Çfarë duhet të bëni për të qenë të shëndetshëm


Të gjithë ne jemi të lindur të shëndetshëm dhe pothuajse në rininë e tij nuk mendojnë për trupin e tyre. Në vend që të mbrojë health're mënyrë jetese të gabuar, hani ushqim të sëmurë, abuzimin e alkoolit dhe shumë kohë në kompjuter. Kur simptomat e disa sëmundjeve, i kthyer te mjeku. Por në mënyrë të lehtë për të ruajtur shëndetin, duke ndjekur rregullat themelore për çdo ditë. Çfarë duhet të bëni për të qenë i shëndetshëm? Para së gjithash, gjithkush ka nevojë për shumë gjatë lëvizje ditë. Muskujt kërkojnë një peshë të caktuar. Kjo është për të siguruar që organet e brendshme mori furnizim të mirë të gjakut, që do të thotë punë më të mirë.

Në asnjë rast nuk do të ulen në një vend. Edhe në qoftë se ju keni një punë të ulur, të gjejnë një mundësi për të ngrohtë deri. Në kohën e drekës, të jetë i sigurt për të shkuar jashtë dhe të marrë një shëtitje. Gjej një mundësi për të bërë sport. Daily 20-minuta goditje e lehtë do të jetë e mjaftueshme për të qëndruar të shëndetshëm për shumë vite. Rregulli i dytë që ju duhet të ndjekin për të qenë të shëndetshëm - hani e drejtë. Kjo është një dietë e ekuilibruar e përbërë nga një sasi të mjaftueshme të proteinave, yndyra, karbohidrate, minerale dhe vitamina, stoku i cili duhet të furnizohet çdo ditë. Shmangni yndyror, ushqime të kripura, pije e butë dhe ushqim të shpejtë, mos abuzojnë ëmbëlsirat.


Nëse tavolina juaj do të jetë në ushqime të "saktë", të cilat përfshijnë fruta, perime dhe barëra, këtë shumë shumë herë do të rrisë shanset tuaj për të qenë gjithmonë në gishtat tonë. Ushqime të pasura në fibra, veçanërisht të dobishme për të ndihmuar që të tretet ushqimi, reduktimin e sheqerit në gjak dhe normalizimin e tensionit të gjakut. Çdo ditë, një i rritur duhet të pijë 2 litra (rreth 10 gota). Kjo është shumë e rëndësishme sepse kjo do të ndihmojë zakon zorrë dhe pastruar trupin. Kushti i tretë i rëndësishëm për ruajtjen e shëndetit është një zakon rreth për të gjetur avantazhet dhe të gëzojnë çdo ditë. Mos harroni se optimistët nuk janë të lindur, ata bëhen.

Fuqi veten të buzëqeshni dhe të ndjehen të, menjëherë ngre gjendjen shpirtërore. Emocionet pozitive të mbështetur sistemin imunitar dhe të mbrojtur nga sëmundjet, kështu që hedhin larg mendimet negative nga kokën time dhe pak më pak depresion. Për të qëndrojnë të shëndetshme për shumë vite, paraardhësit tanë ndjekur rregulla të caktuara. Për shembull, fëmijët ishin të detyruar për të larë në vesh në mëngjes. Healers Lindore kanë provuar se veshët janë të shumta biologjikisht pika aktiv stimulim cila ndikon pozitivisht punën e të gjitha organeve të brendshme. Përveç kësaj, më parë kishte një traditë të me kujdes fshij duart pas larjes. Por kjo nuk është rastësi, siç janë biotochki dhe gishtat.

Një rregull i rëndësishëm është për të ruajtur tonin e këmbë. Vendi më i mirë për shëtitjet dhe rides janë pyje. Ajër i freskët dhe kohë e mirë janë të dobishme në sistemin nervor dhe forcimin e sistemit imunitar dhe për të shtuar forcën. Rrugë në baza ditore për të kryer dy-3: 00. Çelësi për shëndet të mirë është padyshim pastërtia, si shpirtërore dhe fizike. Pas higjienën personale, duke bërë pastrimin e përditshëm dhe transmetimin shtëpi apartament, ju merrni deri në rrugën e drejtë për të ruajtur shëndetin dhe këshillon veten nga shumë sëmundje.

Një kusht i domosdoshëm për shëndetin e mirë - një mënyrë jetese të shëndetshme që përfshin marrjen e shpëtoj e shprehive të këqija të tilla si pirja e duhanit dhe alkoolit abuzimit.

Mundohuni sa pak kontakt me kimikatet. Privimi kronike gjumi është një dëm i rëndë për të trupit. I rritur duhet të flejë 6-8 orë në ditë për të ndjehen të gëzuar dhe plot energji. Tani që ju e dini çfarë të bëni që do të jenë të shëndetshëm, të bëjë më të mirë tuaj për këtë produkt në një zakon pozitiv, dhe ai do të shpërblehet për shëndet të mirë! Elvira, www.
rasteniya-lecarstvennie.ru