Çfarë është psikoterapi pozitive, të zhvilluara në botë


Psikoterapia Pozitive - Metoda shkencore e psikoterapisë moderne. Ajo u themelua në 1968 nga Profesor Nossrat Peseschkian d. Metodë bazohet në 3 parime: * Parimi i Shpresës, e cila korrespondon me një qasje pozitive ndaj aftësive vizion dhe aftësive. * Parimi i ekuilibrit, duke rezultuar në aftësitë e harmonizimit. * Vetë-ndihmë. Psikoterapia Pozitive zhvilluar themeluesin e saj dhe ka qenë e njohur si një metodë në 1996 Shoqatës Europiane të Psikoterapisë dhe në 2008 Z. Këshillit Botëror për Psikoterapi. Në psikologji pozitive, ka dy fusha: shkencor dhe të përditshme. Zona e parë fokusohet në përdorues masë, i dytë - një rreptësisht shkencor.

Drejtimi i kësaj bote Kjo linjë përdor psikoterapi pozitive si gjetjen e zgjidhjeve origjinale të problemeve të jetës. Për shembull, ekspertë nga fusha të tjera, konvencionale të psikologjisë nuk është e rekomanduar për të mbajtur emocionet. Ata argumentojnë se ne duhet të shprehin ndjenjat e tyre, ju nuk mund të mbledhë një emocionet. Ne nuk duhet të fshehin ata, por ata duhet të hedhin jashtë. Përndryshe mund të ketë një shumëllojshmëri të pasojave negative, deri në abuzimin e shëndetit fizik. Psikologët që punojnë metodat Psikoterapia Pozitive besoj se këto efekte negative, dhe madje edhe sëmundje - ajo është në fakt një manifestim në aeroplan fizike përpjekjet për të zgjidhur problemin e tyre.


Ata nuk kritikojnë pacienti të frenuar emocionet e tyre dhe të ndihmojë atë të kuptuar problemin, e kuptojnë atë dhe të kapërcyer atë me metodat e tjera. Për shembull, nëse një person është "jammed" telash tij vetminë apo ëmbëlsirat dhe kjo e ndihmon atë të ndjehen më mirë, nuk e shqetësojnë atë. Kjo metodë sjell atij lehtësim. Le të bie në një peshë të vogël shtesë, atëherë humbin peshë. Por këtë herë më të lehtë të tolerojnë problemin e tyre, përveç në thithjen e çokollatë ai subconsciously në kërkim të mënyrave nga një situatë negative. Në këtë rast, detyra pozitiv i terapist është të ndihmojë me kërkimin e më të përshtatshme për këtë mënyrë të pacientit për të zgjidhur problemin e tij.

Drejtimi shkencor Metoda e Psikoterapi Pozitive gjetur në vitin 1968 nga profesori gjerman Nossrat Peseschkian është njohur nga psikoterapi moderne. Kjo metodë është njohur nga Shoqata Europiane e psikoterapistëve në 1996.
Këshilli Botëror i Psikoterapisë njohur atë në 2008. Kjo mund t'i atribuohet psyhodynamycheskym metodat psikoterapik pikëpamje humaniste të njeriut. Ai fokusohet në aftësinë e individit. Në vitin 1997 ai u dha Shefi Gjermani Award Mjekësi Richard Martin Çmimi në sigurimin e cilësisë. Në vitin 2009, themeluesi i saj Profesor Nossrat u propozua për çmimin Nobel, që e bën për të arriturat në mjekësi dhe fiziologji.

Parimet e Psikoterapi Pozitive Në aspektin e drejtimit në psikologji - bazë dhe parimin më të rëndësishëm në natyrën e njeriut është aftësia e individit si kongjenitale (bazë), dhe fituar në rrjedhën e jetës (aktual). Psikoterapia Pozitive strehon intuitës, filozofi dhe urtësi të Lindjes, si dhe shkencore, racionalizëm Perëndimin. Metoda bazohet në 3 parimet kryesore. Secili prej tyre korrespondon me një teknikë të caktuar psikoterapeutik zhvilluar Parimi i Shpresës - Një qasje pozitive shkathtësive dhe aftësive të individit të përshtatshme; Parimi i ekuilibrit - Analiza personalitetit psyhodynamyky, e cila rezulton në harmonizimin e aftësive primare dhe sekondare individuale të individit.

Parimi i vetë-ndihmë - Për këtë parim zhvilluar 5-hap metamodel, e cila përdoret për të harmonizimit, përshtatjen dhe zhvillimin e personalitetit në fillim të terapisë. Në të ardhmen, qëllimi i këtij parimi është metoda vetë-mësimore të ndihmojë vetë njeriu dhe njerëzit rreth tij. Fushat e Psikoterapi Pozitive Teoria e kësaj zone e psikologjisë është që njerëzit e shëndetshëm duhet të mësojnë për të në mënyrë të barabartë të shpërndarë marrë energjinë e tyre në katër fusha. Këto përfshijnë: trupit, aktivitetet, kontaktet, fantazi. Nëse ndonjë nga këto fusha nuk marrin vëmendje të mjaftueshme, ajo është që ka probleme dhe ajo është këtu që një person është efektet e jashtme negative.

Mund të përfundohet jo vetëm të jetë e mundur për të zhvilluar një nga fushat. Gjithashtu të merren me konfliktet dhe problemet duhet dikur në të katër fushat. Body - Sepse kjo zonë një person i përgjigjet një problemi apo situatë të vështirë. Kjo situatë mund të provokojë më tej sëmundjen. Aktivitete - Për shkak se ajo mund të shkojnë tërësisht për të punuar e biznesit. Kjo parandalon atë të zhvilluar fusha të tjera. Ai përpiqet për të injoruar problemet, i zhytur në aktivitete dhe shmang veprim vendimtar. Kontaktet - Kjo përfshin aftësinë për të komunikuar me botën e jashtme, të njohurit të tjera dhe të huajve, si dhe veten e tij.

Nëse kjo çështje nuk është e zhvilluar, njeriu përpiqet të shmangë shoqërisë, komunikimi tenton të vetmisë. Fantasy - Kjo zonë ju lejon për të zgjidhur problemet përmes ëndrrave të tyre dhe fantazitë. Nuk ka plotësisht njerëz të përsosur. Detyra e terapist është të identifikojë cilësitë pozitive dhe anët pozitive të çdo individi. Nëpërmjet sesioneve terapi, specialist tjetërsuar emocionalisht nga problemet e pacientit. Kjo e ndihmon atë për të parë në kompleksitetin e pjesës dhe soberly vlerësuar situatën. Gjatë seancës, mjeku përcakton shpërndarjen dhe impaktin e problemit në të gjitha 4 fusha. Duke përdorur seanca në urtësi Lindore ndihmon për të gjetur zgjidhje të drejtë dhe harmonike, dhe përrallat dhe shëmbëlltyra për të ndihmuar të zhvillojnë një qëndrim pozitiv ndaj jetës që mbahet në rast.

Si rezultat, një person është i privuar nga problemin e tij përvuajtur. Ai mëson për të përballuar me vete e saj, dhe me sfidat e së ardhmes. Pra, kemi biseduar për atë që një psikoterapi pozitive, zhvillimi i botës parasysh. Metodat e njohjes në botë thotë për perspektivat e saj dhe mundësitë për idetë e avancimit të mbështetura nga praktika. Çfarë është inkurajuese. Svetlana,