaj esencial në shkallën prej 1 pikë për 5 m3 të ajrit. Pastaj gradualisht mbulua nga dhoma në të cilën ju do të shpenzojnë mbytje. Gjatë kësaj dhome mbytje duhet të ventiluar mirë më parë, i pastër dhe kjo nuk duhet të jetë plot me tym. Në procedurën, të mbyllë shfryn dhe dritaret. AVG mbytje - 15-30 minuta, atëherë të jetë i sigurt për të hedh në dhomë përsëri.

Aplikoni ndezjes naftës si një mënyrë për mbytje vajra esenciale. Get llambë të veçantë aroma qeramike dhe një qiri për aromë. Në furrë me rezervuar të naftës të derdh ujë, shtoni 3-5 pika vaj të zgjedhur esencial (ose përzierjet e tyre), ndizet një qiri për ta vënë nën tank kështu që ajo është ushqyer në mënyrë të barabartë flakët më poshtë.
Si avullimi i lëngut duhet ngadalë shtuar ujë.