Çfarë traumatologji dhe ortopedi


Çfarë traumatologji dhe ortopedi? Traumatologjisë dhe ortopedi është një disiplinë mjekësore që studion çështjet dhe sfidat e diagnozën, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të sistemit musculoskeletal. Qëllimi saj - te studimit patologjive si origjine traumatike dhe zhvillohet në prezencë të sëmundjeve të ndryshme. Këto zona janë përzgjedhur nga kirurgji të përgjithshme në mesin e shekullit të 19-të. Pastaj filluan vetë-zhvillimin e tyre. Në vendin tonë, këto dy fusha përbëjnë një disiplinë të vetme. Ajo studioi në Departamentin e Traumatologjisë dhe ortopedi në shkollat ​​mjekësore. Për traumatologji dhe ortopedi tipik proceset moderne të diferencimit nga fusha e origjinës së patologjisë, të tilla si duart trauma, neyrotravmatolohiya.

Gjithashtu procese tipike integrohen shkolla të ndryshme shkencore dhe kërkimore të bazuar në zhvillimin e trajtimeve të reja për thyerje të eshtrave, dhe mjete të avancuara për zhvillimin osteosynthesis. Një detyrë e rëndësishme e prirje moderne është për të zhvilluar dhe zbatuar metodat e reja të trajtimit konservativ dhe kirurgji kursyer. Zhvillimi i metodave të reja të terapisë hershme moderne të rehabilitimit intensiv. Për shembull, aktualisht në ortopedi arthroplasty përhapur prirje, e cila u zbatua me sukses në praktikë dhe traumatologji. Përdorur edhe plastike të ndryshme moderne. Ata janë përdorur për immobilization jashtëm.


Për suksesin e Traumatologjisë dhe ortopedi veçanërisht të rëndësishme trauma specialistë aktivitetit krijues dhe inovativ. Për shembull, ajo është e themeluar mirë pajisje çmenduri-compression.
Një drejtim i rëndësishëm dhe premtues mund të quhet replantation gjymtyrë dhe fragmente të tyre, si dhe fragmente të transplantimit të indeve me këmbën e enëve të gjakut. Kjo zonë është e lidhur direkt me futjen e mundësisë së imponimit të teknikave vaskulare trauma qepje dhe microsurgery. Cilat detyra janë traumatolog dhe ortopedi? Detyra më e rëndësishme që i lidh së bashku traumatolog dhe ortopedi është trajtimi i dysfunctions, çrregullimet dhe deformimeve të sistemit musculoskeletal.

Këto çrregullime mund të ndodhë si rezultat i dëmtimit si mekanik dhe pasojë e ndonjë sëmundje. Përveç kësaj, të dy shkenca të sjellë së bashku teknika të përbashkëta dhe trajtimet hardware që është përdorur për të trajtuar sëmundjet e musculoskeletal. Pa dyshim, ortopedi i lidhur drejtpërdrejt me përdorimin e kirurgjisë së përgjithshme. Ajo vetë është pjesë e saj si mosfunksionim korrekt dhe deformimeve të sistemit musculoskeletal e kryen kirurgji të përgjithshme. Megjithatë, ortopedi dëshiron pavarësinë. Ekspertët ortopedik më shumë të përpiqet të mos përdorin kirurgji.

Ata përdorin pajisje të veçanta, e fundit jo-Metodat kirurgjikale për trajtimin dhe zhvillimin dhe anomalitë të saktë të sistemit musculoskeletal. Ky përdorim i hardware, mjekësi drogës, efekte të ndryshme mekanike, këpucë, dhe atributet e tjera. Vetëm në raste ekstreme, operacioni mund të jetë. Traumatologjisë dhe ortopedi të përdorura në: 1. thyerje të plotë apo të pjesshëm të kockave si pasojë e lëndimit mekanik. 2. Zhvendosja ose abuzimi i kombinuar sipërfaqet e kyçeve të eshtrave. Kjo është shkelje e integritetit të kapsulë të përbashkët. Zhvendosja mund të ndodhë si rezultat i lëndimit ose displastike ndryshimeve në të përbashkët. 3.

Shtrihen, mangësitë e komunikimit që rezulton nga ndikimet mekanike. Muskujt gjithashtu plagosur, tendons, kërc formimit. 4. Simptomë compression zgjatur. Kjo patologji të veçantë që ndodh në indet e buta pas viteve të squeezing. Pas heqjes shkaktojnë presion, gjaku fillon të rrjedh sasi të madhe të toksinave formuar nga prishja e indeve. 5. bruises dhe abrasions. Ashtuquajturi tip i mbyllur i dëmtojnë indet dhe organet ku nuk ka kërcënim të shkeljes së strukturës së tyre. Shumica bruises dhe abrasions kur ekziston dëmtim të lëkurës, shtresa nënlëkurore e muskujve dhe periosteum. Kur ju goditi veçanërisht i prekur ato indet e cila në të lëndimit prydavlyuyutsya kohë për të kockave. 6.

Plagosje. Pra, janë karakterizuar nga shkelje të integritetit të indeve të lëkurës apo të organeve të brendshme, të zhvilluar nga ndikimi mekanike. 7. Arthritis, arthrosis. Kjo kushte patologjike e joints. Trajtimet kryesore të përdorura në traumatologji dhe ortopedi, ndarë konvencionalisht në dy grupe. Metodat terapeutike dhe kirurgjikale e trajtimit Me metoda terapeutike apo konservative përfshijnë një shumëllojshmëri të zakonshëm, goma, metodat e immobilization e zonës së prekur. Ata janë gjithashtu të gjitha llojet e bllokadave dhe fizioterapi. Metodat kirurgjikale ose kirurgjikale përfshijnë trajtimin e plagëve apo lëndime tjera metodave kirurgjikale, si dhe rindërtimin e defekteve të ndryshme të gjymtyrëve, osteosynthesis, metoda të ndryshme zëvendësim arthroplasty.

Ose e konsiderojnë ligaments, tendons plastike apo muskujt, menisci heqje, transplant kërc, etj Svetlana,