Çfarë duhet të bëni nëse prezervativi thyen gjatë seksit marrëdhënies apo të mbetur shtatzënë


Ndjenja më sublime në tokë është dashuria. Grekët e lashtë këndonin dashurinë hyjnore në poezi dhe odes tij, ndërtuar tempullin e perëndeshës së dashurisë dhe bukurisë. Kryeveprat Global krijuar përmes krijues lover frymëzim. Për fat të keq, gjatë estetikë të përgjithshme ishin larg në të kaluarën dhe sot, një gjë e tillë si dashuria, nis në një nivel të ekonomive familjare. Progresi bërë kërceu përpara dhe sot askush nuk është popullariteti i befasuar dhe prevalenca e kontracepcionit. Edhe në shkolla, klasat më të vjetër,?
? Ytayutsya përcjellë për fëmijët që prezervativët janë një mjet thelbësor përdorur në marrëdhënie seksuale, duke siguruar mbrojtje gjatë seksit, dhe shumë organizata shoqërore të mbajë takime dhe ngjarje sociale, të cilat gjithashtu diskuton tema përdorimin e kontraceptivëve në grupe të ndryshme sociale.

Kontraceptivët dhe të vërtetë të sigurojë mbrojtje më të besueshme nga sëmundje të ndryshme që janë në gjendje për të transmetohet seksualisht dhe nga shtatzëni të paplanifikuar. Por sot ne nuk mund të themi se të gjithë prodhuesit të prodhojnë kondom me cilësi të lartë, dhe në produkte me cilësi të ulët të gomës shumë më shumë gjasa për të thyer. Rreziqet e përfshira në qoftë se në çdo fazë të aktit të kondomit seksit theu Si fjalë e urtë thotë: "koprrac paguan dy herë"! Pra, më mirë për të paralajmëruar veten nga pasojat e mundshme të mos u përpjekur për të kursyer para për sigurinë. Pra, para se të thyejnë një paketë të kondomëve në arkë supermarket pyesni veten nëse ju besoni prodhuesi.


Megjithatë, në qoftë se "aksident" ka ndodhur ende, ekziston rreziku i sëmundjet infektive, sëmundjet seksualisht të transmetueshme dhe rrezikun e shtatzënisë së paplanifikuar, të cilat ne do të ju tregojnë më shumë. Këto raste "emergjente" deri më sot, dhe nuk është e pazakontë për aty nën masa të veçanta të hartuara për të eliminuar të gjitha pasojat e emergjencës të padëshirueshme. Warning shtatzëninë paplanifikuar Pra ju tregojnë se çfarë duhet të bëni nëse prezervativi thyen gjatë aktit seksual, mund të merrni shtatzënë nëse spermës hit të vaginës. Gjëja e parë që duhet të bëjë një grua - është mos harroni ciklit tuaj menstrual, domethënë që sot është ditë pas ovulacionit.

Ajo është e njohur mirë se duke filluar nga dita 2 tretë pas lirimin e një veze nga vezore të menstruacioneve të ardhshme nuk mund të merrni shtatzënë, por në çdo periudhë tjetër të mbrojtjes biologjike kundër shtatzënisë së padëshiruar është off dhe ka një shans të marrë shtatzënë pa bërë veprimet e duhura. Një masë e tillë është e ashtuquajtura douching. Përkundrazi, të marrë një dush dhe menjëherë të fillojnë spryntsyuvatysya. Kjo është përdorur zakonisht zgjidhje pak acid, duke i përdorur ato në uthull ose lëng limoni. Para se të aplikoni këtë zgjidhje për të përpiqen për të folur, sigurohuni që ai nuk është shumë i lagësht. Kjo do të shmangë Bërns Mukoza vaginale.

Siç e dini, këto zgjidhje acid spermës fillojnë të lëvizin ngadalë dhe vdesin shpejt. Pas aplikimit zgjidhje, është e nevojshme për të futur mjetet apo spermicide mund të shkatërrojë spermës. Per shembull, "Kontseprol", "Pharmatex", "Koromeks", "Dolphin", i prodhuar ne forme suposte, krem, shkume, tabletave dhe aplikimi topikal. Ata duhet të vënë direkt në vaginë, por ajo është ende nuk 100% garanci se një grua eliminohen plotësisht efektet e padëshiruara që kanë ndodhur situatën. Pra, ju nuk mund të ndalet vetëm në atë. Ka preparate hormonale që përmbajnë një analog sintetik prej hormoneve progesterone, të cilat ju lejojnë për të ndaluar zhvillimin e shtatzënisë.

Njëra është "Postinor. Pilula e tij për të pirë për dy ditë (48 orë) pas seksit dhe drogës përdorim gjithashtu më shumë se tri ditë janë të padobishme. Edhe 12 orë pas aplikimit të pllakat e para duhet të marrë një tjetër. Megjithatë, jo të gjithë i drogës është i pafajshëm, ajo mund të shkaktojë mungesë ekuilibri dhe anësore efektet e hormoneve të tilla si të përzier, të vjella, menstruacioneve të parregullt dhe tensioni gjirit. Nëse ajo është përdorur përsëri, nuk ka asnjë garanci që përsëri të ketë të njëjtat efekte si herë të fundit, edhe në qoftë metodë kjo e fundit nuk u shoqërua me efekte anësore.

Ekziston edhe një alternativë "Postinor" i emëruar mjekun menjëherë -hinekolohom, dhe janë të kombinuara hormonet. Ndonjëherë gjinekolog mund të ofrojë për të hyrë në DIU mitrës (mjet intrauterine), e cila gjithashtu është një nga masat e parandalimit të shtatzënisë. Mos harroni! Mos harroni se çdo hormonale dhe emergjente masa për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar (me përjashtim të Marinës), është e dëshirueshme që të përdorin si një kontraceptiv të rregullt, shpesh është i mbushur me komplikime femra gjenitale dhe përgjithësisht të çon në lezione të rënda gjenitale. Më mirë preodosterchsya paraprakisht të mos mendoj, dhe në qoftë se ju mund të merrni shtatzënë ... Në çdo rast, kur një situatë të pakëndshme mos hezitoni për të shkuar te mjeku për më shumë këshilla.

br / Picciotto,